Słaba postawa po dobrze przepracowanej przerwie.

szfedo Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
18.05.2009, 16:36    Pytanie
Gram Tottenhamem, po mega grze w sparingach, po 20 strzałów na bramę śr bramek na mecz 3, w tym 2:1 z Realem Madryt w lidze cienko przędę. Remisy z Wolves, West Ham, beznadziejne porażki z Man City. Gram zmodyfikowaną 4-4-2, czyli 4 w obronie, 1 def 1 pom 2 of skrzydłowych i 2 napastników. W sparingach i poprzednim sezonie spisywała się nieźle. Zmiana taksy też niewiele daję, jak i również modyfikacje składu. Co może być przyczyną?

Kecaj1603 Młody aktywista

0
18.05.2009 19:39    #10
[quote=szfedo]Gram Tottenhamem, po mega grze w sparingach, po 20 strzałów na bramę śr bramek na mecz 3, w tym 2:1 z Realem Madryt w lidze cienko przędę. Remisy z Wolves, West Ham, beznadziejne porażki z Man City. Gram zmodyfikowaną 4-4-2, czyli 4 w obronie, 1 def 1 pom 2 of skrzydłowych i 2 napastników. W sparingach i poprzednim sezonie spisywała się nieźle. Zmiana taksy też niewiele daję, jak i również modyfikacje składu. Co może być przyczyną?[/quote]

to że wygrałeś z realem w sparingu to nie znaczy że będziesz wygrywał w lidze. Musisz modyfikowac taktyke na bierzącą. Musisz ustawić się pod przciwnika i znaleź jego słabe i mocne strony i wykorzystać to przciwko niemu

Tedefiodor Partyzant

0
18.05.2009 20:24    #11
Kolega poslucha. Jesli kolega ma leb na karku i potrafi wyciagac wnioski z obserwacji to polecam jeden bardzo dobry sposob. Jesl to juz np trzeci mecz ktory ci nie poszedl zrob load-a wprowadz zmiany jakie chcesz i zagraj znowu, znowu lipa? Znowu load znowi zmiany i zagraj jeszcze raz. Po kilku takich jesli masz leb na karku nauczysz sie reagowac na czas i poznasz gre od podszewki lacznie z gra z wielkimi klubami. Ja tez gram tottenhamem i pierwszy sezon niezle mi pooszedl a potem bylo juz tylko lepiej. A swoja droga to sparingi swoje a liga swoje nigdy sie nie sugeruj wynikami ze sparingow.
Ja osobiscie gram3-4 sparingi.
A tak juz calkiem przy okazji uwazam ze jesli sie ma naprawde mocna pake to mozna zapomniec o ustawianiu druzyny pod przeciwnika tylko zamiesc wroga :D ale to chyba oczywiste.

0
18.05.2009 20:33    #12
[quote=Tedefiodor]A tak juz calkiem przy okazji uwazam ze jesli sie ma naprawde mocna pake to mozna zapomniec o ustawianiu druzyny pod przeciwnika tylko zamiesc wroga :D ale to chyba oczywiste.[/quote]

Wydaje mi się że jeśli grasz np Interem i może i masz świetną drużyne to bez dobrej taktyki i tak z Milanem nie wygrasz. Za słabszym przeciwnikiem to sobie poradzisz poniewarz tacy garcze jaki np. Ibrachimović czy Kaka poradzą sobie sami ale w LM bez taktyki nie zawojujesz

Tedefiodor Partyzant

0
19.05.2009 10:46    #13
[quote2=Kecaj1603][quote=Tedefiodor]A tak juz calkiem przy okazji uwazam ze jesli sie ma naprawde mocna pake to mozna zapomniec o ustawianiu druzyny pod przeciwnika tylko zamiesc wroga :D ale to chyba oczywiste.[/quote]

Wydaje mi się że jeśli grasz np Interem i może i masz świetną drużyne to bez dobrej taktyki i tak z Milanem nie wygrasz. Za słabszym przeciwnikiem to sobie poradzisz poniewarz tacy garcze jaki np. Ibrachimović czy Kaka poradzą sobie sami ale w LM bez taktyki nie zawojujesz
[/quote2]
No niestety nie moge sie zgodzic z kolega. Nie pisze tego zeby sie chwalic ale w piatym sezonie naprawde wialo nuda. Liga bez przegranej, 100 bramek zdobytych i 12 straconych, liga mistrzow to samo, inter pogoniony dwa razy w cwiercfinalach, to samo real i pozniej barca w finale 4-1 Sklad wypas na maxa: messi, aguero, fernandez, kaka itp itd Najwiecej jednak uwagi poswiecalem jednak meczom pucharu anglii gdzie jest tylko jedno spotkanie bo komp mnie nie chcial pusczac, zawsze jakies kontuzje czerwone kartki itp Pisze to zeby zwrocic wasza uwage na poziom gry w etapie kiedy mamy juz potege swiatowa. Dlatego tez ja zaczynam teraz gre na poziomie blue square. Tyle bo to chyba nie miejsce na takie dywagacje.

