Trenerzy?

peterek Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.06.2009, 23:27    Pytanie
Chciałbym się dowiedzieć czy jest jakaś różnica jak np kontraktuje się trenerów tylko od juniorów i tylko od pierwszego składu a trenerów uniwersalnych(oprócz tego że trener juniorów trenuje juniorów itp)wpływa to jakoś na trening,jak wy kontraktujecie trenerów?

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
18.06.2009 15:58    #10
może i tak, ale u mnie najczęściej chcą mniej, i tyle. koniec

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.06.2009 o godz. 16:02

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
18.06.2009 16:04    #11
pics or it didn't happen ;-)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.06.2009 o godz. 16:41

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

0
18.06.2009 16:53    #12
[quote=Arek96]może i tak, ale u mnie najczęściej chcą mniej, i tyle. koniec[/quote]

Moim zdaniem nie umiesz się przyznać do błędu ;) A popełniłeś go w pierwszym poscie, chyba że grasz w inną grę bo każdy Ci powie, że trener który ma więcej obowiązków chce wiecej kasy. To logiczne i tak jest w FM-ie.

[quote2=MagnificoManager][quote=Arek96]No i u mnie z reguły normalni mniej zarabiają:)[/quote]

Arek jeżeli sprawdzałeś, że trener chce mniejsze wynagrodzenie niż trener pierwszego zespołu, to pewnie porównywałeś trenera i trenera pierwszego zespołu ze swojej druzyny. Powinieneś porównać żądania JEDNEGO TRENERA pod kątem obydwu ról w zespole, a nie dwóch innych trenerów, gdyż zazwyczaj mają oni całkiem inne reputacje, umiejętności, a co za tym idzie żądania co do pensji. [/quote2]

Wiem, że jest mało prawdopodobne żebys tak zrobił, ale przecież Ty się nigdy nie mylisz więc próbowałem szukać innego racjonalnego rozwiazania. Niestety takiego nie znalazłem. (racjonalnym rozwiazaniem nie jest ''może i tak, ale u mnie najczęściej chcą mniej, i tyle. koniec'';)

[quote=Arek96]Twój post miał służyć temu, żeby wyjaśnij mi, co pewnie robiłem, a co powinienem na pewno robić? Bez żartów...[/quote]

Mój post słuzył temu, żeby pokazać Ci, że się popełniłeś błąd pisząc swój pierwszy post. Nawet Ci to udowodniłem, niestety Ty uwarzasz, że się nigdy nie mylisz i prubujesz atakować mnie i mój post. Niestety Ci to nie wyszło, bo każdy kto umie czytać ze zrozumieniem i przeczytał mój post to zrozumiał, że chodziło o sprostowanie tego co napisałś. W drugiej części mojego postu prubowałem zrozumieć sens stwierdzenia:

[quote=Arek96]No i u mnie z reguły normalni mniej zarabiają:)[/quote]

Doszedłem do wniosku, że mogłeś porównać dwóch innych trenerów. Ale jeżeli nie na tym polegał twój błąd to pozostaje tylko jedno wyjśćie. Pogubiłeś się. Popełniłeś drobny błąd pisząc, ze twoi ''normalni'' zarabiają mniej, podczas gdy oczywiscie jak u każdego zarabiają więcej. Tyle, że nie chcesz sie przyznać do błędu i brniesz w to dalej, przy okazji mnie atakując.

Szkoda, ze muszę pisać ten post, bo wbrew pozorą nie lubię wdawać sie w dyskusję z takimi jak Ty, ale Twoje argumenty ...
[quote=Arek96]może i tak, ale u mnie najczęściej chcą mniej, i tyle. koniec[/quote]

...są tak słabe, że jestem pewien, że w odpowiedzi na mój post nie napiszesz nic mądrego. Niech zgadnę: W odpowiedzi zobaczę cytaty z błędów językowych jakie popełniłem( tak, tak juz takie cięte riposty z twojej strony otrzymywałem).

Przepraszam normalnych uzytkowników za zmarnowane miejsce i za to, ze muszą słuchać naszych sprzeczek, ale uznałem, że Arek nie ma racji i należy mu to udowodnić, gdyz uparcie sie do niego nie przyznaje.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.06.2009 o godz. 16:58

Rdeq Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Ekspert
0
18.06.2009 17:21    #13
[quote3=MagnificoManager]
Szkoda, ze muszę pisać ten post, bo wbrew pozorą nie lubię wdawać sie w dyskusję z takimi jak Ty, ale Twoje argumenty ...

...są tak słabe, że jestem pewien, że w odpowiedzi na mój post nie napiszesz nic mądrego. Niech zgadnę: W odpowiedzi zobaczę cytaty z błędów językowych jakie popełniłem( tak, tak juz takie cięte riposty z twojej strony otrzymywałem).
[/quote3]
To nie był argument a stwierdzenie faktu.
To czy się myli może mieć znaczenie tylko dla petereka, który może być ewentualnie wprowadzony w błąd. Jednak tę dyskusję możecie prowadzić w donosach czy przez inne komunikatory, a nie tutaj.

Cały czas powtarzasz, że "popełniłeś błąd", w każdym akapicie, pod każdym cytatem Arka. Zanim oceniasz domniemane "argumenty" innych userów to sam przejżyj swój post i zobaczy czy czasem twoje "argumenty" nie ograniczają się do jednego stwierdzenia faktu.
[quote3=MagnificoManager]Arek nie ma racji i należy mu to udowodnić, gdyz uparcie sie do niego nie przyznaje.[/quote3]
Rozumiem, że to w głównej mierze dla twojej satysfakcji?
[quote3=MagnificoManager]
Przepraszam normalnych uzytkowników za zmarnowane miejsce i za to, ze muszą słuchać naszych sprzeczek. [/quote3]
Bardzo słusznie.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.06.2009 o godz. 17:24

0
18.06.2009 17:40    #14
Od początku :

szósty post - zwrócenie uwagi na pomyłkę Arka

dwunasty post - odpowiedż na atak ze strony Arka i sprostowanie wątpliwej niejasności. Chodzi o to pytanie :[quote=Arek96]
Twój post miał służyć temu, żeby wyjaśnij mi, co pewnie robiłem, a co powinienem na pewno robić? [/quote]

Fatih Terim Partyzant

0
18.06.2009 19:33    #15
[quote3=MagnificoManager][quote=Arek96]może i tak, ale u mnie najczęściej chcą mniej, i tyle. koniec[/quote]

Moim zdaniem nie umiesz się przyznać do błędu ;) A popełniłeś go w pierwszym poscie, chyba że grasz w inną grę bo każdy Ci powie, że trener który ma więcej obowiązków chce wiecej kasy. To logiczne i tak jest w FM-ie.

[quote2=MagnificoManager][quote=Arek96]No i u mnie z reguły normalni mniej zarabiają:)[/quote]

Arek jeżeli sprawdzałeś, że trener chce mniejsze wynagrodzenie niż trener pierwszego zespołu, to pewnie porównywałeś trenera i trenera pierwszego zespołu ze swojej druzyny. Powinieneś porównać żądania JEDNEGO TRENERA pod kątem obydwu ról w zespole, a nie dwóch innych trenerów, gdyż zazwyczaj mają oni całkiem inne reputacje, umiejętności, a co za tym idzie żądania co do pensji. [/quote2]

Wiem, że jest mało prawdopodobne żebys tak zrobił, ale przecież Ty się nigdy nie mylisz więc próbowałem szukać innego racjonalnego rozwiazania. Niestety takiego nie znalazłem. (racjonalnym rozwiazaniem nie jest ''może i tak, ale u mnie najczęściej chcą mniej, i tyle. koniec'')

[quote=Arek96]Twój post miał służyć temu, żeby wyjaśnij mi, co pewnie robiłem, a co powinienem na pewno robić? Bez żartów...[/quote]

Mój post słuzył temu, żeby pokazać Ci, że się popełniłeś błąd pisząc swój pierwszy post. Nawet Ci to udowodniłem, niestety Ty uwarzasz, że się nigdy nie mylisz i prubujesz atakować mnie i mój post. Niestety Ci to nie wyszło, bo każdy kto umie czytać ze zrozumieniem i przeczytał mój post to zrozumiał, że chodziło o sprostowanie tego co napisałś. W drugiej części mojego postu prubowałem zrozumieć sens stwierdzenia:

[quote=Arek96]No i u mnie z reguły normalni mniej zarabiają:)[/quote]

Doszedłem do wniosku, że mogłeś porównać dwóch innych trenerów. Ale jeżeli nie na tym polegał twój błąd to pozostaje tylko jedno wyjśćie. Pogubiłeś się. Popełniłeś drobny błąd pisząc, ze twoi ''normalni'' zarabiają mniej, podczas gdy oczywiscie jak u każdego zarabiają więcej. Tyle, że nie chcesz sie przyznać do błędu i brniesz w to dalej, przy okazji mnie atakując.

