Wpływ konferencji prasowych

dongwidon Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.01.2009, 12:30    Pytanie
W FM 2009 wprowadzono konferencje prasowe. W zależności od naszych wypowiedzi mogą one kształtować morale i nastroje przed lub po meczu. Niby wszystko oczywiste, ale dla mnie nie do końca. Otóż chciałem zapytać, czy wiecie może na jakich zasadach punktowane są nasze odpowiedzi na pytania? W oczywistych kwestiach łatwo jest udzielić odpowiedzi zgodnych z naszymi intencjami, jednak nie wiem czy to wpływ tłumaczenia, ale w niektórych przypadkach proponowane odpowiedzi w żaden sposób nie pasują ani do moich intencji, a czasami nawet do zadanego pytania. Odpowiadając na chybił trafił można sobie niepotrzebnie strzelić gola.
Druga kwestia to komentarz po konferencji. Odpowiadam na wszystkie zadane pytania, czasem jest ich kilkanaście, a dziennikarze i tak twierdzą, że jestem mało rozmowny, albo nie w humorze. Czy te ich opinie przekładają się w jakiś sposób na mój profil managera? W sensie czy zmienia się jakiś parametr w profilu.

vikary6 Młody aktywista

0
04.01.2009 12:34    #1
Jesli chodzi o te konferencje to najlepiej nie odpowiadać na pytania które nie pasują to twoich intencji. A dziennikarzom wiecznie przecież cos nie pasuje i zawsze do czegos sie przyczepią.

Pozdro

Dawid229 Młody aktywista

0
04.01.2009 12:41    #2
Nie przejmuj za bardzo sie tym byle nie mowic ze twoja druzyna jest słaba i nic nie wygra.

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
04.01.2009 12:43    #3
Tez to zauważyłem. Powiem Ci tak, jeśli uważasz, że niektóre odpowiedzi są idiotyczne (a nie ukrywajmy - czasem są), zaznacz opcję "bez komentarza". Jesteś neutralny i nikt się do Ciebie o to nie przyczepi.

Co do drugiej rzeczy. Im więcej razy będziesz brał udział w konf. tym pewnie inaczej będą Cię postrzegać dziennikarze. Ale o tym mogą się wypowiedzieć Ci, co pograli już trochę w tego FM-a.

Kasmilus Młody aktywista

0
04.01.2009 12:51    #4
[quote=Dawid229]Nie przejmuj za bardzo sie tym byle nie mowic ze twoja druzyna jest słaba i nic nie wygra.[/quote]
Tak też trzeba powiedzieć gdy gra sie ze sporo lepszym rywalem bo piłkarze nie będą zadowoleni gdy stwierdzisz, że Wisłą Kraków zgnieciesz Arsenal :)

Nie pamiętam gdzie ale na jakiejś stronie był poradnik dotyczący wypowiedzi prasowych(nie konferencji) jeśli chcesz to poszukaj gdzieś na googlach bo ja nie umiem znaleźć.

Mam:
http://www.centr(...)dia.html

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 04.01.2009 o godz. 12:53

Użytkownik uznał post za pomocny

Dawid229 Młody aktywista

0
04.01.2009 13:09    #5
[quote2=Kasmilus][quote=Dawid229]Nie przejmuj za bardzo sie tym byle nie mowic ze twoja druzyna jest słaba i nic nie wygra.[/quote]
Tak też trzeba powiedzieć gdy gra sie ze sporo lepszym rywalem bo piłkarze nie będą zadowoleni gdy stwierdzisz, że Wisłą Kraków zgnieciesz Arsenal :)

Nie pamiętam gdzie ale na jakiejś stronie był poradnik dotyczący wypowiedzi prasowych(nie konferencji) jeśli chcesz to poszukaj gdzieś na googlach bo ja nie umiem znaleźć.

Mam:
http://www.centr(...)dia.html[/quote2]

Ale w futbolu nic nie jest niemozliwe :)

Marcin22 Żołnierz frontu ideologicznego

0
04.01.2009 13:27    #6
Media lubią takich trenerów co lubią się z innymi kłócić.
Wiem z autopsji :D.

dongwidon Partyzant

0
04.01.2009 15:11    #7
Jak wybór odpowiedzi jest nieadekwatny do zadanego pytania to wtedy odmawiam komentarza, jednak ciekawi mnie właśnie to, jak dane odpowiedzi wpływają na konferencję i generalnie na całą resztę gry. Na pewno mieliście sytuacje, że dajecie odpowiedź wg Was konkretną i wyczerpującą temat, jednak w kolejnym pytaniu mamy:
"Coś nie może się Pan jednoznacznie zdeklarować." i tu powtarza się poprzednie pytanie. Mi raz taka sytuacja przydarzyła się 3 razy przy jednym pytaniu, a zawsze udzielałem tej samej odpowiedzi, i w końcu odmówiłem komentarza.
Kasmilus - dzięki za link - poczytam sobie i może będę mądrzejszy. Tyle tylko, że dotyczy to FM 2008 i interakcji z innymi managerami. Mi bardziej chodziło o samą konferencję.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 04.01.2009 o godz. 15:13

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.