Widzieliśta takie cudo?

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.07.2011, 11:56    Pytanie
Mam nadzieję, że obrazek się doda i że będzie czytelny - nie jestem w to najlepszy. Niemniej, tym co niedowidzą lub jakość nie jest doskonała tłumaczę, że jest to screen z analizy gry Arsenalu przeciwko Manchesterowi City (!), w której to grze następujący zawodnicy zaliczyli następującą ilość podań:
Fabregas 220 / 223 (!),
Nasri 140 / 143,
Wilshere 105 / 107,
Sagna 97 / 100,
Clichy 95 / 101,
van Persie 68 / 73
itd.

Co Wy na to? Bo ja wciąż zbieram szczękę z podłogi.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

Falcon Przodownik pracy

0
07.07.2011 12:02    #1
Aż takich to nie widziałem, ale być może A.W o ile jeszcze jest coachem ustawił szerokość gry wąską, podania krótkie. A nie dostał/dostali z City jacyś gracze czerwonej kartki?
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

0
07.07.2011 12:11    #2
Nie wiem, screen z jakiejś wietnamskiej strony internetowej, także nie ma nawet kogo zapytać. Ale nawet jeśli 3 zawodników City dostało czerwone kartki odpowiednio w 1, 2 i 3 minucie meczu, to jak na realia FMa jest to i tak niesamowity wyczyn. Ja tam się cieszę, jak mój playmayker zaliczy 70 celnych podań, zaś przeważnie magiczną barierę 100 wykonanych (nie celnych, ale wszystkich) podań przekraczają prawie wyłącznie boczni obrońcy. Dla mnie te 200 Fabregasa to jakiś kosmos. Po zsumowaniu wychodzi łącznie 958 wykonanych podań (z czego ponad 90% celnych), co dla uproszczenia daje ok. 10 podań na minutę -> jedno podanie na każde 6 sekund meczu... Biorąc pod uwagę, że padło 5 bramek, należy odjąć od czasu całego meczu czas na strzały, wyprowadzanie piłki przez przeciwnika oraz czas, gdy przy piłce był Manchester. Nawet jeśli Arsenal stłamsił ich niemiłosiernie, posiadając piłkę przez 80% czasu gry (kolejny kosmos), to wychodzi na to, że byli przy piłce przez niecałe 70 minut. Dzieląc liczbę wszystkich podań (958) przez liczbę minut, którą zawodnicy Arsenalu spędzili z piłką przy nodze (70) wychodzi nam ok. 14 podań na minutę -> podanie raz na cztery sekundy.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

0
07.07.2011 12:12    #3
Mam nawet koncepcję na jakiej zasadzie wynik ten został osiągnięty, lecz wciąż jestem w szoku=)

- Bob Paisley

kabaruto Partyzant

0
07.07.2011 13:09    #4
Witam. Jaką koncepcję podziel się. Mógłbyś pokazać ustawienie arsenalu w tym meczu? Albo najlepiej link do strony?

Ja ogóllnie gram 4 obrońcy 3 środkowych pomocników 1 ofensywny pomocnik i 2 napadziorów. Gram kontrolą. Co mnie dziwi mój rozgrywający ustawiony jako cofnięty rozgrywający ma zaledwie po 30-35 podań w meczu., Najwięcej mają boczni obrocy po około 40-50 na mecz. Ogólnie wymieniam gdzieś koło 300 podań w meczu. Jest to dla mnie mała suma. Chciałbym aby mój rozgrywający wymieniał koło 80-100 podań w meczu ale nie mogę dojść do tego. Próbowałem różnych ustawień formacji, różnie ustawiałem rozgrywającego i co? nic max po 50 podań w meczu.

Mogłby ktos napisać co dokładnie zrobić aby mój rozgrywający i ogólnie cały zespół wymieniali jak najwięcej podań?

oldguzn- napisz coś o tej koncepcji prosze?

kamiQadze Partyzant

0
07.07.2011 13:17    #5
niewiarygodny wynik :) takich cudów jeszcze nie widziałem. może jego kolega prowadził City ;)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 07.07.2011 o godz. 13:18

0
07.07.2011 13:22    #6
Koncepcja (to tylko pomysł, jeszcze nawet nie próbowałem sprawdzić) polega na tym, że:
1. potrzebujesz naprawdę klasowych wykonawców, gdzie atrybut podań

- Bob Paisley

0
07.07.2011 13:24    #7
Kamikadze - nawet jeśli kolega prowadził City, nawet jeśli City od trzeciej minuty grało w 8, nawet jeśli grało rezerwowym składem, to i tak prawie 1000 podań w meczu jest wynikiem oszałamiającym. Ale jak powiedziałem - sprawdzę swoją koncepcję, może coś z tego wyniknie.

- Bob Paisley

Kolazontha Zrzędliwy Tetryk

0
07.07.2011 14:36    #8
A tak dla odmiany wyglądają podania w Arsenalu przy taktyce opartej na bezpośrednich podaniach, szybkim tempie i kontratakach link

Celność na niezłym poziomie, a liczba podań oddaje styl gry :)

Jak znajdę wolną chwile to spróbuje osiągnąć podobne rezultaty :D

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 07.07.2011 o godz. 15:39

You know, we are sitting here, you and I, like a couple of regular fellas. You do what you do, and I do what I gotta do

kibic_wierny Partyzant

0
07.07.2011 15:13    #9
Witam!
Ja mam koncepcje co do tego jak to się stało i myślę ze jest to bardzo prawdopodobne. W poprzedniej wersji FMa grałe sobie moja Legia i w półfinale LE przegrałem z Lazio 5:0 na wyjeździe, wiec zniesmaczony rewanż postanowiłem przeczekać na urlopie i jak zobaczyłem wynik meczu oniemiałem-przegrałem z Lazio 98 do zera!!!Jak się później okazało moja drużyna nie wyszła na mecz!W składzie nie było żadnego zawodnika(nawet szaraków),myslałem ze to jakaś lipa,ale jak zobaczyłem powtórki bramek to faktycznie nie było nikogo z moich.I myslę ze w tym przypadku było tak samo-bug i tyle!

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.