Za co płacę ?

Bartuniu Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.01.2011, 00:30    Pytanie
Witam, Panowie zacznę może z grubej rury ale moje emocje na nic innego nie pozwalają, mianowicie : ZA CO PŁACĘ I DLACZEGO TA GRA JEST TAK ZABUGOWANA ? Nie grałem przez ostatni czas, bo myślałem że się wypaliłem i po prostu potrzebuje trochę odpoczynku (stary sposób działa od kiedy pamiętam - czyli cm03/04). Wczoraj poczułem że jestem gotów i pełen chęci, więc ruszyłem na podbój rodzimej ekstraklasy moją ukochaną Wisełką. No i czar prysł...niestety. Na poprzednich łatkach wygrywałem ligę z maksymalnie 3 porażkami. Teraz ? Teraz, 3 mecze ligowe i 3 porażki. To nie wina taktyki, to nie wina treningu, to nie wina moja. Taktyka - na poprzednich łatkach zawsze przynosiła sukcesy(jestem doświadczonym graczem i sam doskonale tworze taktyki) co więcej, taktyka była podobna do moich taktyk z poprzednich wersji, w których także odnosiłem sukcesy i to można powiedzieć większe niż na najnowszej wersji FM. Moje pytanie jest zasadnicze: czy uważacie że wydanie ponad 100 zł na niegrywalną grę jest normalne ? Co raz częściej zastanawiam się czy nie lepiej dać sobie spokój z managerką...i to właśnie przez tą - najgorszą grę w historii FM. Pozdrawiam

huffyuv Partyzant

0
04.01.2011 13:01    #1
[quote=Bartuniu] To nie wina taktyki, to nie wina treningu, to nie wina moja. Taktyka - na poprzednich łatkach zawsze przynosiła sukcesy[/quote]
Gra jest zabugowana, to fakt. Ale myślenie, że to nie Twoja wina tylko gry, że nie wygrywasz wg mnie jest mega błędem. Może i taktyka, która grasz od kilku lat się sprawdzała to wcale nie musi w FM11...
W Twojej wypowiedzi wnioskuję, że nawet nie spróbowałeś zagrać innymi ustawieniami, tylko poszedłeś na łatwiznę i swoje porażki zwaliłeś na grę.
"Why So Serious Son? Let's put a smile on that face"

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
04.01.2011 13:10    #2
Jakie bugi zauważyłeś?
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Magicc Ekspert

0
04.01.2011 14:11    #3
FM2011 ma błędy i tego nie da się odmówić, ale Ty żadnego nie wymieniłeś. Tłumaczenie na zasadzie "taktyka jest dobra tylko gra do d**y" nie jest żadnym argumentem. Ja swoje taktyki z FM2010 szlifowałem w "jedenastce" przez trzy sezony zanim wszystko zaczęło działać tak jak sobie to wyobraziłem.

Bartuniu Partyzant

0
04.01.2011 15:02    #4
Ja się łatwo nie poddaje ale gdy patrze na 10 stuprocentowych sytuacji moich (dobrych) napastników i braku choćby jednej bramki to mam prawo być rozgoryczony. Mówię zresztą o bramkach hah zabawne gdy napastnik z pięciu metrów od pustej bramki strzela w słupek. W takich meczach wiem, że przeciwnik oddając jeden strzał w meczu, wygrywa z moimi 25 strzałami i to w światło bramki. PS.próbowałem różnych trików ale z tego co widzę to nie tylko ja się skarżę na popsucie gry przez najnowszą łatkę.

Bartuniu Partyzant

0
04.01.2011 15:11    #5
[quote=Magicc]FM2011 ma błędy i tego nie da się odmówić, ale Ty żadnego nie wymieniłeś. Tłumaczenie na zasadzie "taktyka jest dobra tylko gra do d**y" nie jest żadnym argumentem.[/quote]
Proszę argumenty :
1-Totalna nieskuteczność
2-Łatwe zwycięstwa z drużynami z większą reputacją
3-Minimalne zwycięstwa słabeuszy nad nami(pomimo ogromu sytuacji)
4-Błędy z zapisem taktyki i składu(często się zdarza że gra "gubi gdzieś" naszą, tak skrupulatnie konstruowaną taktykę lub skład)
5-Crash dumpsy
6-Karne z kapelusza
7-Aptekarskie sędziowanie
etc. Mogę wymieniać w nieskończoność ale nie wiem czy starczy czasu :) Pozdrawiam.

Magicc Ekspert

0
04.01.2011 15:42    #6
Ja tam nie wiem, sam gram na łatce 11.1.1 i z tego co pamiętam przez pierwsze pół sezonu chciałem rzucić grę w diabły, bo dostawałem palpitacji serca na widok gry mojego zespołu. Ale potem było już coraz lepiej, chociaż np. w Pucharze Polski potrafię dostać po tyłku od Kolejarza Struże, chociaż ligę wygrywam z 20 punktami przewagi. Ilość marnowanych setek wkurza, ale można się przyzwyczaić (w lidze miewam po 25 zmarnowanych pewniaków, a i tak wygrywam 5:0, za to w LM ciężko nieraz o jeden celny strzał na bramkę). Od kiedy opanowałem swoich niesfornych obrońców mam po 4-5 karnych w sezonie, czyli nie tak dużo. Kartki też nie są już tak wielką zmorą jak na początku- góra 4 czerwone w sezonie. Jedno co mnie wkurza to zdarzające się od czasu do czasu spalone, których nie ma, ale to przecież występuje też IRL. Crasha miałem raz, po tym jak go obszedłem więcej mnie nie nawiedzał.

Łatki 11.2.1 nie pobierałem ze względu na dość sceptyczne komentarze pod jej adresem.

Bartuniu Partyzant

0
04.01.2011 15:50    #7
[quote=Magicc]Łatki 11.2.1 nie pobierałem ze względu na dość sceptyczne komentarze pod jej adresem.[/quote]
I nie pobieraj :) dobrze radzę, sam się zastanawiam nad powrotem do 11.1.1.

Slayer Warszawa Partyzant

0
04.01.2011 20:37    #8
Ym, jak można odinstalować łatkę?
Dzięki, chłopacyy

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
04.01.2011 20:44    #9
Odinstalować FMa i zainstalować go jeszcze raz, przy czym musisz zainstalować tylko łatkę 11.1.1
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution