kłótliwy zawodnik, a forma drużyny

Guezmir Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
23.08.2009, 13:32    Pytanie
Moja drużyna przeżywa kryzys formy. Zeszłoroczny mistrz stacza się w otchłań porażek. Właśnie zauważyłem, że mój lewoskrzydłowy nie cierpi trzech innych zawodników i Ci trzej piłkarze chcą przez to odejść. Cały ten kwartet to kluczowe postaci drużyny. Przeanalizowałem dotychczasowe mecze i okazało się, że gdy razem na boisku grał którykolwiek z nielubianych graczy oraz ich "prześladowca", cała drużyna grała piach. Bez niego w składzie gra drużyny wygląda o niebo lepiej.

Czy ktoś z Was doświadczył czegoś podobnego?

Czy jedynym rozwiązaniem jest pozbycie się czarnej owcy?

Czy jest możliwe, że ów kłótliwy zawodnik nie cierpi kolegów, z powodu olbrzymich różnic w zarobkach, na jego niekorzyść?

//Edytowano 2 razy, ostatni raz 23.08.2009, 13:34

"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

Guezmir Młody aktywista

0
23.08.2009 18:40    #10
klajwert -> Też tak miałem, zdobyłem przecież mistrzostwo, ale nowy sezon zaowocował przegraną 1:5 na inaugurację, następnie dwoma remisami, pechową przegraną z Anderlechtem w eliminacjach LM i 0:2 u siebie ze Sparta Praga w Lidze Europejskiej. Drużyna gra nerwowo, bojaźliwie, a bramki padają w 80% po indywidualnych błędach. Okazało się, że w meczach, w których nie grała "czarna owca" (patrz dwumecz z Anderlechtem, wyjazd z Polonią Warszawa) cała drużyna grała lepiej. Ze Spartą Praga zagrało u jego boku 2 z 3 nielubianych i to był prawdziwy dramat. Niestety za późno odkryłem ten konflikt - 3 mecze za późno :(

EDIT: To nie wszystko. Zrobiłem eksperyment i zagrałem ten sam mecz 4 razy. Dwa razy z tym idiota w składzie, dwa razy bez niego. Z nim było 0:3 do przerwy i 0:0, bez niego 1:1 i 1:0, ale wyniki nie są tu najistotniejsze - gra całej drużyny wyglądał lepiej, gdy nie pojawiał się na boisku. Ciekawe?

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 23.08.2009 o godz. 18:46

"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

szfedo Przodownik pracy

0
23.08.2009 19:15    #11
[quote=Guezmir]klajwert -> Też tak miałem, zdobyłem przecież mistrzostwo, ale nowy sezon zaowocował przegraną 1:5 na inaugurację, następnie dwoma remisami, pechową przegraną z Anderlechtem w eliminacjach LM i 0:2 u siebie ze Sparta Praga w Lidze Europejskiej. Drużyna gra nerwowo, bojaźliwie, a bramki padają w 80% po indywidualnych błędach. Okazało się, że w meczach, w których nie grała "czarna owca" (patrz dwumecz z Anderlechtem, wyjazd z Polonią Warszawa) cała drużyna grała lepiej. Ze Spartą Praga zagrało u jego boku 2 z 3 nielubianych i to był prawdziwy dramat. Niestety za późno odkryłem ten konflikt - 3 mecze za późno :(

EDIT: To nie wszystko. Zrobiłem eksperyment i zagrałem ten sam mecz 4 razy. Dwa razy z tym idiota w składzie, dwa razy bez niego. Z nim było 0:3 do przerwy i 0:0, bez niego 1:1 i 1:0, ale wyniki nie są tu najistotniejsze - gra całej drużyny wyglądał lepiej, gdy nie pojawiał się na boisku. Ciekawe?[/quote]

Bardzo ciekawe. I trochę wg mnie zbyt mocny jest wpływ morali na grę zespołu. W 1 sezonie doprowadziłem Lorient na 6 miejsce, co graniczyło z cudem, a w następnym walczę przed spadkiem, a co najważniejsze nie sprzedałem nikogo znaczącego, a mocno się wzmocniłem.Co się okazało Hamed Namouchi oraz Ahmed El-Mohammady byli zmartwieni brakiem harmonii i chcieli odejść. Po ich sprzedaży nagle cudowna gra w Pucharze Ligi i awans do finału. Trochę to irytuje, no ale może w 10 to poprawią

Guezmir Młody aktywista

0
23.08.2009 19:26    #12
Kolega, który prowadził Lechię, dwa sezony z rzędu zajmował miejsca 2 i 3, oraz całkiem dobrze radził sobie w pucharach, miał taki sam kryzys w trzecim sezonie. Dysharmonia w drużynie, zawodnicy chcieli odchodzić, nikt ich nie chciał, on niepotrzebnie w kilku przypadkach za długo czekał, aż niezadowoleni się rozmyślą, jakieś konflikty między dwoma zawodnikami tez miały miejsce. I co? Słabe wyniki i dymisja już w rundzie jesiennej!

Guezmir Młody aktywista

0
24.08.2009 10:55    #13
Wywaliłem go. Wszyscy piłkarze zadowoleni. W nagrodę dla mnie dwa zwycięstwa z rzędu po 3 bramki w każdym :)

klajwert Partyzant

0
24.08.2009 12:01    #14
ja już niestety na swojej drużynie tego nie sprawdzę bo przeszedłem do innego klubu :)

szfedo Przodownik pracy

0
24.08.2009 16:52    #15
No widzisz ;) ja to samo, po sprzedaży tych dwóch "harmonistów" i zaproponowaniu jeszcze innemu nowego kontraktu, nawet awansowałem do pucharu ligi, na wyjeździe z PSG 3:1 i z Romą na Stadio Olimpico 1:1 ;) czyli morale to podstawa niestety.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.