Za co płacę ?

Bartuniu Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.01.2011, 00:30    Pytanie
Witam, Panowie zacznę może z grubej rury ale moje emocje na nic innego nie pozwalają, mianowicie : ZA CO PŁACĘ I DLACZEGO TA GRA JEST TAK ZABUGOWANA ? Nie grałem przez ostatni czas, bo myślałem że się wypaliłem i po prostu potrzebuje trochę odpoczynku (stary sposób działa od kiedy pamiętam - czyli cm03/04). Wczoraj poczułem że jestem gotów i pełen chęci, więc ruszyłem na podbój rodzimej ekstraklasy moją ukochaną Wisełką. No i czar prysł...niestety. Na poprzednich łatkach wygrywałem ligę z maksymalnie 3 porażkami. Teraz ? Teraz, 3 mecze ligowe i 3 porażki. To nie wina taktyki, to nie wina treningu, to nie wina moja. Taktyka - na poprzednich łatkach zawsze przynosiła sukcesy(jestem doświadczonym graczem i sam doskonale tworze taktyki) co więcej, taktyka była podobna do moich taktyk z poprzednich wersji, w których także odnosiłem sukcesy i to można powiedzieć większe niż na najnowszej wersji FM. Moje pytanie jest zasadnicze: czy uważacie że wydanie ponad 100 zł na niegrywalną grę jest normalne ? Co raz częściej zastanawiam się czy nie lepiej dać sobie spokój z managerką...i to właśnie przez tą - najgorszą grę w historii FM. Pozdrawiam

Magicc Ekspert

0
04.01.2011 20:59    #10
[quote=Bolson]Odinstalować FMa i zainstalować go jeszcze raz, przy czym musisz zainstalować tylko łatkę 11.1.1[/quote]

Należy też dodać, że zachowanie swoich save'ów byłoby w tym procesie wskazane jeżeli chce się kontnuować wcześniej rozpoczętą grę;)

carlosss89 Partyzant

0
04.01.2011 22:38    #11
Bartuniu
patrzac na twoja liste bledow gry zaczynam sie zastanawiac czy aby napewno gramy w ta sama gre ;) Pozatym 1 sezon zawsze jest ogorkowy. W polowie piewszego jak sie chlopaki zgraja graja lepiej przynajmiej umnie tak bylo.

Patrza na rubryke mecze bez porazki :)
http://img26(...)a2o.jpg/
Na poczatku tez mialem remisy ze slabym przeciwnikiem co mnie wkurzalo. I czasmi tasowalem interakcja w czesie meczu lub jak to woli poleceniami z lawki.
Zalezy: Jak moj zespol nie umial sie utrzymac przy pilce to dalem gre pilka jak ja mial za czesto i kombinowac zaczeli to zmienialem na podania do napastnikow mimo iz gram jednym. Przed ropoczeciem meczu daje druzynie zawsze 4-5 polecen w zaleznosci od przeciwnika. Zawsze daje atak skrzydlami zagrania na skrzydal skrocenie pola gry i gra pilka/podania do napastnikow, i gdy przeciwnik jest wymagajacy to daje nekanie rywali co jest odpowiednikiem pressingu :) wiecej nie daje bo za duzo by tego bylo.

rainfall248 Młody aktywista

0
04.01.2011 23:38    #12
[quote=Bartuniu]Proszę argumenty :
1-Totalna nieskuteczność
2-Łatwe zwycięstwa z drużynami z większą reputacją
3-Minimalne zwycięstwa słabeuszy nad nami(pomimo ogromu sytuacji)
6-Karne z kapelusza
7-Aptekarskie sędziowanie
etc. Mogę wymieniać w nieskończoność ale nie wiem czy starczy czasu :) Pozdrawiam.
[/quote]
Nic nie poradzimy na to, że piłkarze i sędziowie w FMie nie mają prawdziwych mózgów, a udawanie, że mają, kiepsko im wychodzi.
Osobiście już się do tego przyzwyczaiłem, no cóż.. piłkarska rzeczywistość zawsze będzie się różniła od wirtualnego świata FM, pytanie tylko jak bardzo? ;)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 04.01.2011 o godz. 23:39

Seju Wybitny Literat

Grupa: Ekspert
0
05.01.2011 09:02    #13
Do autora tematu - po prostu nie potrafisz, poćwicz.

szfedo Przodownik pracy

0
05.01.2011 10:29    #14
[quote=Seju]Do autora tematu - po prostu nie potrafisz, poćwicz.[/quote]

Nie chcę tu się kłócić, ale co ma ćwiczyć? Strzelanie setek? Bo też mam sytuację, gdzie ja 6 100% i ledwo gol, a Sevilla dwa celne i oczywiście dwa gole. To zakrawa na idiotyzm. W lidze, jestem na spadku, bo mam kompromitującą serię kilku meczów bez gola, z wiadomych powodów. Mógłbym zrozumieć takie coś w jednym, dwóch meczach, albo chociażby jeśli ja też miałbym mało sytuacji, a goli sporo, no ale jeśli dzieje się tak w ponad połowie meczach pod rząd to coś mi tu nie gra.

A napastników nie mam z dupy wziętych. Carlos Auzqui i Khouma Babacar to nawet jak na ligę angielską doborowi strzelcy.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.01.2011 o godz. 10:31

BrendonLFC Partyzant

0
05.01.2011 14:24    #15
Ja tak samo ostatnio grając LFC przeciwko Arsenalowi oddałem 30 strzałów, a Arsenal 10 i przegrałem 3-0. Miałem 10 100% okazji

Bartuniu Partyzant

0
05.01.2011 20:22    #16
[quote=Seju]Do autora tematu - po prostu nie potrafisz, poćwicz.[/quote]
Drogi Seju ze względu na szacunek do CMRev nie będę tego komentował.

lukist Partyzant

0
05.01.2011 21:24    #17
[quote2=Bartuniu][quote=Magicc]FM2011 ma błędy i tego nie da się odmówić, ale Ty żadnego nie wymieniłeś. Tłumaczenie na zasadzie "taktyka jest dobra tylko gra do d**y" nie jest żadnym argumentem.[/quote]
Proszę argumenty :
1-Totalna nieskuteczność
2-Łatwe zwycięstwa z drużynami z większą reputacją
3-Minimalne zwycięstwa słabeuszy nad nami(pomimo ogromu sytuacji)
4-Błędy z zapisem taktyki i składu(często się zdarza że gra "gubi gdzieś" naszą, tak skrupulatnie konstruowaną taktykę lub skład)
5-Crash dumpsy
6-Karne z kapelusza
7-Aptekarskie sędziowanie
etc. Mogę wymieniać w nieskończoność ale nie wiem czy starczy czasu :) Pozdrawiam.
[/quote2]

sluchaj lech jest zespolem ktory w europie jest slaby a wygrywa z man city , juve a w lidze przegrywa
wiem z wlasnego doswiadczenia bedac na 3 miejscu w lidze przegralismy z ostatnia druzyna w tabeli ktora po 7 meczach 0 punktow a gralismy najsilniejszym skladaem

moze zatrudnij lepszych trenerow bo ja grajac lechem majac slusarskiego i rudnevsa niemam problemu ze skutecznoscia bo szukalem dla nich odpowiedniej funkcji np slusarski sprawdzil sie jako lis pola karnego

Bartuniu Partyzant

0
05.01.2011 23:48    #18
aaa :) zapomniałem wspomnieć o moim dobrym kumplu, który grając pierwszy sezon Leeds na łatce 11.1.1 był bliski awansu do Premiership. Przed drugim sezonem zainstalował łatkę 11.2.1, zdecydowanie wzmocnił skład i opowiadał mi, że z takim składem spokojnie wygra Championship. Okazało się że walczy o utrzymanie. Grał tą samą taktyką a miał znacznie lepszych graczy i....to też przypadek, że po instalacji najnowszej łatki gra zwariowała ? Choćby na suflerze tego typu sytuacji było przedstawionych kilkanaście, by nie powiedzieć kilkadziesiąt. Niech mi nikt nie wmawia, że to wina trenerów czy innych czynników. Jestem doświadczonym graczem, wręcz bardzo doświadczonym i potrafiłem sobie od zawsze radzić z tego typu sytuacjami ale niestety błędu programistów nie jestem w stanie przeskoczyć.

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
06.01.2011 00:24    #19
Taktyka musi być dobra. Masz dwa wyjścia - albo robisz ją pod zawodników których masz, albo pod tych których chcesz mieć. Proste schematy w pełni wystarczą. Inna taktyka na Anglię, inna na Hiszpanię.
Jeśli chcesz wygrywać to graj duzo środkiem, to podobno skuteczne. Sam tego unikam, bo to nierealistyczny niewykorzystywanie skrzydeł i bocznych obrońców, którzy aktualnie we futbolu odgrywają tak znaczącą rolę.
Cóż. Trzeba zagrać dużo meczów, obserwować poczynania piłkarzy, wychwytywać błędy i poprawiać w taktyce. A marnowane setki to nic nowego. Przy 30 strzałach na bramkę i jakiś 20 celnych jak wygrywam 3-0 to jestem zadowolony.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution