Słabsze kluby - jak wygrywać mecze?

matifootball95 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.12.2010, 18:58    Pytanie
Mam pewien problem. Prowadzę GKP Gorzów, po 6 kolejkach mam 4 remisy(w tym 3 po 0) i 2 porażki. 2 bramki strzelone i 6 straconych, mam bardzo duzy problem ze strzałami, jest ich bardzo mało, a jeżeli już to niecelne lub zablokowane, napastnicy nic nie wykorzystują, nie mam nowych zawodników, gdyż fundusze na kontrakty są zbyt małe, a zawodnicy z Afryki nie chcą przechodzić na wypożyczenie. Proszę o pomoc ;/
Sokół Ostróda :D

Gabriel K. Partyzant

0
26.12.2010 19:38    #1
Może warto odwiedzić Akademię taktyczną na CMRev... :)
Myślę, że zdobędziesz tam wiedzę dzięki której będziesz mógł sam rozwiązać swoje problemy, a wtedy radość oraz satysfakcja większa.
No chyba, że nie masz na to czasu lub Akademię już przerobiłeś, to wtedy coś się pomyśli :D
Better dead than red

matifootball95 Partyzant

0
26.12.2010 21:22    #2
Sorry, ze tak długo ale byłem na dworze, przejrzę tę akademię, w razie czego napiszę. ; )

Dzięki za radę. :)

Mam przeczytać te lekcje, czy popatrzeć różne tematy?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 26.12.2010 o godz. 21:28

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
26.12.2010 22:24    #3
Taktykę masz jakąś marną pewnie i to dlatego kiepskie wyniki. Spróbuj też ściągać Polaków z wolnego transferu, można trafić na wyjątkowe okazje.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

matifootball95 Partyzant

0
26.12.2010 22:48    #4
Kleyo:

Nie mam szans, mam kilku w miare zawodników (3-4) juz wypozyczonych(po rozpoczęciu gry) ale mam zbyt mały kasy na kontrakty, ściągnąłem Udenkwora i Daniela Addo ( nie chcieli dużych pieniędzy) i mam 17.5k/15.5k na kontrakty, na transfery miałem 0. Obrona nic mi nie gra, chociaż to moja najlepsza formacja.. właśnie nie wiem jaką taktyke dać to tego, bo nic gra nie idzie.Media przewidują 10. miejsce, ale narazie mam ostatnie w tabeli... :X poczytalem ta akademie, zagram teraz 5 meczy i powiem Ci/Wam wyniki, moze cos się polepszyło.

PS. Gram teraz jednym napastnikiem, zostawić dwóch? Gram narazie 4-2-1-2-1 (2 denefsywnych, jeden srodkowy pomocnik, ofesywni na skrzydlach i napastnik)

Kleyo: moze dam screeny i powiesz co powinienem zmienić?

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 26.12.2010 o godz. 23:05

Gruzin Partyzant

0
26.12.2010 23:46    #5
Graj szybko i bezpośrednimi podaniami i nie zmieniaj co przegrany mecz taktyki, ustawienia. Daj im się zgrać, załapać o co Ci chodzi.Ja obecnie w drugim sezonie po awansie z moim Brighton do Championship byłem przez media skazany na spadek, po pierwszych 6 meczach miałem 4 punkty. Pierwsze 4 mecze przegrałem, następnie remis i zwycięstwo. Teraz po 26 kolejkach jestem 10 i trace 2 punkty do baraży.

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
26.12.2010 23:56    #6
Możesz dać screena ustawień drużynowych, choć w sumie ja gram na starym systemie taktyk, więc raczej nic z tego nie będę wiedział.

Czy to jedna z Twoich pierwszych karier w FM?
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

matifootball95 Partyzant

0
27.12.2010 00:19    #7
ok spróbuje, ale nie moge wytrzymać, gdy mam np dobry mecz, strzałów 5, celnych 2(dla Gorzowa to dobry) a przeciwnik ma 4/1 i przegrywam mecz lub remisuje ;/

matifootball95 Partyzant

0
27.12.2010 00:23    #8
Kleyo gram w FM od 4 lat, ale te pierwsze 3 lata to były tak, ze wystawialem sklad, gralem tymi najlepszymi druzynami nawet nie caly sezon bo mi sie nudzilo, noobek bylem, teraz tez jestem ale probuje sie nauczyc czegos

PS: jezeli moglibyscie mi pomoc, to zapraszam na gg; 4591603

Gorzów 1 : 1 Sandecja
Strzały: 4 - 15
Celne 2 - 4
pos. pił. po 50%
ledwo remisik, nie wiem dlaczego ta obrona tak zle gra, skoro maja srednio 12/13 odbior krycie, gra glowa i psychiczne troszke slabiej, 8-13
atak to kompletny niewypał, na 7 bramek strzelonych 1 z karnego(pomocnik) a pozostałe 6 to: 5 obroncow,pomocnikow(rogi, wolny, dorzutki) i 1 napastnika Nie powiem

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 27.12.2010 o godz. 00:40

stachu2424 Partyzant

0
27.12.2010 05:36    #9
[quote=matifootball95]Kleyo gram w FM od 4 lat, ale te pierwsze 3 lata to były tak, ze wystawialem sklad, gralem tymi najlepszymi druzynami nawet nie caly sezon bo mi sie nudzilo, noobek bylem, teraz tez jestem ale probuje sie nauczyc czegos

PS: jezeli moglibyscie mi pomoc, to zapraszam na gg; 4591603

Gorzów 1 : 1 Sandecja
Strzały: 4 - 15
Celne 2 - 4
pos. pił. po 50%
ledwo remisik, nie wiem dlaczego ta obrona tak zle gra, skoro maja srednio 12/13 odbior krycie, gra glowa i psychiczne troszke slabiej, 8-13
atak to kompletny niewypał, na 7 bramek strzelonych 1 z karnego(pomocnik) a pozostałe 6 to: 5 obroncow,pomocnikow(rogi, wolny, dorzutki) i 1 napastnika Nie powiem
[/quote]
A moze oprócz złej formacji dajesz też złe rozmowy motywacyjne i instr.dotyczące rywali?!

Zrób taktykę 4-2-2-2
Boczni obroncy- zadanie:wsparcie
Środkowi obroncy- zadanie:zabezpieczenie
Środkowy pomocnik prawy->pomocnik odbierający piłkę-zad.:obrona
-II- -II- lewy -> cofn.rozgryw..wsparcie(kreatywny musi byc)
skrzydłowi(linia wyżej niz srodkowi) zad.atak(szybk.drybling,podania,dośr.)
prawy nap.-lis pola karnego
lewy napastnik- środkowy napastnik zadanie:atak

Filozofia: Zrównoważona
Strategia wyj.: Ofensywa lub standard(bez wiekszego ryzyka)
Podania: krótkie
Wieksza swoboda
intesywniejszy pressing
odbiór Bardziej łagodny
dośrodkowania : ostre
swoboda pozycyjna : domyślnie
podstawowy rozgrywający : nie
suwaki z linią obrony i tempem:domyslne,a szerokość:szeroko(1kreska w prawo od normalnie)
pułapki ofsajdowe: nie(linia obrony jest wysunięte,ale po to sr.obroncy mają
ustawione zadanie:zabezpieczenie zeby cofać się bliżej własnie pola karnego)
Jak będą się szybko męczyć to ustaw łagodniejszy pressing(linia obrony automatycznie tez troche się cofnie)i ustaw podania bezposrednie.

na załączonym obrazku jest własnie taktyka,którą cykam WIDZEWEM.Zmieniam oczywiscie szerokość,tempo i podania zaleznie od przeciwnika i boiska na którym gram.
Własnie koncze 2sezon i : 2 razy z rzędu : mistrz,pp.
mam 27kolejke : 25zwyciest 1remis, 1porazka. Jak ktos nie wierzy to niech napisze wrzuce screeny jakie bedzie chciał.Nie ma problemu:P

spróbuj mysle,ze warto.Tylko spokojnie piłkarze potrzebują z 2-3 spotkania zeby sie nauczyć grać tą formacją. No i musisz tez stosować przygotowania do meczu (podczas sezonu mam na 3kresce od lewej czyli 20% ogólnego treningu).

pzdry

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 27.12.2010 o godz. 05:42

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.