Nauka gry na danej pozycji.

bioly Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
01.04.2009, 19:47    Pytanie
Czy jest sens ustawiać danemu piłkarzowi naukę gry na nowej pozycji którą już ma na poziomie "uzdolniony" by w przyszłości miał ją jako "naturalny".?
Czy istnieje taka możliwość.?
Przykładowo jeden z ofensywnych pomocników który ma grę na pozycji OPŚ oczywiście jako "naturalny", już grę na pozycji PŚ na której ewentualnie występuje ma jako "uzdolniony". Czy jest możliwość wytrenowania w tym wypadku pozycji PŚ by także była na poziomie 20 czyli "naturalny".?

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
01.04.2009 19:57    #1
Nie, nie ma :(
Sam bym chciał, ale nie da rady. Naturalne to te na których piłkarz od razu grał.
Uzdolniony to ta która już całkowicie opanował, ale nie jest jego podstawową.

thc86 Partyzant

0
01.04.2009 23:55    #2
[quote=Arek96]Nie, nie ma :(
Sam bym chciał, ale nie da rady. Naturalne to te na których piłkarz od razu grał.
Uzdolniony to ta która już całkowicie opanował, ale nie jest jego podstawową.[/quote]

Mylisz się, przyszedłem do juventusu w 2011 i Giovinco miał ustawiony trening na wysuniętego napastnik a umiejętność miał naturalny na tej pozycji lecz na początku gry ma tylko uzdolniony, nie wiem czy zajeło mu to aż 5 lat dopiero to wtedy zauważyłem

Użytkownik uznał post za pomocny

Kozik Partyzant

0
02.04.2009 09:41    #3
Mojemu lewemu skrzydłowemu, którego naturalną pozycją było OPL nakazałem trening na pozycji PL. Po kilku-kilkunastu (nie pamiętam dokładnie) miesiącach treningu pozycja PL również stała się jego "naturalną". A sadziłem, że można wytrenować pozycję tylko do poziomu "uzdolniony".

Użytkownik uznał post za pomocny

dr taktyka Młody aktywista

0
02.04.2009 13:47    #4
Ja tak samo jak koledzy wyżej miałem z Marcelo... jako naturalną pozycję ma wysunięty boczny obrońca... po kilku sezonach zauważyłem, że ma kolejną naturalną a była nią lewa obrona... niestety po kilku kolejnych miesiącach zmieniła się na uzdolniony xD Gracz musi grać na trenowanej pozycji i po jakimś czasie raczej na pewno zyska ją jako naturalną ;)

Pokręciłem :)

Pozdro

m17essi Partyzant

0
02.04.2009 14:38    #5
macie po 5 sezonach wskoczyła prawa pomoc naturalna , caceres lewa obrona, guardado lewa obrona, chiellini lewa obrona, d.alves, prawa obrona -oczywiście wszystkie pozycje naturalne a jeszcze na 9.2 jak grałem to pirlo pomoc środkową wytrenowałem na naturalną, jak zawodnik ma uzdolnioną to mu się szybko wytrenuję na naturalną a jak nie ma to trza poczekać parę sezonów

Ceyvol Premier Rewolucji

Grupa: Administrator
0
02.04.2009 14:41    #6
Wyćwiczyłem kiedyś zawodnikowi pozycję z "beznadziejny" (bez kółka), do naturalny, więc sens napewno jest. Trwało to chyba 4 sezony, jak grał w juniorach.
twitter.com/Ceyvol

fbd Młody aktywista

0
03.04.2009 10:46    #7
zawsze myślałem, że uzdolniony jest lepsze niż naturalny ;]
Ale trening czyni cuda.
The colors of a rainbow, so pretty in the sky!

Ludzie, uśmiechnijcie się!

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
03.04.2009 13:25    #8
[quote=fbd]zawsze myślałem, że uzdolniony jest lepsze niż naturalny ;][/quote]
Pojechałeś teraz :D

Piotr Sebastian Młody aktywista

0
03.04.2009 13:35    #9
> fbd - To spójrz sobie tutaj: http://www.cmrev(...)950.html

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.