Wysokie prowadzenie Problem z motywacją na drugą połowę

chomik1948 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
22.12.2010, 23:12    Pytanie
Dobry wieczór Mam naprawdę malutki problem prowadzę dajmy na to 4:0 do przerwy (zdarza się czasem nawet ,że i 5:0 ) w przerwie mówię zawodnikom aby nie odpuszczali drugiej połowy ale to nie pomaga ponieważ chłopakom grać się już nie chce czasem druga część gry potrafi po prostu się odbyć bez dosłownie żadnej sytuacji z obu stron jak mam ich natchnąć żeby jednak coś chcieli grać?

Fifa Partyzant

0
23.12.2010 09:21    #1
Jak masz aż takie wysokie prowadzenie do połowy, to wpuść rezerwowych, oni będą chcieli się pokazać z jak najlepszej strony, im będzie chciało się grać :)

huffyuv Partyzant

0
23.12.2010 11:32    #2
Ja nawet jak nie grają za dobrze np. przeciwnik ma lekka przewagę w strzałach na bramkę, posiadanie piłki czy ew przegrywam 1:0 to zawsze daje "zadowolenie". Powiem Ci, że może się to wydać dziwne ale naprawdę to działa. Co do wpuszczania rezerwowych o czym mówił kolega wyżej to się zgadzam, dużo to daje.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 23.12.2010 o godz. 11:42

"Why So Serious Son? Let's put a smile on that face"

Yerdek Partyzant

0
23.12.2010 11:47    #3
Dodatkowo zawodnikom, którzy strzelili gola, lub wyróżniają się wysoką oceną daj - "wierze w Twoje umiejętności" czy jakoś tak... :)

gruchalbn Żołnierz frontu ideologicznego

0
23.12.2010 20:35    #4
A ja po prostu zostawiam "brak" i chłopaki dalej grają swoje :)
I zazwyczaj przeprowadzam dwie zmiany.

danielos_87 Partyzant

0
24.12.2010 01:35    #5
[quote=chomik1948]Dobry wieczór Mam naprawdę malutki problem prowadzę dajmy na to 4:0 do przerwy (zdarza się czasem nawet ,że i 5:0 ) w przerwie mówię zawodnikom aby nie odpuszczali drugiej połowy ale to nie pomaga ponieważ chłopakom grać się już nie chce czasem druga część gry potrafi po prostu się odbyć bez dosłownie żadnej sytuacji z obu stron jak mam ich natchnąć żeby jednak coś chcieli grać? [/quote]
Tą rozmowę, która Ty stosujesz chomik1948 daje się przy innych wynikach:P Jak wygrywasz 4:0 i wyżej, to ZAWSZE dajesz "zadowolenie" lub częściej "zachwycenie". Piłkarze nie mogą żyć ciągle pod presją no co Ty ;-)) W takich momentach "luzujesz" grę i jak masz jakichś młodziaków to śmiało wpuszczasz, żeby się ogrywali. Jeszcze taki plus, że morale im szybciej skaczą w górę. Każda jedna z możliwych rozmów motywacyjnych jest potrzebna i należy umiejętnie korzystać ze wszystkich, a nie mieć swoje 2-3 rozmowy i nimi operować.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution