Wymagania agentów z kosmosu

buczek93 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
27.10.2013, 23:44    Pytanie
Witajcie, wszelkiej maści gracze FM'a. Prowadzę sobie spokojnie CFC 3-ci sezon, udało mi się w ostatnim wygrać jakimś fuksem wszystko, w czym brałem udział (łącznie z LM), 3 rok króluję na krajowym podwórku, pucharów też nie daję potrzymać innym graczom, niż moi sami, ale mam pewien problem. Zbliża się koniec kontraktów Isco, Maty, Lukaku. Cała trójka graczy jest dla mnie dosyć ważna, więc naturalne jest, że kontrakty chciałoby się przedłużyć. Ale tych agencinów za marne 3 grosze chyba poparzyło słoneczko w głowę - Mata ŻĄDA podwójnej (!!!) podwyżki, Isco to samo (obydwaj dostają prawie 4 koła/sezon), Lukaku nagle chce mieć w kontakcie nie 2 mln/sezon, tylko 5. Da się to ustrojstwo jakoś zbić klauzulami, premiami za gole itd? Daję takie opcje podczas negocjacji, ale agenciny są tak zaślepione wizją hajsu, że w ogóle tego nie zauważają i dalej brną w kosmiczne wartości pensji podstawowej. Rozdźwięk jest tak duży, że nie udaje mi się z tymi głąbami dogadać (dodam, że żaden z nich nie ma nawet atrybutu odpowiedzialnego za wynagrodzenie równego lub większego 10), od razu stroją fochy, że się rzekomo nie nadaje. Co zrobić z takimi zawodnikami? Sprzedawać, zgodzić się na astromoniczne żądania tych patafianów, czy może pozbyć się z klubu tych, którzy zarabiają najwięcej (Hazard i jego 11.5 mln/sezon), by unormować sytuacje?

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 27.10.2013, 23:44

Lucas. Partyzant

0
28.10.2013 07:56    #1
Cóż, taki już urok FMa, w miarę odnoszenia sukcesów i zwiększania klubowej kasy zawodnicy też chcą więcej zarabiać. Ja zawsze starałem się uciekać w klauzule, lecz wiadomo, że nie zawsze się uda. Moim zdaniem piłkarze najlepiej reagują na obietnice przyszłych pensji (podwyżka po iluś tam meczach) czy podwyżki zarobków po sezonie. Ale to tylko ucieczka przed tym, by w jednej chwili nie wykorzystać całego budżetu, niestety po kilku sezonach można się obudzić z ręką w nocniku. :)

Ja radziłbym sprzedać jednego- dwóch delikwentów i postarać się zapewnić reszcie godziwe warunki.

Użytkownik uznał post za pomocny

buczek93 Młody aktywista

0
28.10.2013 13:09    #2
Ja także szukałem rozwiązania i wydumałem, że puszczę w tango Edena Hazarda. Wysoki kontrakt (11.5 kafla/rok), słaba forma (ledwie 7.2 średnia z ocen, KAŻDY inny OPŚ miał lepszy wynik), do tego PSG dało bez gadania 48 mln (2 dostało Lille za twarzowe). Ale agenciny i tak plują się dalej o swoje. Teraz najwięcej zarabia Kwadro Asamoah - 7 mln/sezon, potem jest Robert Lewandowski (6.25), Jack Wilshere (5.25), Frank Lampard (5 mln), później Ospiny, Isco i inne tego typu wynalazki - ktoś jeszcze nieznacznie przebija 4 mln, reszta raczej w porząsiu. Łączna kwota to ~85 mln (+5, które wyżydził Torres odchodząc ze swoim niebotycznym kontraktem) - a chciałbym, żeby niekoniecznie znowu była windowana do granic możliwości. Nie chodzi nawet o to, że nie mam hajsu - Romek wciąż jest prezesem, więc petrodolary spływałyby, gdyby była taka potrzeba. A ja po prostu NIE CHCĘ mieć w kolejnym klubie rozbujanego do granic możliwości budżetu płacowego. Zobaczymy, może uda się z tymi żydkami jakoś ponegocjować (myślę, że te 7 mln/sezon dla takiego Isco, Peruzziego czy ew. Maty jest do zapewnienia).
Ktoś z Was stosuje może pomysły Mahdiego? Gość mówi, że pomimo 30 lat sukcesów w PSG (gdzie sugar-daddy ma forsy jak lodu na biegunie północnym) płaci...60 mln euro/sezon WSZYSTKIM piłkarzom.

Arcadius Partyzant

0
28.10.2013 18:13    #3
Ja w fm13 prowadzac Dynamo Kijow nigdy nie przekroczylem 30mln euro/sezon. Fakt faktem nie kupowalem gwiazd. Posprzedawalem obcokrajowcow. Druzyne opieralem na samych Ukraincach skupowanych za mlodu i wychowywanych na gwiazdy. Udalo mi sie zgarnac LM kilka razy plus reszte garnkow. Tak wiec da sie.

zolahc Młody aktywista

0
28.10.2013 19:59    #4
oczywiscie, ze sie da ponizej 60 :) zalezy jaka stosujesz polityke transferowa. wiadomo, ze gosc sprowadzony za grube miliony bedzie pobieral astronomiczna kwote, a taki mlodziak, sprowadzony i wytrenowany w klubie juz calkiem inaczej patrzy na pensje :) spokojnie da sie zbudowac zespol z budzetem placowym nieprzekraczajacym 30mln euro, nawet w slabszej lidze ;)

buczek93 Młody aktywista

0
29.10.2013 15:16    #5
Właśnie chciałbym się podpierać wychowankami, ale szkółka świeci pustkami. Nie ma w niej NIC wartościowego i wartego brania do pierwszego zespołu. Ratuje się niby skupywaniem fajnych i zdolnych leszczy z Europy (+ jeden z Velez a drugi z Fluminense), ale cały czas czegoś brak. Wiadomo, Chelsea ma statusy wychowanka na takim Lukaku, ja tego tygla dołożyłem jeszcze Fierro, paru młodych i zdolnych czeka w kolejce na wyrobienie tego świstka, ale tak w 100% ze szkółki nie dostałem niestety nikogo...
A z budżetem będę kombinował, myśle, że Macie mogę zaproponować kontrakt do 2020 za jakieś 6-7 mln eurasków/sezon. Po wyciepaniu Hazarda myślę, że chociaż na sezon uda się mocno ograniczyć wydatki płacowe (zbiłem 17 mln na sprzedaży Belga i drewnianego Torresa!), bo jednak generowanie co miesiąc długu boli. Nawet jeśli na koncie jest 120 mln euro.

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
01.11.2013 11:29    #6
Ja w FM "13" dawałem długie ponad 4letnie kontrakty i do tego możesz dorzucić klauzulę, że jak w ostatnim sezonie zagra ileś tam meczów to chcesz z nim przedłużyć umowę o kolejny rok na tych samych warunkach. Myślę, że to cenna wskazówka :D

Aha warto też ogarnąć (nie wiem jak w nowym FM) że piłkarz dostanie max hajsu za króla strzelców. Wiadomo, że max 1 zawodnik będzie królem a Ty możesz dać tą klauzulę każdemu... ale nie za pierwszym podejściem tylko w końcowej fazie negocjacji ;) Podobnie z miejscem w 11 sezonu ale tu już więcej wybulisz jeśli Twoi zawodnicy ciągle przewijają się przez tą klasyfikację ;)

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 01.11.2013 o godz. 11:32

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.