Trening

elhijo Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
31.12.2009, 13:35    Pytanie
Witam pytanie dotyczy ogólnie wszystkich managerów nie tylko 2010.

Ogólnie chodzi mi o to czy mogę gdzieś znaleźć jakąś ściągę która mówi o tym jaka grupa treningowa trenerów odpowiada za dane atrybuty zawodników?

Czyli np.trener od stałych fragmentów gry trenuje rzuty rożne, rzuty wolne, dośrodkowania itd.

pchela123 Młody aktywista

0
31.12.2009 13:42    #1
http://www.cmrev(...)owy.html

Chyba o to chodzi ;)

elhijo Partyzant

0
31.12.2009 13:58    #2
Aj no właśnie nie :( chodzi mi o to co jaki treningi podnosi ;D o może tak będzie łatwiej.
Np.
Siła podnosi siłe i wytrzymałość itd.
Aerobik podnosi szybkość, zwinnośc, zmysł równowagi itd.

Tylko mi powiedzcie co jest po tych "itd" :D

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 31.12.2009 o godz. 14:00

pchela123 Młody aktywista

0
31.12.2009 14:13    #3
Aerobik to najbardziej bedzie rozwijał Fizyczne czyli Zwinność, Przyśpieszenie itp. I itp to są właśnie te fizyczne. Stałych fragmentów nie muszę ci tłumaczyć, Siła no bedzie poprostu silniejszy zawodnik taki lepiej zbudowany :D, Taktyka to ustawianie się, przewidywanie, decyzje, Pan nad piłką to drybling i zdolności techniczne. Atak to wykańczanie akcji, celność podań, kreatywność i błyskotliwość(chyba) Strzały no to poprostu strzaly :D Strzały z dystansu i ogólnie uderzenia xd

Nie jestem pewien czy to tak idzie, ja mam swój trening i każda z tych idzie w góre w zależności od intynsywności ;)

Mar1992 Przodownik pracy

0
31.12.2009 15:08    #4
Wejdź tam, gdzie przydzielasz zadania trenerom, najedź na typ (np. atak) i tam masz napisane.

ciapciak Partyzant

0
31.12.2009 15:56    #5
Po "najechaniu" także nie ukazuje WSZYSTKICH konkretnych umiejętności, na których wpływ ma dany trening. Tylko to nieszczęsne 'itd.'. Kolega potrzebuje kogoś, kto dokładnie określi co ma wpływ na jakie statystyki.

elhijo Partyzant

0
31.12.2009 16:16    #6
Hehe pogrzebałem trochę w grze i już znalazłem. Więc dla ciekawskich... Wchodzimy na obojętnie którego zawodnika ---> Trening ---> Atrybuty ---> Po prawej jest rozwijana lista "Kategoria treningowa" ---> Klikamy sobie np.na siłę i widzimy że siła podnosi takie atrybuty jak: Pracowitość, Siła, Sprawność, Wytrzymałość :)

Kaniosz Partyzant

0
31.12.2009 18:45    #7
No to masz chyba problem z głowy. ... do zamknięcia ?
" Joan Laporta zawsze miał problem z wielkością Realu Madryt " - Florentino Perez

elhijo Partyzant

0
31.12.2009 19:36    #8
Tak, dzięki :)

rakowiec89 Żołnierz frontu ideologicznego

0
17.02.2010 22:49    #9
Nie znalazłem żadnej odpowiedzi na moje pytanie, więc zadam je tutaj :)

Jeżeli gram np. w lidze hiszpańskiej, to mam tam takie zespoły jak np.Castilla, prawda. Niestety, nie grają one w żadnej lidze, formalnie. W statystykach po wybraniu piłkarza z drużyny Castilla przy liczbie meczów, bramek, asyst - ma wpisaną ligę, w tym przypadku jest to "Segunda B2". Nie wybrałem w oknie tworzenia gry tej ligi.
I teraz niech ktoś mi powie, czy jeżeli nie mają ustawionych meczów w terminarzu, to czy będą rozwijać się (młode talenty), tak samo szybko jak mieliby ustawione mecze w terminarzu. Powiem tak, statystyki pokazują, że grają w tej lidze, ponieważ mają bramki, asysty, liczbę wystepów.
Aha, niech ktoś wypowie się, kto rozegrał sporo sezonów i jak rozprawił sie z tym problemem.

Po prostu, mam dylemat, czy ustawiać piłkarzom mecze sparingowe, czy zostawić tak jak jest, a chciałbym, aby rozwijali sie w miarę szybko i nie wiem czy ma na to wpływ.
Kiedyś jak grałem w Cm'a 01-02 i grałem Doncaster - to ściągałem młodych zawodników i ich rozwijałem do granic mozliwości - nawet, iż moje rezerwy nie grały w innej lidze, ale jak pamiętam mieli ustawionych "Full" meczów towarzyskich w każdym sezonie. Jestem ciekawy jak jest tutaj.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.