Jeśli chodzi o naszych orłów to prowadziłem ich do czasu aż FM mi nie spłatał figla i nie rozwalił mi 'sejwa'... zostałem trzecią drużyną globu na Mistrzostwach w Brazylii i po 5 kolejkach el. ME byłem pierwszy z bilansem 21-1 czy coś koło tego. Grupę el. MŚ 2014 skończyłem na 2 miejscu (do końca eliminacji trwał pojedynek o 1. mce pomiędzy mną a Anglią i pomimo wygranej mojej drużyny w ostatnim meczu 5-1 [z tego co pamiętam] to Anglicy wyprzedzili mnie zdobywając JEDNĄ bramkę więcej... mój bilans 37-4... Anglików 38-4... a brytole prześcignęli mnie, bo... grali w ostatniej kolejce z San Marino i... wygrali 13:0...). No, ale do rzeczy... wedle moich notatek przez moją kadrę przewinęli się tacy oto zawodnicy:
Grałem moim ustawieniem 5-3-2 z Wysuniętymi Bocznymi Obrońcami.
BR:
Artur Boruc, Wojciech Szczęsny, Przemysław Tytoń, Dariusz Trela, Wojciech Kaczmarek, Łukasz Skorupski, Filip Kurto, Jakub Słowik (główni stawiałem na dwóch pierwszych, a resztę powoływałem jako trzeciego bramkarza).
WBO (L):
Kuba Wawrzyniak, Sebastian Boenisch, Chris Dorda (na nich stawiałem, głównie na Wawrzyniaka, bo Seba w pewnym momencie zaczął grać do d**y... aż pojawił się newgen z Wisły Płock
i problem na lewej obronie z głowy)
WBO (P):
Łukasz Piszczek (głównie on... prawie zawsze on
) ponadto jako nr 2 na tej pozycji: Paweł Olkowski, Piotr Celeban
ŚO:
Grzesiu Krychowiak, Łukasz Szukała, Bartek Salamon (tak prezentowała się środek mojej defensywy) ich zmiennikami byli: Adam Danch, Marcin Kamiński, Damien Perquis, Kamil Glik (powoływałem go do meczu w którym strzelił samobója i zawalił bramę... całe szczęście, że miałem Lewego i Teodoro XD), Marcin Wasilewski, Błażej Augustyn, Kamil Żołnierewicz
ŚP:
Rafał Murawski, Piotr Zieliński (podstawowi środkowi pomocnicy) jako ich zmiennicy powoływani byli: Gienek Polański, Dominik Furman, Łukasz Trałka, Mateuszowie Klich i Możdżeń
OŚP:
Kuba Błaszczykowski (tak wiem, że skrzydłowym jest, ale bardzo dobrze sprawował się na środku, za plecami napastników) jego zmiennikiem byli: Wszołek, Ludo Obraniak (ale przez chwilę), Adrian Mierzejewski, Kuba Kosecki
N:
Robert Lewandowski, Łukasz Teodorczyk (duet napastników, którzy nie raz i nie dwa wyciągali drużynę z tarapatów... czasem pojedynczo, a czasem razem), jak któryś z nich miał kontuzję lub był zawieszony (a zdarzało się to bardzo żadko, z czego byłem bardzo zadowolony) zastępowali ich: Artur Sobiech, Arek Milik, Paweł Brożek, Michał Kucharczyk, Marcin Robak, Lukas Jutkiewicz.
Najnowsze posty