Sponsorz itd

Adi9191 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.12.2011, 14:55    Pytanie
A więc zaczynając grę w polskiej lidze chciałem się przekonać czy coś zmieniło się na lepsze.Jak zwykle dylemat kim zagrać ale zdecydowałem się na Lechię Gdańsk fajny klub z ambicjami nowym stadionem i z dobrymi piłkarzami jak na ekstraklasę.To pierwsze zaskoczenie nastąpiło gdy wszedłem w zakładkę finanse po szoku miałem oczy wielkość polskich 5 złotych nie wierzyłem 3mln euro na koncie!Kontrakty opiewające na 1,5mln euro rocznie w sumie!Coś nie bywałego jak na polskie realia w poprzednich Fm!Z gęsią skórką zacząłem nowe rozgrywki podniecony tą kasą!Po dwóch sezonach czar prysł i nagle kontrakty z 1,5mln euro mimo bardzo dobrych wyników stopniały do niecałych 500tys euro rocznie!Czyli mimo rosnącej reputacji klubu w Polsce i europie i całej ekstraklasy finanse nadal bez zmian!Nadal dostajemy marne grosze za wygranie ligi pucharu i transmisje!W czym tkwi problem i czy po czasie pieniądze za wygrane i transmisje zaczną rosnąć czy po kilku nastu sezonach gdy polska liga wzrośnie w siłę i będzie tak silna jak Bundesliga to czy z tym wzrośnie także budżet T-Mobile Ekstraklasy czy nadal mimo silnej ligi będziemy dostawać ochłapy które nie starczą nawet na tygodniową pensję piłkarzy?Przepraszam jeżeli jest już taki temat ale już z 4lata nie udzielałem się na CMREV i nie wiem jakie teraz są tu realia.

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
09.12.2011 14:59    #1
U mnie rosną zarówno kwoty od sponsorów jak i premie za zajęcie danego miejsca.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Adi9191 Partyzant

0
09.12.2011 15:21    #2
No może i u mnie coś się zmieni mam taką nadzieję bo jest to trochę denerwujące.A możesz podać mniej więcej o ile ci wzrosły i w którym sezonie?I czy jest to jakiś znaczący wzrost?A jak jest u was z piłkarzami z polskich klubów którzy są generowani przez komputer macie jakąś perełkę czy sami przeciętniacy?Bo u mnie tylko dwóch dobry się pokazało i nic więcej.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 09.12.2011 o godz. 15:26

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
09.12.2011 15:29    #3
Teraz już nie pamiętam dokładnie.

Kontrakty sponsorskie rosły mi tak chyba z pół miliona-milion za każdym nowym podpisaniem umowy.

Natomiast kasa za pierwsze miejsce wzrosła chyba jakoś o 200 tys. w pierwszym sezonie.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Adi9191 Partyzant

0
09.12.2011 15:36    #4
Czyli odwrotnie do mojej sytuacji no ale muszę być dobrej myśli.Może w końcu coś się ruszy.Bo ile można tracić na takich sponsorach ile można dostawać same grosze.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution