Zbyt ambitny piłkarz

gromo1990 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.08.2009, 00:08    Pytanie
Mam w swoim zespole (Wisła Kraków) zbyt ambitnego grajka (peruwiańczyk Daniel Sanchez) i od paru sezonów chce opuścić klub. Ja na zmianę reaguje na to odpowiedziami w prasie "Możesz odejść" lub "Klub zaspokoi Twoje ambicje". Próbowałem go nawet sprzedać za niskie pieniadze, zeby pozbyc sie takiego gracza. A jego nikt nie chce ;D
co mam robić? Sprzedać go taniej? poczekać aż kontrakt mu sie skonczy, bo tego nie chce przedłuzyć? Czy trzymać go na sile w zespole?

Jak to w ogole jest z piłkarzami ktorzy chca odejsc? Czy sprzedawac ich jak odgrywaja kluczowa role w zespole?

Fabregas10 Partyzant

0
25.08.2009 00:30    #1
Moim zdaniem powinieneś się go pozbyc . Jeżeli jego ambicją jest opuścic Twój zespół i nie ma zamiaru dalej dla niego grac, nie widzę sensu w zatrzymywaniu go. Z pewnością to, że jest niezadowolony rzutuje na jego formę i mimo iż jest Twoim kluczowym graczem, nie gra na 100 % możliwości, a jego słaba gra może wpłynąc na pogorszenie gry zespołu. Wg mnie powinieneś go oddac nawet mimo tego, że będziesz go musiał odpuścic trochę taniej. Ja kiedy miałem niezadowolonych graczy w swoim zespole widziałem, że grają słabo mimo iż byli świetnymi zawodnikami, kluczowymi dla zespołu. Niczego nie wnosili do gry zespołu, wręcz ją osłabiali. Zawsze staram się w takiej sytuacji nie zatrzymywac zawodnika na siłę, próbuję sprzedac go po jak najbardziej korzystnej cenie, a potem szukam jego następcy, który będzie chciał grac dla mojego klubu. Także radziłbym go sprzedac, ale to tylko moje zdanie. Trochę się rozpisałem, ale mam nadzieję, że co cokolwiek pomogłem : p Pozdro

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 25.08.2009 o godz. 00:34

Użytkownik uznał post za pomocny

gromo1990 Partyzant

0
25.08.2009 09:38    #2
[quote=Fabregas10]Moim zdaniem powinieneś się go pozbyc . Jeżeli jego ambicją jest opuścic Twój zespół i nie ma zamiaru dalej dla niego grac, nie widzę sensu w zatrzymywaniu go. Z pewnością to, że jest niezadowolony rzutuje na jego formę i mimo iż jest Twoim kluczowym graczem, nie gra na 100 % możliwości, a jego słaba gra może wpłynąc na pogorszenie gry zespołu. Wg mnie powinieneś go oddac nawet mimo tego, że będziesz go musiał odpuścic trochę taniej. Ja kiedy miałem niezadowolonych graczy w swoim zespole widziałem, że grają słabo mimo iż byli świetnymi zawodnikami, kluczowymi dla zespołu. Niczego nie wnosili do gry zespołu, wręcz ją osłabiali. Zawsze staram się w takiej sytuacji nie zatrzymywac zawodnika na siłę, próbuję sprzedac go po jak najbardziej korzystnej cenie, a potem szukam jego następcy, który będzie chciał grac dla mojego klubu. Także radziłbym go sprzedac, ale to tylko moje zdanie. Trochę się rozpisałem, ale mam nadzieję, że co cokolwiek pomogłem : p Pozdro[/quote]

Spróbuje się dostosować, tylko szkoda mi troche ;) bo pomimo ze jest kapryśny to potrafi nawet w lidze mistrzów z przeciwnikiem jak Juventus czy Benfica przejść pół boiska sam i wyłożyć piłkę jak na talerzu ;/

tejdzik Partyzant

0
25.08.2009 09:40    #3
rada? następnym razem kupuj lojalnych zawodników:)

jordaneq Młody aktywista

0
26.08.2009 00:58    #4
możesz też poświecić kolejnych 20 lat w FMie na szkoleniu Polaków żeby "przechodzili pół boiska i wykładali piłke jak na talerzu" ;)

Szemek Ekspert

0
26.08.2009 01:46    #5
[quote=tejdzik]rada? następnym razem kupuj lojalnych zawodników:) [/quote]

Lojalnych? Po co? Może lepiej zdeterminowanych? Przecież Wisła czy jakikolwiek inny klub z podobną reputacją jest skazany na los drużyny "przechodniej" piłkarze wpadają tam, żeby się wypromować.

A co do głównego problemu, to musisz się go pozbyć z drużyny jak najszybciej - Cesc ma tu całkowitą rację - zanim rozwali Ci atmosferę i morale reszty pójdzie w dół. Możesz spróbować zaoferować go na wypożyczenie, ale chyba lepiej go sprzedać i jeżeli będzie go chciał jakiś ciekawy klub to zaklep sobie opcję sparingu, zawsze wpadnie trochę więcej kasy.
"To tylko Internet k*rwa."

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

0
29.08.2009 11:54    #6
Ja bym go nie sprzedawał i trzymał na siłę jeśli naprawdę jest dobry,będzie marudził ale grać może całkiem dobrze,co z tego ze nie na 100% możliwości skoro i tak grając np. na 70% jest lepszy od innych...W słabszych klubach wyprzedaż najlepszych nawet kapryśnych zawodników moim zdaniem nie ma sensu bo ciężko znaleźć zastępce-ale to tylko moje zdanie.
Pozdrawiam:)

szfedo Przodownik pracy

0
29.08.2009 12:30    #7
[quote=konrwaw]Ja bym go nie sprzedawał i trzymał na siłę jeśli naprawdę jest dobry,będzie marudził ale grać może całkiem dobrze,co z tego ze nie na 100% możliwości skoro i tak grając np. na 70% jest lepszy od innych...W słabszych klubach wyprzedaż najlepszych nawet kapryśnych zawodników moim zdaniem nie ma sensu bo ciężko znaleźć zastępce-ale to tylko moje zdanie.
Pozdrawiam:)[/quote]

Może tak jest w realnym klubie, niestety w FMie taki jeden niezadowolony może schrzanić morale drużyny tak, że nawet spadek z ligi możliwy. Dlatego nie ma co go trzymać na siłę, lepiej sprzedać i kupić następnego, który po pewnym czasie również będzie chciał odejść. Mam taką sytuację w Lorient, gdzie po sezonie, dwóch połowa składu domaga się wystawienia na listę i grają jak ostatnie patałachy. I co mam zrobić, muszę sprzedać. Na szczęście dzięki dobrym transferom jestem grubo na plusie, bo kupuję za grosze, a sprzedaje za grube miliony ;)

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

0
30.08.2009 22:24    #8
[quote2=szfedo][quote=konrwaw]Ja bym go nie sprzedawał i trzymał na siłę jeśli naprawdę jest dobry,będzie marudził ale grać może całkiem dobrze,co z tego ze nie na 100% możliwości skoro i tak grając np. na 70% jest lepszy od innych...W słabszych klubach wyprzedaż najlepszych nawet kapryśnych zawodników moim zdaniem nie ma sensu bo ciężko znaleźć zastępce-ale to tylko moje zdanie.

Może tak jest w realnym klubie, niestety w FMie taki jeden niezadowolony może schrzanić morale drużyny tak, że nawet spadek z ligi możliwy. Dlatego nie ma co go trzymać na siłę, lepiej sprzedać i kupić następnego, który po pewnym czasie również będzie chciał odejść. Mam taką sytuację w Lorient, gdzie po sezonie, dwóch połowa składu domaga się wystawienia na listę i grają jak ostatnie patałachy. I co mam zrobić, muszę sprzedać. Na szczęście dzięki dobrym transferom jestem grubo na plusie, bo kupuję za grosze, a sprzedaje za grube miliony ;)[/quote2]
[quote2=szfedo][quote=konrwaw]Ja bym go nie sprzedawał i trzymał na siłę jeśli naprawdę jest dobry,będzie marudził ale grać może całkiem dobrze,co z tego ze nie na 100% możliwości skoro i tak grając np. na 70% jest lepszy od innych...W słabszych klubach wyprzedaż najlepszych nawet kapryśnych zawodników moim zdaniem nie ma sensu bo ciężko znaleźć zastępce-ale to tylko moje zdanie.

Może tak jest w realnym klubie, niestety w FMie taki jeden niezadowolony może schrzanić morale drużyny tak, że nawet spadek z ligi możliwy. Dlatego nie ma co go trzymać na siłę, lepiej sprzedać i kupić następnego, który po pewnym czasie również będzie chciał odejść. Mam taką sytuację w Lorient, gdzie po sezonie, dwóch połowa składu domaga się wystawienia na listę i grają jak ostatnie patałachy. I co mam zrobić, muszę sprzedać. Na szczęście dzięki dobrym transferom jestem grubo na plusie, bo kupuję za grosze, a sprzedaje za grube miliony ;)[/quote2]

Możliwe ze i tak jest.Spostrzeżenia z mojej gry są takie :Jeden gracz czy dwóch było niezadowolonych,przez to później w drużynie była zła atmosfera a mimo to i tak wygrywali mecze.Sam nie wiem od czego to zależy,ale wydaje mi się ze od tego jaka drużyną się gra (słaba czy z wyższej półki).

EDIT:Sorry za dwukrotny cytat.

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 30.08.2009 o godz. 22:26

szfedo Przodownik pracy

0
30.08.2009 23:47    #9
No przynajmniej u mnie w tanim klubie,jest tak, że jak schrzanione morale to nie ma dobrych wyników ;) na pewno grając MC czy MU czy inna potega mimo słabych morali przewyższał bym przeciwników umiejętnościami niestety w Lorient nie mam póki co takiej możliwości ;)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution