update

Voojitsu Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
18.11.2012 23:37    #41
Jak na mój rozum to te wszystkie "problemy" z rozgrywką i wgl. są po to żeby utrudnić robotę grupie hakerskiej w wypadku FMa to SKIDROW próbuje zrobić fixa z tego co czytałem na NFO, i podobno jest wyczekiwanie na ten nadchodzący update i wtedy dopiero ma wyjść crack więc część ludzi zdecyduje się na kupno bo nie będą czekać, Czyli tak jak twórcy zapowiadali że gra wytrzyma ataki dłużej niż 2 tyg. bo pewnie pomyśleli o w wszystkim logicznie i tak rozplanowali te błędy że będzie więcej kupujących i potem będzie pewnie jeszcze kilka updateów i po bólu, nie każdy pewnie zrozumie moją rozkmine :))
Dobrze by było gdybym nie dostał bana ani nic za tą wypowiedz bo może to być uznane że ja tu o piratach rozmawiam a tak nie jest. :))

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
18.11.2012 23:45    #42
Uwielbiam tę teorię celowego pozostawiania błędów :D

Jak sobie coś takiego wyobrażasz? Siedzi sobie Miles i ma wielką klawiaturę i wybiera sobie, które dziś błędy wyłączy?

A i odnośnie mojego bronienia FM. Po prostu bardzo lubię chłopaków z SI, zapewnili mi wiele lat świetnej zabawy, zawsze są bardzo kulturalni i mili gdy mam z nimi kontakt, niestety tylko online. Po prostu robią tę grę całym sercem, bo niejednokrotnie widywałem sytuację gdy po nocach odpowiadali graczom na forum, a nawet debilne pytania są traktowane poważnie.

I jeszcze jedna sprawa. Owszem silnik w FM 2013 jest gorszy niż był w końcowej fazie FM 2012. Chcieli polepszyć, nie wyszło, ale i tak nie ma żadnej alternatywy i to nadal FM ma najlepszy silnik meczowy w wirtualnych managerach. A takiego "silnika" jaki mają rzeczywiste rozgrywki ligowe nigdy mieć nie będzie.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Mar1992 Przodownik pracy

0
18.11.2012 23:50    #43
Z tym zostawianiem bugów jest jak z trotylem :)

Voojitsu Partyzant

0
19.11.2012 00:11    #44
Nie piszę o wielu błędach tylko chodziło mi o jedną konkretną aktualizacje która pewnie zmusiła hakerów do czekania na nią i co za tym idzie to opóźnienie wydania fixa. To że pisałem że logicznie rozplanowali błędy to chodziło właśnie o jeden temat i pisałem też że nie każdy mnie zrozumie :)

Gogles777 Partyzant

0
19.11.2012 00:17    #45
Witam serdecznie.

Chce nawiązać to tej ciekawej wymiany zdań między osobami które nie są zadowolone z obecnych bugów oraz osobami które bronią grę (w tym wypadku widzę też ze wypowiada się tutaj też administrator serwisu). Chce aby przeczytały to szczególnie osoby "broniący" naszego FM (bo widzę że już jeden z użytkowników sięga po naszą polską mentalność - że to my narzekamy tylko).

Z zawodu jestem kucharzem. Pracuję w restauracji o dosyć wysokim standardzie, gdzie podajemy raczej najlepszą kuchnie europejską. Dodam że jest to dosyć droga restauracja.
Teraz proszę, o troszkę wyobraźni.
Zapraszacie dziewczynę/żonę do restauracji takiej jak moja. Nie ważne z jakiego powodu. Rocznica, zaręczyny, czy po prostu macie ochotę zjeść w dobrym miejscu. Zamawiacie dla dwojga np. Kaczkę w winie. 34 zł za porcję. Do tego po lampce wina pasującego do dania. Z jakąś przystawką cena łącznie 100-130 zł za ową kolację. Zamowienie poszło

Ja jako kucharz robię kaczkę w owym winie. Biorę mięso 3 kategorii (Jest to np. kaczka zabita na starość, mięso jest twarde, ciągnące itp, itd), wino użyte dodania to jakaś promocja w biedronce za 10 zł. Do kolacji też dostajecie jakieś wino marki wino.

Dostajecie to wszystko w pięknie przystrojonej sali, danie ładnie wygląda na talerzu, w tle leci ładna muzyka... wszystko oki. Ale nawet jeśli kaczki w życiu nie jedliście powinniście się zorientować że to tak smakować nie powinno. Jeśli wina nie pijacie, powinniście się zorientować że owy trunek to jakaś kpina.

Co byście zrobili ? Po waszych wypowiedziach wnioskuje że byście jedli z zadowoleniem, ciesząc sie wieczorem. Przecież jest to danie które chcieiście spróbować, w jednej z najlepszych restauracji w polsce.

Więc rozumiem osoby które marudzą i narzekają. W naszym kraju wydatek 100-130 zł za grę to jest dalej bardzo dużo. I nie ważne czy dla studenta, ojca rodziny czy dzieciaka który kupuje to za pieniądze rodziców. To w Polsce dużo. I chciało by się cieszyć w 100% z zakupu. (Mniejsza z tym jeśli błedy są drobne jak w ostatniej wersji). Teraz nie mogę się cieszyć 100% sprawnym produktem.

Czemu nie narzekają na te błedy aż tak na zachodzie ? Odpowiem wam. A szczególnie koledze który pisze o mentalności naszej.

Przez pół roku pracowałem w Niemczech aby właśnie nabrać doswiadczenia na lepszych kuchniach. Tam zarabiałem około 80 euro dziennie. Taką grę mogłem kupić sobie za "dniówkę" i jeszcze mi zostalo na dobra książkę. Dzisiaj dla mnie to też duży wydatek nie jest. Lecz pamiętam jak byłem młodszy i musiałem oszczędzać na taką grę tygodnie.

Dlatego narzekamy. Bo jeśli kupujemy coś za nasze ciężko zarobione pieniądze, chcemy aby te produkty byly jak najwyższej jakości. I wy też powinniście więcej wymagać. Bo jeśli porównujecie obecną produkcję do ostatniego CM'a, to widziałem aktualne składy do tej gry na ten rok.
Bo tylko dzięki naszym wymaganiom ta gra będzie lepsza. Bo konkurenci od dawna nie ma.

szfedo Przodownik pracy

0
19.11.2012 00:26    #46
No i w zasadzie wyczerpałeś temat. Narzekają głównie ci, którym żal jest tych 100 złotych na bubel. Nie znam nikogo z SI, pewnie są mili ale mechanikowi, który mi źle założył klocki niszcząc tarcze nie powiedziałem, dobra spoko starałeś się trudno w dodatku jesteś miły to dajmy spokój. Wziął za to siano, w dodatku niemałe i tu jest ta sama sytuacja. Skoro coś jest niegrywalne to się tego nie wypuszcza i tyle. Z FMem jest tak od dawna, że dają na szybcika bardzo skomplikowaną grę (a takową FM na pewno jest, wszystko się tutaj opiera na bilionach obliczeń) a potem wydając kolejne patche usprawniają ją do miana genialnej i grywalnej gry, bo niewątpliwie do końca roku będziemy piać z zachwytu nad FMem 13, o 12 zupełnie zapominając. Tyle, że wolałbym otrzymać tą grę w styczniu w pełni grywalną.

cinekw Partyzant

0
19.11.2012 00:35    #47
[quote="szfedo"]No i w zasadzie wyczerpałeś temat. Narzekają głównie ci, którym żal jest tych 100 złotych na bubel. Nie znam nikogo z SI, pewnie są mili ale mechanikowi, który mi źle założył klocki niszcząc tarcze nie powiedziałem, dobra spoko starałeś się trudno w dodatku jesteś miły to dajmy spokój. Wziął za to siano, w dodatku niemałe i tu jest ta sama sytuacja. Skoro coś jest niegrywalne to się tego nie wypuszcza i tyle. Z FMem jest tak od dawna, że dają na szybcika bardzo skomplikowaną grę (a takową FM na pewno jest, wszystko się tutaj opiera na bilionach obliczeń) a potem wydając kolejne patche usprawniają ją do miana genialnej i grywalnej gry, bo niewątpliwie do końca roku będziemy piać z zachwytu nad FMem 13, o 12 zupełnie zapominając. Tyle, że wolałbym otrzymać tą grę w styczniu w pełni grywalną.[/quote]

Nie rozumiem, to ktoś Cię zmusił do kupienia gry teraz, a nie w styczniu? Spokojnie mogłeś zaczekać jak wiele osób i grać w 12. Irytują mnie te głosy niezadowolenia co roku, mimo, że wszyscy wiedzą, że gra będzie dopracowana 2-3 miechy po premierze to i tak wszyscy kupują FMa od razu i zaczyna się płacz na forach, a prawda jest taka, że wszyscy bierzemy udział w masowym testowaniu gry, która jest nie skończona. Wolałbyś otrzymać grę w styczniu grywalną? Proszę bardzo! A jest nawet lepiej bo czekając z zakupem do stycznia nie zapłacisz już tyle ile byś musiał gdyby właśnie premiera miała miejsce w styczniu...

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.11.2012 o godz. 00:36

szfedo Przodownik pracy

0
19.11.2012 00:42    #48
Widzę, że z logiką u ciebie kiepsko. Gdzie jest napisane, że to nadal wersja beta? Nikt mnie nie zmusił, chciałem po prostu pograć w moją ulubioną grę. Jakoś w 12 dało się od początku grać z radością i determinacją. Tu wiem, że zaraz przeciwnik może zrobić z gówna akcje to jaki jest cel takiej gry. Jeśli jesteśmy masowymi "testerami" tej gry to powinni ją nam dać za darmo. Nikt za testowanie nie płaci, próbki zawsze dostaje się darmowe. Więc wybacz, ale twoje argumenty są beznadziejne.

chinczol Młody aktywista

0
19.11.2012 11:14    #49
Gogles777

Przykład z tym jedzeniem i winem bardzo dobry, ale potwierdziłeś nim właśnie jedną z cech ludzkich. Człowiek jest tak skonstruowany, że jeśli jest czegoś nieświadomy to jest stanie uwierzyć, zaakceptować coś, co tak naprawde nie jest prawdą. Prosty przykład. Jesli nigdy nie pił byś wina. Podano by Ci zwykłego sikacza za 5 zł w butelce od wykwintnego Porto, prosto z winnic Portugalii, pijąc owe wino myślałbyś że to bardzo drogie i dobre wino Porto, mimo iż tak naprawde piłbyś zwykłą siare. Tylko że te przykłady nijak się mają do nowego FM. Oczywiście dostaliśmy produkt, delikatnie mówiać nie dopracowany, z błędami w silniku meczowym itp. Każdy z Nas wydając na FM 100-120 zł, chciał odrazu w dniu premiery cieszyć się komfortową rozgrywką. Ale nie trzeba być jakimś wielkim znawcą tematu gier komputerowych, żeby nie brać pod uwage, tego że błędy w grze zaraz po jej wydaniu się zdarzają, i są dość częste w ostatnim czasie. Czytając wszystkie zapowiedzi nowego FM, zdawałem sobie sprawe, żę praktycznie nowy silnik meczowy, może troche przerosnąć jego twórców bo wymaga on dużo czasu i pracy, i być może na początku nie wszystko będzie działało tak, jakbyśmy tego chcieli. Beta potwierdziła moje wątpliowści, jednak finalna wersja wygląda już dużo lepiej, chociaż i tak posiada jeszcze sporo błędów. Każdy zakup, za który płacimy pieniądze z góry wiąże się z pewnym ryzykiem. Czy kupując samochód jesteś pewien, że po 2 dniach nic się nie spieprzy? Czy kupując nowego PC lub lapka masz pewność, że po paru dniach nie walnie Ci dysk albo zasilacz? Czy kupując buty masz pewność że nie odkleją się po miesiącu? Czy kupując gre masz pewność że nie uświadczysz jakiś błędów i problemów zaraz po jej premierze? Nie masz. Bo obecnie duża ilość gier zaraz po premierze ma sporo błędów, ale dlatego istnieje takie coś jak patch/fix/uaktualnienie, aby je naprawiać. Co mieli powiedzieć ludzie po premierze GTA 4 na PC, co ja miałem powiedzieć, kiedy wydałem na nią ponad 200 zł a otrzymałem całkowicie nie grywalny crap, na którego naprawe i zrobienie grywalnego produktu trzeba było czekać pare miesięcy i mnóstwo patchy? Gdyby fani serii GTA których jest miliony więcej niż fanów FM zachowywali się podobnie jak wiekszość z Was, to Rockstar Games pewnie by dawno ogłosiło upadłość, a jak wszyscy wiemy ma się bardzo dobrze. Na wiosne premiera GTA 5 i również kupią ją ciemno, mimo tego że zdaje sobie świadomość, że również może być nie grywalna zaraz po premierze. Już najbardziej śmieszą mnie stwierdzenia typu "pieniądze wyrzucone w błoto" Czy będziecie tak lamentować nadal, gdy za chwile wyjdzie patch/patche naprawiający błędy, i spędzicie przy nowym FM pół swojego życia, świetnie się przy tym bawiąc? Wtedy też będziecie gadali że wyrzuciliście hajs w błoto? Nie sądze.

tts0 Partyzant

0
19.11.2012 15:42    #50
@chinczol

Widzisz, powiedziałeś kilka bardzo mądrych zdań; gdyby fani GTA zachowywali się tak jak fani FM;a to Rockstar Games by zbankrutowało i moim zdaniem byłoby to bardzo dobre, bowiem niedopuszczalne jest sprzedawanie BUBLI po cenie pełnowartościowego produktu. Myślę też, ze nie do końca rozumiesz(albo rozumiesz, ale śmiejesz się przez łzy) przykład kolegi wyżej o restauracji i daniach w niej podawanych. Otóż jeśli - jak powiedziałeś - kupię sobie samochód. laptopa etc. to absolutnie nie mam pewności, że ów sprzęt nie padnie po 2 dniach, ale mam kartę gwarancyjną i wiem, że mogę liczyć na naprawę/wymianę w najgorszym wypadku zwrot kosztów... a któż zwróci pieniądze tym, którzy kupili FM;a? Myślę również, że "naprawa" gry poprzez łatki raczej nijak ma się do tzw. umowy gwarancyjnej, bowiem ów BUBEL(FM 13) był sprzedawany jako pełnowartościowy produkt.

P.S. Żeby nie było, że taki ze mnie malkontent, dodam, że nie zakupiłem FM"a 13, więc nie płaczę tutaj nad 120 zł wyrzuconymi w błoto;) Po prostu nie rozumiem tego pobłażliwego podejścia do sprawy.
"Jeszcze kiedyś powiesimy ostatniego d***kratę na kiszkach ostatniego socjalisty! "

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution