Oferty transferowe.

bioly Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
10.02.2009, 16:53    Pytanie
O ile moja oferta transferowa musi być większa od pozostałych ofert by zaakceptowano tylko moją.? Mam dość sytuacji w których przykładowo za danego zawodnika są oferty typu 575 tys. a ja daje np. 625 tys. czyli z 50 tys. więcej a mimo to wszystkie oferty są akceptowane i wszyscy są w tym wypadku dopuszczani do rozmów z danym zawodnikiem. A ja mam na celu przewyższenie pozostałych ofert bym to tylko ja mógł być dopuszczony do negocjacji kontraktowych z danym grajkiem. Bo w innym przypadku zawodnik np. wybierze ofertę innego klubu.
Nie rozumiem dlaczego dając więcej danemu klubowi za zawodnika nie przyjmują tylko mojej większej, korzystniejszej oferty...przecież to jest dla nich czysty zysk.

Nie ma zamiaru oszukiwać używając trików i odstraszając konkurencje jakimiś wielkimi kwotami by po chwili dać mniejszą itd., chcę tylko wiedzieć o ile dana oferta transferowa musi być większa od pozostałych by tylko moja została zaakceptowana. Na tym mi zależy.

Czy zna ktoś te przedziały i różnice w ofertach o które mi chodzi.?;)
Bo pewnie inna różnica jest potrzebna przy ok. 50 tys. a inna przy 500 tys. to chyba oczywiste.

Jeśli wie ktoś coś ciekawego na ten temat to proszę o komentarze.
pzdr.

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 10.02.2009, 16:55

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
10.02.2009 16:56    #1
Hm... Znajoma sytuacja. Z tego co się sam przekonałem nie ma to znaczenia. Jeśłi zawodnik jest wart 50 tys. I np. MU daje 60tys a CFC 75tys to obydwie zostaną zaakceptowane. Zawsze zawodnik tam, w kodzie ma jakby zapisaną kwotę za jaką go sprzedadzą. Bez względy, czy za 1mln czy 55tys, gdyż obydwie dany klub zadowalają.

batata Przodownik pracy

0
10.02.2009 17:00    #2
Moim zdaniem wiele zależy od tego, czy dany menadżer lubi Ciebie, czy też nie. Wiadomo, że prędzej sprzeda zawodnika "swojemu koledze" niż komuś, kogo nie lubi. Jeśli dany klub zaakceptuje ofertę i tą mniejszą i tą ( twoją ) większą to wtedy po prostu zaoferuj dużo większy kontrakt niż zawodnik oczekuje :)
Przedziału moim zdaniem jako takiego nie ma, a 50 tyś dla np. Realu Madryt to nic. Wiadomo, że jak zawodnik będzie ze słabszego klubu, to ten klub może postawić twarde warunki np. Chcemy 500 tyś i koniec.
Edit. To czy dany klub puści jakiegoś zawodnika ( i za ile ) czy nie, zależy od jego statusu. Na pewno mniej będą chcieli za jakiegoś rezerwowego grajka, niż za gwiazdę zespołu.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 10.02.2009 o godz. 17:05

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
10.02.2009 17:13    #3
[quote=batata]Jeśli dany klub zaakceptuje ofertę i tą mniejszą i tą ( twoją ) większą to wtedy po prostu zaoferuj dużo większy kontrakt niż zawodnik oczekuje :)[/quote]
Z tym również problem. Tutaj znów kłania się reputacja. Zaoferowałem Joaquinowi tygodniówkę 125 tys. Odrzucił. Patrzę. I w Arsenalu zarabia 75 tys. I wcale nie było napisane, że nie chce przyjść czy coś... :/

batata Przodownik pracy

0
10.02.2009 17:20    #4
[quote2=Arek96][quote=batata]Jeśli dany klub zaakceptuje ofertę i tą mniejszą i tą ( twoją ) większą to wtedy po prostu zaoferuj dużo większy kontrakt niż zawodnik oczekuje :)[/quote]
Z tym również problem. Tutaj znów kłania się reputacja. Zaoferowałem Joaquinowi tygodniówkę 125 tys. Odrzucił. Patrzę. I w Arsenalu zarabia 75 tys. I wcale nie było napisane, że nie chce przyjść czy coś... :/[/quote2]
Tak, ale na pewno wtedy masz większe szanse na podpisanie kontraktu. Jeśli klub o równej reputacji do twojej zaoferuje mniej, to raczej dany zawodnik przejdzie do Ciebie. Tak jak w rzeczywistości, tak i często w managerze: " Kasa misiu, kasa"
A teraz coś prywatnego ^^
W FM 06 zrobiłem tak, że byłem równocześnie managerem Chelsea i Wisły. Kupiłem zawodnika z Wisły za chyba 90 mln. Miałem w Wiśle kasy jak lodu, ale i tak dziwiłem się dlaczego Tevez ( czy tam ktoś ) nie chce do mnie przejść, skoro daje mu wszystko co mam :D

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.