Rzut karny

ansh Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
11.07.2011, 11:38    Pytanie
Dosłownie przed chwilą zaobserwowałem bardzo ciekawą sytuację. Mianowicie mój zespół wygrywał 4 : 0 z Southampton, dochodziła 89 minuta meczu i nagle podczas akcji pod bramką rywali jeden z moich zawodników został sfaulowany. Oczywiście konsekwencją tego faktu był rzut karny dla mojej drużyny. Spytacie co w tym dziwnego. A no to, że do wykonywania owej jedenastki podszedł mój nominalny stoper (z atrybutem rzuty karne równym 8) zamiast któregoś z sześciu zawodników, których mam na liście kolejności do wykonywania rzutów karnych. Pewnie pomyślałbym, że to najzwyklejszy błąd gry i szybko zapomniał o tej sytuacji, gdyby nie mały szczegół na który zwróciłem uwagę. Otóż ów stoper, który miał wykonywać ów rzut karny, strzelił już w tym meczu dwie bramki, co jak łatwo się domyślić było czymś wyjątkowym dla tego zawodnika. Zastanawiam się więc czy FM aż tak dobrze oddaje rzeczywistość (w której przecież zdarzają się takie sytuacje, gdy przy wysokim prowadzeniu danego zespołu następuje rzut karny i nominalny jego wykonawca daje możliwość strzelenia zawodnikowi, który rozgrywa świetne zawody, a zazwyczaj do wykonywania karnych się nie bierze) czy po prostu był to błąd gry. Jak myślicie?

vivaldi9 Partyzant

0
11.07.2011 11:41    #1
Jak dla mnie to jest rzeczywistość. Normalnie przy takim wyniku też pewnie dostał by szansę na zdobycie hat-tricka.
ZAGŁĘBIE! PO ŻYCIA KRES!

ansh Partyzant

0
11.07.2011 11:43    #2
No właśnie ja też jestem takiego zdania. Jestem tylko ciekawy czy komuś innemu też zdarzyło się zaobserwować taką sytuację, co upewniło by mnie w moim przekonaniu.

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
11.07.2011 11:54    #3
Tak po prostu jest i tego się nie zmieni. Żaden błąd gry - celowy zamysł SI.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

ansh Partyzant

0
11.07.2011 12:02    #4
W żadnym wypadku nie chciałbym żeby to się zmieniło, wręcz przeciwnie, jestem pozytywnie zaskoczony kreatywnością i pomysłowością panów z SI i bardzo podoba mi się obecność takiego skryptu w grze. Chciałem się tylko upewnić czy mój przypadek nie jest odosobniony.

Magicc Ekspert

0
11.07.2011 12:03    #5
Norma, jeśli jakiś zawodnik ma na koncie dwa gole to zwykle on podchodzi do karnego - bez względu na to czy to napastnik czy bramkarz;)

Somebody Partyzant

0
11.07.2011 12:29    #6
Strzelił tego karnego czy nie? :)

Koo7i Partyzant

0
11.07.2011 12:32    #7
Tez tak mialem wiele razy. Raz mialem mecz, gdzie przegrywalem w rewanzowym meczu 3:4 z Ajaxem(pierwszy mecz u mnie 0:0) i wlasnie w 70' ktorejs minucie do karnego dla mnie podszedl moj stoper z atrybutem RzK 5 ! . Strzelil 2 bramki z roznego, i prawie umarlem na zawal jak strzelil bramke od slupka. wynik skonczyl sie 4:4, awansowalem dalej, przez bramki na wyjezdzie. Stoper dostal ocene 9,8, z racji tego ze pod koniec meczu popisal sie jeszcze nieprawdopodobnymi odbiorami, sprzed pola karnego.

ansh Partyzant

0
11.07.2011 12:35    #8
@Somebody
strzelił :) i jak łatwo się domyślić został graczem meczu

PDrasta Młody aktywista

0
11.07.2011 15:08    #9
Jak już napisali wyżej - celowy wymysł, też często tak mam :) No niestety zdarza się że podbudowany, zachwycony zawodnik jest zbyt pewny siebie i nie trafia :P
Jednych to razi, a innych zachwyca
miasto Ostróda to Mazur stolica!

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.