Przepraszam normalnych uzytkowników za zmarnowane miejsce i za to, ze muszą słuchać naszych sprzeczek, ale uznałem, że Arek nie ma racji i należy mu to udowodnić, gdyz uparcie sie do niego nie przyznaje. [/quote3]

Bardzo dobrze napisane. Mam podobne przeczucie że nie chce przyznać się do błędu.

Pozdro

Szemek Ekspert

0
18.06.2009 19:48    #16
To już się robi wqrwia**ce (po ch tutaj te siedmiometrowe posty i dziecinne kłótnie) zaśmiecacie Suflera i ktoś powinien ponieść konsekwencje. Bo szlag mnie trafia jak to widzę, zaraz przy każdym temacie będzie że Arek napisał to, a MM tamto i dołączy się dwóch lub trzech stronników i będą sekundować.

Co do trenerów, to wiadomo, że większe efekty będą jeżeli trenerzy będą mogli spędzać z konkretną grupą piłkarzy więcej czasu. Tak jak napisał Vision. Ja w miarę możliwości (jak pisał Głosik) staram się mieć trenera(-ów) pierwszej drużyny i juniorów, poza tym dwóch do siłowego. Oczywiście trenera bramkarzy i kilku ogólnych. No i każdemu przypisuje zakres obowiązków.

Co do postu poniżej to muszę dodać, że zatrudniam trenerów wg kombinacji determinacja>=11 plus mentalność >=11 plus poszukiwany atrybut, tzn ofensywa/defensywa/technika/taktyka itd >=15. Poza treningiem siłowym, tu zwracam uwagę tylko na kondycję. To jest takie moje "zboczenie", takich trenerów preferuję.

// Edytowano 4 razy, ostatni raz 18.06.2009 o godz. 20:10

"To tylko Internet k*rwa."

0
18.06.2009 20:03    #17
Jeżeli tylko fundusze na to pozwalają ( i zarząd, dyktujący maksymalną liczbę trenerów w kadrze) to najlepiej kupować trenerów juniorów z dobrym atrybutem pracy z juniorami i trenerów pierwszego składu z dobrymi poszczególnymi atrybutami( ja np. kupuje po dwóch z techniką >18, atakiem >18 itp. Oczywiście jeśli mnie stać to kupuję tych z dwudziestkami, choć żadko tacy odpowiadają na ogłoszenia. Jeszcze jedno. Jeżeli mamy miejsce na jeszcze jednego trenera a ilość gwiazdek nas już zadowale to radzę zatrudnić trenera z dobrymi atrybutami mentalnosci, motywowania i dyscypliny w zespole. Dajcie mu wszystkie przydziały treningowe, tak aby pełnił rolę dobrego ducha drużyny'' ( mentalnosć ), aby motywował graczy do lepszej pracy na treningu ( motywowanie) i aby pilnował porządku ( dyscyplina w zespole ).

mateusz_ha Partyzant

0
19.06.2009 13:42    #18
Towarzysz o pseudonimie MagnificoManager ma rację, którą udokumentował towarzysz Głosik. Może to faktycznie nie jest miejsce na sprzeczki, ale kłamców (towarzysz Arek96) trzeba napiętnować. Prawo do błędu ma każdy, ale nikt nie powinien bezczelnie kłamać. Proszę spojrzeć na reakcję kłamcy - zmulił się. Weteranie Wojny Ojczyźnianej... wstydź się:P

Henry14 Partyzant

0
19.06.2009 13:53    #19
Przez taki coś zamkneli przechwałki a problem w tym , że było wszystko ok dopuki Arek nie zaczoł komentować jak dla niego niezbyt wymagających osiągnieć , które wystawiali użytkownicy...
Ale prawda, że inni w tym ja niepotrzebnie sie z nim kłucili a tu zrobiliście to samo ...

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.