Taktyka bez skrzydłowych

Szarlatan Wróg ludu

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 3
0
20.11.2013 21:54    #21
[quote="sCan"]Chwilę wcześniej piszesz o niewłaściwym używaniu przymiotników, a sam wymianę zdań nazywasz głupawą w momencie gdy zaczyna Ci brakować argumentów. O dziwo to ty znajdujesz się w zdecydowanej mniejszości i ewidentnie nie dajesz sobie z tym rady. Tkwij w tych swoich wydumanych przekonaniach dalej. Ja co najwyżej mogę pozdrowić Cię środkowym palcem. :pickard2:[/quote]

ale o jakich ty argumentach piszesz, synu? z tobą nie było nawet o czym gadać. mam cię przekonać "zagranicznymi stronkami" na których ludzie narzekają na premiowanie gry skrzydłami, do których nie podam linków? tak jak ty mnie chciałeś przekonać? weź ochłoń. każdy z nas pisał o czymś innym. szkoda czasu. /a ta "zdecydowana" większość to pewnie jesteś ty i kuba_zloty? - co tu ogarniać? nie męcz już. pozdrów mnie, i tyle.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.11.2013 o godz. 21:56

d4rk Partyzant

Poziom ostrzeżeń: 0
0
21.11.2013 18:57    #22
ehh wy się kłocicie a chłopak ma problem...
i ja dokladnie ten sam, zacząłem wczoraj z kumplem grać przez sieć. Wybrałem Southampton i jest dramat... :P jakieś pomysły ?

gogal1204 Partyzant

0
01.12.2013 10:55    #23
Maksymalnie ofensywne role dla bocznych obrońców. Ponadto jeden defensywny pomocnik o roli "cofniętego pomocnika" i po sprawie. Nie będzie żadnych kłopotów.

elsiete92 Partyzant

0
01.12.2013 13:32    #24
Zawsze grałem skrzydłami w systemie 4-1DM-2-2-1 lub z ofensywnym pomocnikiem zamiast defensywnego ale w 14stce za cholerę nie mogłem poskładać tego do kupy w moim Leeds, więc postanowiłem postawić na grę środkiem i efekty były o niebo lepsze. Trzeba dodać, że gra środkiem jest łatwiejsza tzn. bardziej efektywna niż efektowna. Dodam, iż uwielbiam środkowych pomocników, są to niezwykle inteligentni gracze mogący dostosować się do wielu miejsc na boisku.

Odnośnie mojej taktyki, wybrałem 4-3-2-1 (tzw. choinkę), chciałem grać dwoma napastnikami z cofniętym defensywnym pomocnikiem lecz nie miałem drugiego dobrego snajpera, a więc postawiłem na dominację w środkowej strefie (tutaj podaję więcej niż sama Barcelona), warto nadmienić, iż za napastnikiem gra pomocnik kreatywny oraz klasyczna 10 i to on wraz z napastnikiem będą strzelać wiele bramek, w środku mam tridente wszechstronnych pomocników tj. od lewej cofnięty rozgrywający(obrona), wysunięty rozgrywający(wsparcie) oraz pomocnik długodystansowiec(wsparcie), dalej lewy obrońca o bardziej ofensywnym usposobieniu gdyż ta strona jest lepiej asekurowana, prawy obrońca natomiast nie wchodzi tak często w pole karne przeciwnika, co do środkowych obrońców, tutaj chciałbym w przyszłości wprowadzić obrońce grającego piłka, oczywiście cała obrona gra wysoko lub skraca pole gry.

Co do stylu to tak jak wspomniałem grę opieram na podaniach (ponad 80% skuteczności podań) czyli posiadaniu piłki, jednym słowem pass pass pass czyli mniej strzałów tylko próba dojścia do dogodnej sytuacji, styl gry raczej zrównoważony z nastawieniem na ofensywę, słabą stroną na pewno będą kontrataki drużyny przeciwnej ale jak sobie z tym poradzimy, to zależy już tylko od naszych wykonawców oraz tego jak wyjdziemy nastawieni na spotkanie.

Taktykę muszę przetestować jeszcze na bardzo słabej drużynie oraz europejskim gigancie by tak na prawdę móc ją ocenić, lecz myślę, że jest to dobra alternatywa dla taktyk grających skrzydłami. Jeśli się sprawdzi to na pewno dodam do publikacji a jeśli ktoś by chciał sprawdzić jak dodałem polecenia dla drużyny i piłkarzy to mogę ją wrzucić na jakiś serwer.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.