A więc zaczynając grę w polskiej lidze chciałem się przekonać czy coś zmieniło się na lepsze.Jak zwykle dylemat kim zagrać ale zdecydowałem się na Lechię Gdańsk fajny klub z ambicjami nowym stadionem i z dobrymi piłkarzami jak na ekstraklasę.To pierwsze zaskoczenie nastąpiło gdy wszedłem w zakładkę finanse po szoku miałem oczy wielkość polskich 5 złotych nie wierzyłem 3mln euro na koncie!Kontrakty opiewające na 1,5mln euro rocznie w sumie!Coś nie bywałego jak na polskie realia w poprzednich Fm!Z gęsią skórką zacząłem nowe rozgrywki podniecony tą kasą!Po dwóch sezonach czar prysł i nagle kontrakty z 1,5mln euro mimo bardzo dobrych wyników stopniały do niecałych 500tys euro rocznie!Czyli mimo rosnącej reputacji klubu w Polsce i europie i całej ekstraklasy finanse nadal bez zmian!Nadal dostajemy marne grosze za wygranie ligi pucharu i transmisje!W czym tkwi problem i czy po czasie pieniądze za wygrane i transmisje zaczną rosnąć czy po kilku nastu sezonach gdy polska liga wzrośnie w siłę i będzie tak silna jak Bundesliga to czy z tym wzrośnie także budżet T-Mobile Ekstraklasy czy nadal mimo silnej ligi będziemy dostawać ochłapy które nie starczą nawet na tygodniową pensję piłkarzy?Przepraszam jeżeli jest już taki temat ale już z 4lata nie udzielałem się na CMREV i nie wiem jakie teraz są tu realia.
Najnowsze posty