Słabe wyniki na nowym patchu

Ronaldo 7 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
16.12.2011, 14:50    Pytanie
Zaczalem kariere na patchu 12.4 steam sciagnal 12.1. Wszystko zaczelo sie psuc rozmowy motywacyjne nie dzialaja jak dawniej strzelam o wiele mniej bramek;/ Prosze o szybka odpowiedz jak grac dalej na patchu 12.4

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 16.12.2011, 15:08

Donci Partyzant

0
17.12.2011 22:05    #20
zawsze sie zastanawiam dlaczego koles chce ode mnie 30 tys na miesiac , moze dlatego ze gram w 1 Lidze polskiej a idzie do 2 ligi portugalskiej za 4 tys gdzie tu kur logika ?

gucioprawda Młody aktywista

0
18.12.2011 02:59    #21
Widać teraz, że nie opłacało się kupować FM12 bo i tak nie można wgrać sobie grywalnego patcha... cóż... nie mam, nie będę narzekam;)
FM11 też daje radę. A czasem do CM4 wracam nawet.

andryi Partyzant

0
18.12.2011 12:41    #22
Cholera, zawsze uważałem się za dobrego taktyka, ale nowy patch trochę mi poprzestawiał opinię. Na starym patchu grając Tottenhamem wychodziło mi wszystko, nawet z najlepszymi zespołami moglem wygrać. Do stycznia tylko jedna porażka w lidze i 2 remisy. Zainstalowałem patcha i od 8 ( ! ) spotkań nie mogę wygrać z zespołami pokroju Norwich, Wigan, Swansea. Aż boje się pomyśleć jak przyjdzie mi grac z Man United lub Man City.
Jak zauważyłem teraz najlepsi piłkarze już nie są tak efektywni - stają się przeciętni całkowicie. Ponadto środkowi pomocnicy przestali rozgrywać piłkę, taki Modrić czy Van der Vaart w ciągu meczu nie dają żadnej prostopadłej piłki. Na poprzednim patchu rozgrywali jak trzeba. Ponadto nagle obrońcy stali się ospali strasznie, zero walki, i wręcz okropne wybicia piłki bez sensu.
Jeśli teraz uda się mojemu zespołowi strzelić bramkę to jest ona przypadkowa, zazwyczaj po rykoszecie albo w ogóle samobój. I na koniec jeszcze rozmowy motywacyjne. Nie działają w ogóle rozmowy których wcześniej używałem w konkretnych sytuacjach - efektem zazwyczaj jest to że piłkarze są zgaszeni lub zdenerwowani.

Jest jeszcze duży plus który zauważyłem - mecz rzeczywiście teraz zaczyna sie po strzeleniu pierwszego gola oraz rotacja w składzie stała się dużo ważniejsza.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.12.2011 o godz. 12:44

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
18.12.2011 12:55    #23
Jakoś tam wciskam bramki, ale szokuje mnie zacieśnienie szyków obronnych i to we wszystkich zespołach. Sześciu-ośmiu graczy zawsze jest w polu karnym gdy atakuję i nie ma siły, żeby wcisnąć tam jakąkolwiek piłkę. Poza tym wszystko jest okej. Jak to rozpracuję to już w ogóle.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

robal15 Młody aktywista

0
18.12.2011 13:09    #24
właśnie o tym mówię. Zabrali nam prostopadłe podania, a bez nich nie da się strzelić gola , bo nie ma akcji sam na sam. Teraz mecze wyglądają strasznie nieciekawie. Jedna drużyna się broni, a druga podaje wokół pola karnego. To jest bardzo statyczne, nudne i głupie itd. Zagrałem 4 mecze, i nie miałem ani jednej kontry, prostopadłej piłki i akcji sam na sam. Gole strzelam tylko z rogów (sic!).

Moja gra polegała na podaniach w uliczkę (bardzo unikałem dośrodkowań). Nawet skrzydłowi byli zmuszani do schodzenia do środka, a potem wypuszczenia zawodnika sam na sam. Teraz tego nie ma. Ani razu żadem skrzydłowy nie pobiegł z piłką do środka pola i nie podał napastnikowi lub drugiemu skrzydłowemu piłki sam na sam. A w przypadku gry pomocnik rozgrywał piłkę, to skrzydłowi schodzili do środka, i grali jako napastnicy. Dzięki temu strzelali dużo bramek. Natomiast teraz trzymają się linii boiska i ani jednego strzału nie oddali. Cała moja taktyka się rozsypała dzięki nowego patchu. Pewnie jak zwykle zrobię sobie przerwę do Fma i zacznę w niego grać gdy wszystkie łatki wyjdą.

Btw, to wszystko bardzo łatwo udowodnić. Wystarczy zrobić uplouda meczy przed i po łatce, żeby zobaczyć kolosalną różnicę.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.12.2011 o godz. 13:13

"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

robal15 Młody aktywista

0
18.12.2011 13:09    #25
właśnie o tym mówię. Zabrali nam prostopadłe podania, a bez nich nie da się strzelić gola , bo nie ma akcji sam na sam. Teraz mecze wyglądają strasznie nieciekawie. Jedna drużyna się broni, a druga podaje wokół pola karnego. To jest bardzo statyczne, nudne i głupie itd. Zagrałem 4 mecze, i nie miałem ani jednej kontry, prostopadłej piłki i akcji sam na sam. Gole strzelam tylko z rogów (sic!).

Moja gra polegała na podaniach w uliczkę (bardzo unikałem dośrodkowań). Nawet skrzydłowi byli zmuszani do schodzenia do środka, a potem wypuszczenia zawodnika sam na sam. Teraz tego nie ma. Ani razu żadem skrzydłowy nie pobiegł z piłką do środka pola i nie podał napastnikowi lub drugiemu skrzydłowemu piłki sam na sam. A w przypadku gry pomocnik rozgrywał piłkę, to skrzydłowi schodzili do środka, i grali jako napastnicy. Dzięki temu strzelali dużo bramek. Natomiast teraz trzymają się linii boiska i ani jednego strzału nie oddali. Cała moja taktyka się rozsypała dzięki nowego patchu. Pewnie jak zwykle zrobię sobie przerwę do Fma i zacznę w niego grać gdy wszystkie łatki wyjdą.

Btw, to wszystko bardzo łatwo udowodnić. Wystarczy zrobić uplouda meczy przed i po łatce, żeby zobaczyć kolosalną różnicę.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.12.2011 o godz. 13:12

kamilabracham Partyzant

0
18.12.2011 13:15    #26
Ja własnie zagrałem juz 6 meczy na nowym patchu. Powiem wam ze jeszcze w tych 6 meczach nie oddałem celnego strzału na bramke. Posiadanie piłki na poziomie 70-80 % w kazdym meczu i nic mi to nie daje. Pomocnicy cały czas rozgrywaja piłke z obroncami a napastnicy biegaja po całym boisku bez zadnego sensu.

Mar1992 Przodownik pracy

0
18.12.2011 13:25    #27
Faktycznie, że gra się trudniej, ale to rozumiem (ostatnio wszyscy narzekali, że jest za łatwo), tylko CO DO KUR*Y NĘDZY SIĘ STAŁO Z ROZMOWAMI MOTYWACYJNYMI??? Moi grali piach, to im mówię: (Spokojny ton) Zagraliście słabo, a te cwele, co zagrały najgorzej się buntują i lecą do prasy, bo zostali niesprawiedliwie ocenieni. No co się dzieje to nie rozumiem!!! Przykład drugi: wygrana w LE z Valerengą u siebie, mówię po spotkaniu: dobry mecz. A oni przygaszeni i zdemotywowani. Chwalisz - źle, ganisz - jeszcze kur*a gorzej.

robal15 Młody aktywista

0
18.12.2011 13:38    #28
U mnie rozmowy motywacyjne działają ok, czyli tak jak wcześniej.
grają źle->ton agresywny, krytyka-> zespół podbudowany
grają dobrze->pochwały>zespól zadowolony

Zauważyłem, że mojemu GK i dwóm DC teraz jest bardzo trudno podać piłkę. Wcześniej mieli 75-80% celnych podań, a teraz mają po 50%.

rakowiec89 Żołnierz frontu ideologicznego

0
18.12.2011 13:38    #29
Ja to nie wiem na co wy narzekacie. Ja cały czas wygrywam, był przestój po wgraniu nowego patcha, ale zmieniłem trochę w ustawieniach i jest gitara. Fakt, że drużyny komputera mają obecnie bardziej efektywną linię obrony, trudniej jest strzelić gola, ale mnie to tylko cieszy, ponieważ jest nad czym myśleć. Przed nowym patchem robiłem ze wszystkimi co chciałem, teraz jest trochę trudniej, ale nie ma co się załamywać, tylko coś po zmieniać. Udało mi się to od razu, bo uważam, że mam dobrą taktykę i wystarczyło tylko lekko ją zmodyfikować i dalej jest bajka. Narzekacie na rozmowy motywacyjne, dobrze, z tym, że ja takiego problemu nie mam, tylko, jest trudniej ich motywować, już po wybraniu po dobrym meczu "solidna wygrana" nie są wszyscy zachwyceni, teraz jest ich co najwyżej 3-4, a reszte musze domotywowywac indywidulanie, jednym słowem, też jest trudniej.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.