Zalecana liczba piłkarzy i inne

Kazimir Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
03.02.2011, 00:13    Pytanie
Otóż wiem że przy rozpoczynaniu rozgrywki nie nalezy sie sugerowac iloscia "gwiazdek", tak wiec podczas tworzenia nowej gry ustawiłem sobie wiekszosc lig europejskich(w tym belgijska, chorwacka,serbska ukrainska itd), lige brazylisjka argentynska urugwajska i MLS. Na dużej bazie danych(chce mieć jak najwieksza możliwość wyszukiwania talentów oraz duzy realizm (wyniki, tabele). No i po wyborze lig pojawil mi sie komunikant ze "przekroczono zalecana liczbe piłkarzy" (bodajze 75 000). Przekroczyłem tą wartość o jakies 5000 (czyli mam 80 000).

I moje pytanie brzmi: czy tym również nie powinienem sie przejmować? (mam pół gwiazdki w wydajnosci i płynności) czy to jednak może jakoś wpłynąć na szybkość i płynność rozgrywki?

moj sprzet: amd athlon 3200, 2gb ram, gf 9800.

Korzystając z okazji chcialbym również zapytać czy różnego rodzaju pliki (facepacki itp itd) można dodawać do już rozpoczętej gry, czy trzeba zaczynać grę od nowa by te dodatki sie pojawiły.

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 03.02.2011, 00:25

Kazimir Partyzant

0
03.02.2011 00:21    #1
Aha i jak sie ma sprawa z uaktualnieniami składu np. po zamknieciu okienka transferowego. Uaktualnienie bedzie dotyczylo tylko nowo rozpoczetych gier? Czy bedzie miało wpływ na grę już w trakcie (zapisaną)?

Możecie uznać to pytanie za głupie, jednak chciałbym mieć pewność.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 03.02.2011 o godz. 00:21

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
03.02.2011 00:23    #2
Od końca:

Żeby wprowadzić jakiekolwiek uaktualnienia bazy danych, należy rozpocząć nową grę.

Facepacki i inne dodatki graficzne można dodawać do już toczącej się rozgrywki.

Ja bym się tym nie przejmował, bo jeśli wybierasz sporo lig to pewnie liczysz się z tym, że po kilku sezonach gra będzie chodzić trochę wolniej, ale myślę że na tyle płynnie, że gra wciąż będzie przyjemna.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Kazimir Partyzant

0
03.02.2011 00:42    #3
[quote=Kleyo]Żeby wprowadzić jakiekolwiek uaktualnienia bazy danych, należy rozpocząć nową grę.
[/quote]
A jest już jakies nieoficjalnie uaktualnienie po ostatnim okienku? bo nie chce mi sie czekac do konca lutego na oficjalne..
[quote=Kleyo]
Ja bym się tym nie przejmował, bo jeśli wybierasz sporo lig to pewnie liczysz się z tym, że po kilku sezonach gra będzie chodzić trochę wolniej, ale myślę że na tyle płynnie, że gra wciąż będzie przyjemna.[/quote]
No cóż, nie zacząłem gry tak na "dobre" by przekonać sie czy działa płynnie... (moj sprzet: amd athlon 3200, 2gb ram, gf 9800 przyp.).A np: chorwacka ligę dodałem głównie po to by móc zatrudnić Marko Livaje (zreszta nie wiem jeszcze czy po dodaniu tej ligi on sie pojawi - mam taka nadzieje). Duża baze danych też ustawiłem głownie z tego powodu.

// Edytowano 4 razy, ostatni raz 03.02.2011 o godz. 00:45

Kleyo Ekspert

0
03.02.2011 08:34    #4
To nie lepiej dodać np. wszystkich piłkarzy z najwyższej ligi Europy?

Ja gram karierę z wszystkimi ligami Europy na podglądzie [bo jak gram w pucharach to chce żeby drużyny z innych krajów też grały mecze ligowe], do tego wszyscy piłkarze z najwyższej ligi z każdego z kontynentów oraz dodatkowo wszyscy reprezentanci z Europy. Śmiga całkiem fajnie, a jestem na początku trzeciego sezonu.

Kazimir Partyzant

0
03.02.2011 21:11    #5
[quote=Kleyo]To nie lepiej dodać np. wszystkich piłkarzy z najwyższej ligi Europy?[/quote]

Wybacz mą niewiedze, ale jak to zrobić? ta opcja jest gdzies w ekranie wyboru lig? Czy moze chodzi ci o to żeby dodać wszystki najwyzsze klasy rozgrywkowe w europie?

[quote=Kleyo]
Ja gram karierę z wszystkimi ligami Europy na podglądzie [/quote]
To znaczy że ustawiłes je nie jako "grywalne" tylko na "podgląd"?
Czy to jakoś przyspiesza rozgrywke? Bo ja wszystko ustawiam na grywalne (lubie miec duze pole manewru)
[quote=Kleyo]do tego wszyscy piłkarze z najwyższej ligi z każdego z kontynentów oraz dodatkowo wszyscy reprezentanci z Europy. Śmiga całkiem fajnie, a jestem na początku trzeciego sezonu.[/quote]

Jak to ustawic? Mozna wybrac np: wszystkich chorwatów bez dodawania ligi chorwackiej?

Dodatkowo zapytam czy jest duża różnica miedzy średnia bazą danych a duża (płynność i szybkość rozgrywki oraz licza zawodników/talentów)

Przypominam moj sprzet amd athlon 3200, 2 GB ram,

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 03.02.2011 o godz. 21:13

Fifa Partyzant

0
03.02.2011 21:41    #6
Musisz ustawić sobie rozmiar bazy danych na "niestandardowy" i tam sobie wybierz co Cię interesuje. Tak ustawił na "podgląd". Jest różnica bodajże 3000 zawodników.

Użytkownik uznał post za pomocny

Kleyo Ekspert

0
03.02.2011 21:57    #7
Ja ustawiałem tylko podgląd, bo i tak chce grać tylko w Polsce, a ten podgląd daje mi to, że drużyny w pucharach grają też mecze ligowe i mogą odnosić kontuzje itp.

Ja mam 4 GB ramu i trochę przymula, także Tobie raczej polecam trochę mniej.

Kazimir Partyzant

0
03.02.2011 22:21    #8
A czy bedzie jakaś różnica w płynności rozgrywki jak wszystkie wybrane ligi ustawie na grywalne? tzn jakby było na "tylko na podgląd" to gra chodziłaby szybciej, czy nie ma to wpływu

Kazimir Partyzant

0
03.02.2011 22:36    #9
[quote=Fifa]Musisz ustawić sobie rozmiar bazy danych na \"niestandardowy\" i tam sobie wybierz co Cię interesuje. [/quote]

Ooo dzieki wielkie o to chodzilo, tego nie widziałem ;]

Ponawiam jednak powyższe pytanie co do lig "grywalnych" i "tylko na podglad"

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution