W FM 2009 wprowadzono konferencje prasowe. W zależności od naszych wypowiedzi mogą one kształtować morale i nastroje przed lub po meczu. Niby wszystko oczywiste, ale dla mnie nie do końca. Otóż chciałem zapytać, czy wiecie może na jakich zasadach punktowane są nasze odpowiedzi na pytania? W oczywistych kwestiach łatwo jest udzielić odpowiedzi zgodnych z naszymi intencjami, jednak nie wiem czy to wpływ tłumaczenia, ale w niektórych przypadkach proponowane odpowiedzi w żaden sposób nie pasują ani do moich intencji, a czasami nawet do zadanego pytania. Odpowiadając na chybił trafił można sobie niepotrzebnie strzelić gola.
Druga kwestia to komentarz po konferencji. Odpowiadam na wszystkie zadane pytania, czasem jest ich kilkanaście, a dziennikarze i tak twierdzą, że jestem mało rozmowny, albo nie w humorze. Czy te ich opinie przekładają się w jakiś sposób na mój profil managera? W sensie czy zmienia się jakiś parametr w profilu.
Druga kwestia to komentarz po konferencji. Odpowiadam na wszystkie zadane pytania, czasem jest ich kilkanaście, a dziennikarze i tak twierdzą, że jestem mało rozmowny, albo nie w humorze. Czy te ich opinie przekładają się w jakiś sposób na mój profil managera? W sensie czy zmienia się jakiś parametr w profilu.
Najnowsze posty