0
19.05.2009 14:04    #14
[quote3=Tedefiodor][quote2=Kecaj1603][quote=Tedefiodor]A tak juz calkiem przy okazji uwazam ze jesli sie ma naprawde mocna pake to mozna zapomniec o ustawianiu druzyny pod przeciwnika tylko zamiesc wroga :D ale to chyba oczywiste.[/quote]

[/quote2]
No niestety nie moge sie zgodzic z kolega. Nie pisze tego zeby sie chwalic ale w piatym sezonie naprawde wialo nuda. Liga bez przegranej, 100 bramek zdobytych i 12 straconych, liga mistrzow to samo, inter pogoniony dwa razy w cwiercfinalach, to samo real i pozniej barca w finale 4-1 Sklad wypas na maxa: messi, aguero, fernandez, kaka itp itd Najwiecej jednak uwagi poswiecalem jednak meczom pucharu anglii gdzie jest tylko jedno spotkanie bo komp mnie nie chcial pusczac, zawsze jakies kontuzje czerwone kartki itp Pisze to zeby zwrocic wasza uwage na poziom gry w etapie kiedy mamy juz potege swiatowa. Dlatego tez ja zaczynam teraz gre na poziomie blue square. Tyle bo to chyba nie miejsce na takie dywagacje.[/quote3]

ale nie mów że nie ustawiałeś samemu taktyki i poleceń indywidualnych. Dziwne że udało ci się do totenhamu sprowdzić takich graczy jak messi kaka i fernandez bo jakoś nie pamiętam żeby totenham miał tak wysoki prestiż i aż tyle kasy ale może się myle. A swoją drogą mając w składnie np. Aguero, Ibre, Kake, Ronaldo, Messiego to nie sztuka wygrywać bo ci gracze mają takie umiejętności że sami ci mecz wygrają

Ja jednak dalej uważam że analiza przeciwnika to podstawa sam to stosuje w lechu i np z liverpoolem zremisowałem w LM 1:1 na wyjeździe co uważam za bardzo dobry wynik bo paru graczy z podstawowego składu miało kontuzje

LajnerBB Żołnierz frontu ideologicznego

0
19.05.2009 14:05    #15
..ja opcjuje za tym ze jezeli ma sie rzeczywiscie potege to niestety taktyka nie odgrywa juz takiej kluczowej roli...tez zaczynalem w conference i mam z southport rok 2036 i wiem co mowie...z taksa mozna kombinowac a i tak w wiekszosci przypadkow wieje nuda i wygrywa sie z kim chce i jak chce...ale jako ze kolega szfedo jest dopiero na poczatku swojej kariery tak ze zycze wytrwalosci bo w tym czasie taksa odgrywa duza role

grucha Partyzant

0
19.05.2009 14:13    #16
bo nie sztuką jest wykupić wszystkich najlepszych zawodników w grze, tylko sztuką jest znaleźć i wykreować takie talenty, które zastąpią te gwiazdy.
Gwarantuje, że jest wtedy więcej frajdy z gry.
Ale "każdy sobie rzepkę skrobie" :P

0
19.05.2009 14:20    #17
tak...tylko z tych talentow przy dobrym treningu wyrastaja gwiazdy ktore potem tworza owa potege.....nikt tu nie mowil o kupowaniu za grube miliony...no chyba ze sam tak robisz;-) ale to nie ten temat do takich rozmow

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.05.2009 o godz. 14:22

szfedo Przodownik pracy

0
19.05.2009 21:44    #18
Na początku to ja nie jestem :P ale nie do końca rozumiem tą grę. Czy bronię czy atakuję gdy nie jestem faworytem to wygrać strasznie ciężko. W FM 08 ciężko było wygrać ze słabeuszami, w 09 już ze wszystkimi jest mega ciężko. Ostatnio z Aston Villa dostawałem 0:1 doszedłem do 2:1 i mimo def taksy to władowali mi 2 bramy i 3:2. I dlatego zapytanie jak tu się skutecznie bronić. bo atakując mi władują bramę jak i broniąc się dostaje w plecy.

0
19.05.2009 22:02    #19
grac na czas i defensywnie od 80-85min...nie wczesniej...krotkie podania..tempo powolne...komputer jak przegrywa to czesto stawia na 4-2-4 czyli ma tylko 2pomocnikow..i jest szansa na dlugie rozegranie pilki...co do Twojego systemu to znajdz go metoda prob i bledow...mozesz zastosowac diament albo np jakis unikalny 5-4-1...grunt to sie nie skupiac calkowicie na obronie

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution