Taktyka dla Barcelony

Przemo2207 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
13.08.2010, 20:09    Pytanie
Witam

Założyłem ten temat by poprosić o pomoc w sprawie taktyki dla Barcelony.
Moja sytuacja przedstawia się tak:
Zaczynam grę Barceloną z myślą o zwojowaniu wirtualnego piłkarskiego świata.
Gram 6 sparingów przedsezonowych i już w tym momencie pojawiają wątpliwości. Wymęczone 1:0 czy suche 2:0 z kompletnymi słabeuszami Europejskimi najczęściej widniało na wirtualnej tablicy wyników.
Później Superpuchar wygrany bodajże z Bilbao, dało mi pewne światełko w tunelu że wreszcie mam tą prawdziwą Barce, lecz później już było tylko gorzej.
Inauguracja sezonu była kompletną klapą. 1:0 do tyłu z Realem Madryt na wyjeździe, po golu straconym z karnego. Drugi mecz był równie dużą katastrofą bo przegrałem z Sevillą 2:1 również na wyjeździe. Następnie było kolejno Deportivo, Sporting Gijon i Malaga. Kolejne wyniki to wygrana 2:0, remis 2:2 i zwycięstwo 4:1. Zajmuje obecnie w lidze 10 miejsce po 5 meczach z 7 punktami. W miedzy czasie był tez mecz w lidze mistrzów z Bourdeux (nie wiem jak to sie pisze) przegrany 1:0.

Rozumiem, ktoś powie: nie martw się to początek sezonu a wyniki nie są aż tak tragiczne.
Lecz wszystkie moje bramki które padły w powyżej napisanych meczach padły po indywidualnych akcjach, desperackich atakach, wrzutkach
a to nie pasuje do stylu gry Barcy. Gra się nie klei chodź morale sa bardzo dobre i transfery również (Fabregas, Cazorla). Próbowałem wszystkiego:
Różnorakie ustawienia,styl gry, stałe fragmenty...NIC nie poskutkowało.
Gra dalej była mozolna i beznadziejna. Największą moją bolączka jest obrona. Popełniający błędy Abidal z Pique potrafili zawalic mecz.

Więc bardzo proszę:
jeśli ktos z was ma sposób na gre Barcelony by ta wyglądała tak jak w rzeczywistości, bardzo prosze o przekazanie mi tego w odpowidziach

P.S.
Próbowałem tej taktyki Barcelony z waszej strony lecz ona okazała się najgorsza ze wszystkich!
mes que un club

BKS_Skrzat Młody aktywista

0
14.08.2010 10:42    #10
Można pokombinować ale Fabregas to raczej do ofensywy.

mateuszMessi Partyzant

0
17.08.2010 03:23    #11
Grasz ustawieniem idealnym dla Barcy i tu nie chodzi skad to wzial bo nie takie bylo jego pytanie odnosnie tematu.

Wracajac do tematu. Mozesz grac ta taktyka, ALE musisz miec skrzydlowego na lewej grajacego prawa noga(Henry dlugo ci nie pociagnie) na wczesniejszych werjsach gral tu umnie Salvio ale mu PA zmieniejszyli. Na wersji 10.0.3 moim faworytem byl Di maria i mozna tam Pedro jeszcze wstawic ale wtedy musisz znalesc kogos na zmiane dla messiego tu opcji tez jest kilka Robben Van der Vart, badz jakis mlody talent. W Barcelonie masz pomocnika genialnych duet Xavi Iniesta moze rozmontowac najbardziej defensywnie ustawionego przeciwnika. Do nich kupywalem zawsze Gourcuffa badz Krossa z Bayernu. Busi jako zmiennik Toure a Keita czasami
za Xaviego. W obronie tez wiele alternatyw.
Pytasz o lewa obrone to abidal jako boczny obronca wsparcie
a maxwell chyba jako wysuniety boczny obronca atak. Jesli grasz kiilka sezonow i chcesz kogos mlodego to musisz jakiegos talenta znalesc. Ja znalazlem kiedys wloacha z PA 197 chlopak byl genialny Abidal go wiele nauczyl w defensywie a maxwell w ofensywie z czego wyszedl mi taki zrownowazony boczny obronca. Save'ow nie mam bo ja nie umiem grac jednym zespolem wiecej niz 4-5 sezonow. Ostatnio wedrowalem po wielu klubach angielskich i tylko w Aresenalu gralo mi sie jakos tak w miare ale koniec offtopa ;)

Junin Partyzant

0
17.08.2010 12:17    #12
Niby czemu Joga Bonito jest do ofensywnych klubów? Ja gram nią z całkiem niezłym skutkiem w Wigrach Suwałki
"TO nie była Ręka Boga, TO była Ręka Suareza!"

mateuszMessi Partyzant

0
17.08.2010 20:01    #13
kogo kupić za Touré i Henry

Salmen Młody aktywista

0
17.08.2010 21:09    #14
[quote=Junin]Niby czemu Joga Bonito jest do ofensywnych klubów? Ja gram nią z całkiem niezłym skutkiem w Wigrach Suwałki[/quote]

Ja zacząłem grać Joga Bonito 4-2-4 Attack Pogonią Szczecin, to pierwszy mecz przegrałem 0-2 z Wisłą Płock. Teraz zmieniłem na Counter i zremisowałem 1-1 z Niecieczą :/ Nie wiem jaką zastosować skuteczną taksę do słabszego klubu.
error 404 - not found

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.