Umiejetnosci Zawodnika

Brunix Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
10.06.2009, 12:27    Pytanie
Mam pytanie, a zarazem problem. Jak ktos mnie kojarzy, to pamieta, ze lubie ''bawic sie'' edytorami, szczegolnie czasu rzeczywistego - FMM. I tu moj problem: jak dokladnie rozklada sie Current Ability na umiejetnosci (od 0 do 100) w tym edytorze? Bardzo czesto, w sumie zawsze jest tak, ze nawet jak Messiemu dam CA 200, umiejetnosci troche zwieksze, to one po jakims czasie w grze spadaja, czasem nawet nizej niz byly wczesniej. Mysle, ze to ma zwiazek z maksymalnymi umiejetnosciami, bo nie da sie stworzyc pilkarza z samymi 20 ;). Dlatego pytam sie, moze ktos wie, jaka maksymalna wartosc atrybutu mozna wpisac przy jakim CA, by potem wartosc nie spadala?

PS. Sorry za brak polskich znakow, ale pisze na niemieckiej klawiaturze - äöüßµ€§

devil11 Przodownik pracy

0
10.06.2009 12:45    #1
Nie da się dokładnie tego określić, ale mam pewną wskazówke dla Ciebie: zawodnikom, którzy mają jedną nogę znacznie lepszą od drugiej (np prawa na 20 a lewa na 3) atrybuty po takim ustawieniu wszystkiego na maxa spadają mniej niż takim, którzy są obunożni xD

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 13.06.2009 o godz. 14:39

Użytkownik uznał post za pomocny

Brunix Partyzant

0
11.06.2009 12:21    #2
No, dzięki. Sprawdziło się. Nawet nie mam zbytnich problemów z tym, że większość piłkarzy ma jedną nogę ;). A o edytorze dołączonym do gry ktoś coś wie? Czy działa na tej samej zasadzie co FMM czy inaczej? Bo dawniej stworzyłem zawodnika o CA i PA = 200, wszystko na 20 i większość atrybutów było na 16... Dlaczego tak jest?

devil11 Przodownik pracy

0
11.06.2009 12:50    #3
[quote=Brunix]No, dzięki. Sprawdziło się. Nawet nie mam zbytnich problemów z tym, że większość piłkarzy ma jedną nogę ;). A o edytorze dołączonym do gry ktoś coś wie? Czy działa na tej samej zasadzie co FMM czy inaczej? Bo dawniej stworzyłem zawodnika o CA i PA = 200, wszystko na 20 i większość atrybutów było na 16... Dlaczego tak jest?[/quote]

No bo on działa na tej samej zasadzie co FMM. Po edycji w każdym edytorze atrybuty zawodników będą redukowane.
Najprostszym sposobem na rozwiązanie tego problemu jest ustawienie danemu zawodnikowi na maxa tylko tych atrybutów, które są dla jego pozycji kluczowe, bo przecież po co środkowemu obrońcy wykańczanie akcji a napastnikowi krycie ?

Użytkownik uznał post za pomocny

Brunix Partyzant

0
13.06.2009 12:57    #4
Niby masz rację, ale to i tak trochę utrudnia grę i możliwość modyfikacji umiejętności. Chciałem zabrać się za tworzenie drużyn młodzieżowych z autentycznymi juniorami - szczególnie dla mojego klubu MGKS "Zamet" Przemków, którego nie ma w grze - ale chciałbym też mieć pełną możliwość oceniania ich umiejętności. Zauważyłem przynajmniej, że jeśli w FMM obniży się CA (ze 160 do 110), a PA i inne umiejętności zostawi się takie same, to nie spadną, ale po czasie wzrosną. Podobnie jest, gdy zwiększy się tylko CA. No cóż, może kiedyś programiści to zmienią i ustalą jakieś limity :).
Dzięki za pomoc.

PS. Chyba znalazłem sposób. Zainstalowałem FM RTE i robiłem dokładnie to, co w FMM, ale efekt jest lepszy i mnie satysfakcjonuje. Co najważniejsze, osoby o większym CA mają faktycznie większe umiejętności. Tylko że ten edytor lubi się czasami zawiesić lub wyłączyć.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 13.06.2009 o godz. 20:21

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.