Taktyka dla Barcelony

Przemo2207 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
13.08.2010, 20:09    Pytanie
Witam

Założyłem ten temat by poprosić o pomoc w sprawie taktyki dla Barcelony.
Moja sytuacja przedstawia się tak:
Zaczynam grę Barceloną z myślą o zwojowaniu wirtualnego piłkarskiego świata.
Gram 6 sparingów przedsezonowych i już w tym momencie pojawiają wątpliwości. Wymęczone 1:0 czy suche 2:0 z kompletnymi słabeuszami Europejskimi najczęściej widniało na wirtualnej tablicy wyników.
Później Superpuchar wygrany bodajże z Bilbao, dało mi pewne światełko w tunelu że wreszcie mam tą prawdziwą Barce, lecz później już było tylko gorzej.
Inauguracja sezonu była kompletną klapą. 1:0 do tyłu z Realem Madryt na wyjeździe, po golu straconym z karnego. Drugi mecz był równie dużą katastrofą bo przegrałem z Sevillą 2:1 również na wyjeździe. Następnie było kolejno Deportivo, Sporting Gijon i Malaga. Kolejne wyniki to wygrana 2:0, remis 2:2 i zwycięstwo 4:1. Zajmuje obecnie w lidze 10 miejsce po 5 meczach z 7 punktami. W miedzy czasie był tez mecz w lidze mistrzów z Bourdeux (nie wiem jak to sie pisze) przegrany 1:0.

Rozumiem, ktoś powie: nie martw się to początek sezonu a wyniki nie są aż tak tragiczne.
Lecz wszystkie moje bramki które padły w powyżej napisanych meczach padły po indywidualnych akcjach, desperackich atakach, wrzutkach
a to nie pasuje do stylu gry Barcy. Gra się nie klei chodź morale sa bardzo dobre i transfery również (Fabregas, Cazorla). Próbowałem wszystkiego:
Różnorakie ustawienia,styl gry, stałe fragmenty...NIC nie poskutkowało.
Gra dalej była mozolna i beznadziejna. Największą moją bolączka jest obrona. Popełniający błędy Abidal z Pique potrafili zawalic mecz.

Więc bardzo proszę:
jeśli ktos z was ma sposób na gre Barcelony by ta wyglądała tak jak w rzeczywistości, bardzo prosze o przekazanie mi tego w odpowidziach

P.S.
Próbowałem tej taktyki Barcelony z waszej strony lecz ona okazała się najgorsza ze wszystkich!
mes que un club

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
13.08.2010 20:20    #1
Ta taktyka - [KLIK] powinna być bardzo dobra. Do ideału brakuje zmienić chyba tylko środkowego napastnika na kompletnego, a obydwu skrzydłowych na schodzących napastników z zejściem do środka. ;) Zawsze jak coś będzie nie tak możesz pokombinować z suwakami w indywidualnych, ewentualnie napisz do mnie na GG albo tutaj jak czegoś nie skumasz, to postaram się doradzić.

Użytkownik uznał post za pomocny

Lucasinho Ekspert

Grupa: Ekspert
0
13.08.2010 20:27    #2
http://www.cmrev.com/artykuly/czytaj/Graj-jak-Barcelona_szkolenie_taktyka_zarzadzanie.html

Tytuł artykułu mówi sam za siebie.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 13.08.2010 o godz. 20:29

lucasinho.blox.pl

Guezmir Młody aktywista

0
13.08.2010 20:34    #3
zapoznaj się z tym:

http://www.fm-br(...)-tactic/

Barca powinna sobie z taką taksą poradzić, a gra przy takim ustawieniu i poleceniach jest piękna i ultra ofensywna.

decydując się na joga bonito, na początku gry ustawił bym ich tak:

http://a.ima(...)arca.png

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 13.08.2010 o godz. 20:51

Użytkownik uznał post za pomocny

"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

Przemo2207 Partyzant

0
13.08.2010 22:02    #4

[quote=Lucasinho]http://www.cmrev.com/artykuly/czytaj/Graj-jak-Barcelona_szkolenie_taktyka_zarzadzanie.html

Tytuł artykułu mówi sam za siebie.[/quote]

Napisałem na końcu mojego wątku że próbowałem tego i nic z tego nie wyszło

Innym dziękuje za pomoc, i zaraz będę sprawdzać :)
mes que un club

mateuszmc Partyzant

0
13.08.2010 23:28    #5
Guezmir a mam takie pytanie do ciebie czy taktyka "Joga Bonito 4-2-4" to jest taktyka na wyjazdy czy dla słabszych drużyn ? (lub dla obu przypadków ?)

Guezmir Młody aktywista

0
14.08.2010 00:09    #6
ultra ofensywna i widowiskowa, co widać na załączonym filmie, taktyka dla drużyn pokroju Brazylii, Argentyny, FC Barcelony, Realu Madryt itp

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 14.08.2010 o godz. 01:08

"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

0
14.08.2010 00:51    #7
[quote=Guezmir]ultra ofensywna i widowiskowa, co widać na załączonym filie, taktyka dla drużyn pokroju Brazylii, Argentyny, FC Barcelony, Realu Madryt itp[/quote]

Chyba lepiej stwierdzić że to taktyka dla drużyn które posiadają szalenie mocną ofensywę a nie wykorzystują pełni jej potencjału.
#TeamTyniec

Guezmir Młody aktywista

0
14.08.2010 01:09    #8
[quote2=Chod][quote=Guezmir]ultra ofensywna i widowiskowa, co widać na załączonym filie, taktyka dla drużyn pokroju Brazylii, Argentyny, FC Barcelony, Realu Madryt itp[/quote]

Chyba lepiej stwierdzić że to taktyka dla drużyn które posiadają szalenie mocną ofensywę a nie wykorzystują pełni jej potencjału.
[/quote2]

brawo, trafne

Przemo2207 Partyzant

0
14.08.2010 10:15    #9
Guezmir, a czy w miejsce Keity, obok Xaviego dało by rade postawić Fabregasa?
Jest on typowym środkowym pomocnikiem i nie wiem czy będzie w pełni wykorzystywać swoje umiejętności na pozycji defensywnego, a zależy mi by mieć go w pierwszej "11".
mes que un club

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.