Forma drużyny i zawodnika

stream85 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
08.12.2008, 12:48    Pytanie
Chciałem się dowiedzieć dlaczego tak się dzieje: Parę dni temu wrzucałem tu screeny z formą mojego Lecha, na 13 spotkań Lewandowski strzelił 17 bramek... Wygrywałem mecz za meczem do 0... niestety cos mi sie z sejwem stało i musiałem zacząć grę od nowa... I zakupiłem tych samych zawodników co wcześniej. Wszystko tak jak wcześniej... tylko forma zespołu nie ta... Lewandowki ma średnią ok 6.0, w 10 meczach strzelił 1 bramkę. Wogóle ledwo wygrywam mecze i nie zdarzyło mi sie jeszcze wygrac do 0. Ktoś wie czemu tak jest? Już ze 3 razy zaczynałem grę i ciągle jest to samo;(

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 08.12.2008, 12:48

xFF Partyzant

0
08.12.2008 12:50    #1
gra jest losowa. Albo zawodnikow ktorych kupujesz maja losowe atrybuty. Zawsze lepiej zagrac ten co ma ca 110 i pa 160 niz ten co ma ca 110 a pa 120. Bo ma wieksze ambicje itd.

Przynajmniej ja tak sadze. Chodz moge sie mylic;]

dull Młody aktywista

0
08.12.2008 13:35    #2
[quote=stream85]Chciałem się dowiedzieć dlaczego tak się dzieje: Parę dni temu wrzucałem tu screeny z formą mojego Lecha, na 13 spotkań Lewandowski strzelił 17 bramek... Wygrywałem mecz za meczem do 0... niestety cos mi sie z sejwem stało i musiałem zacząć grę od nowa... I zakupiłem tych samych zawodników co wcześniej. Wszystko tak jak wcześniej... tylko forma zespołu nie ta... Lewandowki ma średnią ok 6.0, w 10 meczach strzelił 1 bramkę. Wogóle ledwo wygrywam mecze i nie zdarzyło mi sie jeszcze wygrac do 0. Ktoś wie czemu tak jest? Już ze 3 razy zaczynałem grę i ciągle jest to samo;( [/quote]

W piłce mecze się nie powtarzają, nie ma takich samych, kazdy jest inny, także jesli zaczniesz po raz trzeci grę od początku to nie jest powiedziane że znów Lewandowski będzie szalał. Na formę ma wpływ wiele czynników, czasem jest tak ,że przez 5 spotkań napastnik nie strzeli bramki samopoczucie spada a co zatym idzie forma także. Ponadto sam napastnik nie gra tylko cała drużyna. Jeśli drużynie idzie nie najlepiej to odbije się to także na napastnikach (bo chodziło Tobie o Lewandowskiego). Po rozpoczęciu nowej gry na pewno terminarz się zmienił, ponadto sparingi z innymi drużynami , forma tych drużyn itp itd. Zbyt wiele elementów jest ze sobą powiązanych by zagrać ponownie kilka spotkań po rozpoczęciu nowej gry z takimi sami rezultatami co poprzednio...

Użytkownik uznał post za pomocny

stream85 Partyzant

0
08.12.2008 13:45    #3
[quote2=dull]
W piłce mecze się nie powtarzają, nie ma takich samych, kazdy jest inny, także jesli zaczniesz po raz trzeci grę od początku to nie jest powiedziane że znów Lewandowski będzie szalał. Na formę ma wpływ wiele czynników, czasem jest tak ,że przez 5 spotkań napastnik nie strzeli bramki samopoczucie spada a co zatym idzie forma także. Ponadto sam napastnik nie gra tylko cała drużyna. Jeśli drużynie idzie nie najlepiej to odbije się to także na napastnikach (bo chodziło Tobie o Lewandowskiego). Po rozpoczęciu nowej gry na pewno terminarz się zmienił, ponadto sparingi z innymi drużynami , forma tych drużyn itp itd. Zbyt wiele elementów jest ze sobą powiązanych by zagrać ponownie kilka spotkań po rozpoczęciu nowej gry z takimi sami rezultatami co poprzednio...[/quote2]

Jasne, rozumiem to, ale żeby aż tak się wszystko zmieniło?! (Chodzi mi głównie o tego Lewndowskiego)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 08.12.2008 o godz. 13:46

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
08.12.2008 13:59    #4
Często miałem tak z Ćwielongiem. Szalał z Werderem, a musiałem zdjąć go z Polonią B. A z kim sparingi ustawiasz?

xFF Partyzant

0
08.12.2008 14:13    #5
Tak jak ci wczesniej mowili. To zalezy od kazdego malego czynnika. I Ciezko bo pewnie sie da uzyskac ten sam wynik no ale nie wszystko tak samo.

Ja sparingi ustawiam zazwyczaj pierw druzyna lepsza odemnie potem pare slabszych zeby dac sie ograc paru nowym zawodnikom itd. a potem z mniej wiecej taka sama druzyna co 1. :] i wiem czy sa jakies postepy (nie dokladnie) ale mniej wiecej.

dull Młody aktywista

0
08.12.2008 14:14    #6
Każdy zawodnik posiada także atrybuty ukryte, może tam tkwi problem w nierównej formie Lewego...
Jak nie strzela to do rezerw z nim, albo delikatnie mu zasugeruj że ma się wziąść do roboty bo ławę pogrzeje...

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 08.12.2008 o godz. 14:16

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
08.12.2008 14:20    #7
[quote=xFF]Ja sparingi ustawiam zazwyczaj pierw druzyna lepsza odemnie potem pare slabszych zeby dac sie ograc paru nowym zawodnikom itd. a potem z mniej wiecej taka sama druzyna co 1. :] i wiem czy sa jakies postepy (nie dokladnie) ale mniej wiecej.
[/quote]
Identycznie jak ja :)

stream85 Partyzant

0
08.12.2008 15:51    #8
Jesli chodzi o sparingi to na poczatku gry mam je juz ustalone... No nic poczekam, może się wkońcu przełamie i zacznie strzelać po 1-2 bramki w meczu jak to robił w mojej pierwszej grze;-p

dull Młody aktywista

0
08.12.2008 18:00    #9
Sparingi ustalone przynajmniej ja osobiście odwołuje. Wybieram sobie drużyny silne ze 3 i 5 słabych. Mecze u siebie i na wyjeździe. Słabym przeciwnikiem kończę przygotowania do sezonu by podnieść morale drużyny poprzez wysokie zwycięstwo...
Ja mam Lewego w GKS Kat. gram dalej w FM2008 też ma wahania formy i to przez kilka spotkań ocena 6.. także cierpliwości życzę a forma powinna przyjść..

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.