Trenerzy?

peterek Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.06.2009, 23:27    Pytanie
Chciałbym się dowiedzieć czy jest jakaś różnica jak np kontraktuje się trenerów tylko od juniorów i tylko od pierwszego składu a trenerów uniwersalnych(oprócz tego że trener juniorów trenuje juniorów itp)wpływa to jakoś na trening,jak wy kontraktujecie trenerów?

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
17.06.2009 23:31    #1
Dla mnie zawsze najlepiej było zatrudniać trenerów tylko normalnych:)
Oni pracują i z seniorami jak i z juniorami;)
No i u mnie z reguły normalni mniej (czyt. u innych więcej) zarabiają:)

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 18.06.2009 o godz. 19:57

ZvK Partyzant

0
17.06.2009 23:51    #2
Trenerzy juniorów mają przeważnie wysoki atrybut Pracy z juniorami, ale jeśli znajdziesz trenera ogólnego z równie wysokim współczynnikiem to wyjdzie na to samo :)
Ale generalnie lepiej zdecydowanie zatrudniać trenerów ogólnych ;]

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
18.06.2009 00:37    #3
niezupełnie mogę się zgodzic z postami powyżej, owszem ogromną zwłaszcza w słabszych klubach zaletą "ogólnego" jest to, że pracuje i z juniorami i z seniorami, ale zauważcie, że wówczas efekty treningu nie są tak wysokie! jeżeli trener zajmuje się jedynie juniorami znacznie szybciej skaczą im atrybuty, identycznie jest w przypadku starszych graczy będących pod okiem 'kołczów' pierwszego składu...

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 18.06.2009 o godz. 00:38

ZvK Partyzant

0
18.06.2009 00:48    #4
No tak, masz racje, ale za to czy juniorom będą skakać szybko atrybuty, odpowiada najbardziej atrybut pracy z juniorami u trenera. On sprawia(czyt. ten atrybut),że trener lepiej współpracuje z juniorami, co jest logiczne. Więc jakby znalazł trenera ogólnego z dobrym atrybutem pracy z juniorami (powiedzmy 18-20) to ten ogólny równie dobrze by działał z juniorami,co z składem pierwszym i efekty mogłyby być podobne do trenera składu młodszego.

0
18.06.2009 10:56    #5
Oczywiście, atrybut pracy z juniorami jest kluczowym atrybutem i to nie podlega dyskusji.Nie zmienia faktu, że trener ogólny nie będzie pracował równie efektywnie co juniorski[no chyba, że różnica wspomnianej umiejętności jest o wiele(sądzę, że w okolicach 4-5 co w przypadku trenera jest kolosalną różnicą) większa]
PS: Samemu posługuję się w treningu kołczami ogólnymi, na luksus posiadania zarówno trenerów pierwszego składu jak i juniorów mogą pozwolic sobie jedynie bardzo mocne kluby o rozbudowanej bazie treningowej.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.06.2009 o godz. 10:57

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

0
18.06.2009 15:07    #6
[quote=Arek96]No i u mnie z reguły normalni mniej zarabiają:)[/quote]

A to dziwne bo akurat ''trenerzy'' chcą większą pensję niz ''trenerzy pierwszego składu'' i ''trenerzy juniorów''. Można to łatwo sprawdzic. Wejdź w zakładkę ''zaproponuj kontrakt'' u dowolnego trenera. Ustaw rolę w druzynie na ''trener'' i zobacz jakie ma oczekiwania finansowe. Następnie zaznacz ''trener pierwszego zaspołu''. Na pewno za pierwszym razem będzie ządał większej pensji, a to ze względu na dużo więcej obowiązków (odpowiada zarówno za juniorów jak i za seniorów, a co za tym idzie ma więcej pracy).

Arek jeżeli sprawdzałeś, że trener chce mniejsze wynagrodzenie niż trener pierwszego zespołu, to pewnie porównywałeś trenera i trenera pierwszego zespołu ze swojej druzyny. Powinieneś porównać żądania JEDNEGO TRENERA pod kątem obydwu ról w zespole, a nie dwóch innych trenerów, gdyż zazwyczaj mają oni całkiem inne reputacje, umiejętności, a co za tym idzie żądania co do pensji.

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
18.06.2009 15:09    #7
Nie musisz mi mówić co i jak powinienem robić. ;)
Zrobiłem kilka razy tak, że wszedłem w jednego trenera i zmieniałem rolę, jaką miałby odgrywać i patrzyłem na wynagrodzenie.;)
Uwierz mi, wiem lepiej co JA robiłem. Przecież to oczywiste, że każdy trener ma inne wymagania...
Twój post miał służyć temu, żeby wyjaśnij mi, co pewnie robiłem, a co powinienem na pewno robić? Bez żartów...

// Edytowano 5 razy, ostatni raz 18.06.2009 o godz. 15:22

Vision Partyzant

0
18.06.2009 15:32    #8
Jeżeli zarząd Ci pozwala to powinieneś (wg. mnie) zatrudnić trenerów pierwszego składu i trenerów juniorów, bo wtedy owi trenerzy skupiają się na jednej drużynie, a nie na dwóch różnych i muszą 'latać od juniorów do pierwszego składu', więc co za tym idzie mają więcej czasu dla jednego zawodnika.

0
18.06.2009 15:57    #9
odnośnie płac:
pierwszy lepszy trener z brzegu
http://i39.tinypic.com/20rsroi.png
http://i43.tinypic.com/2zrql35.png
http://i40.tinypic.com/sv797r.jpg

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.06.2009 o godz. 15:58

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.