Atrybuty

maciek Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.07.2005, 17:05    Pytanie
Jak bardzo sie mogą zmienic atrybuty zawodnika od wieku juniora do pelnowartosciowego gracza? Bo u mnie po dwoch sezonacz jeden zdolny junior jakos slabo sie rozwina pod tym wzgledem.POdobnie jest rowniez z innymi zawodnikami juz z pierwszej druzyny. Czy jest jakis program do mniotorowania statystyk zwodników w przeciagu sezonu??

hmm Proletariat

0
09.07.2005 23:14    #1
w cyfrze od 1 do 200? to tam jest tylko 9 cyfr :> chyba zalezy tez cos od druzyn (np w Barcelonie rozwinie sie szybciej niz w MKSie Mlawa). U mnie w Lecznej zadko sie ktos powyzej 140 rozwinie, nawet jak ma 190 w PA. A polecam FM Scouta do podgladania umiejetnosci.

jakubkwa Człowiek Renesansu

Grupa: Ekspert
0
10.07.2005 11:30    #2
Moze nie tyle zalezy to od klubu, co od jego bazy treningowej oraz zatrudnionych trenerow. I polecam uczciwa gre bez zadnych FM Scoutow i innych tego typu dodatkow :)

maciek Partyzant

0
10.07.2005 11:52    #3
Ale w takim wypadku czy PA wplywa w jakims stopniu na szybkosc wzrostu atrybutów? I w jakim stopniu moga one wzrosnąć ? Mam tu na mysli jakies konkretne liczby np: szybkosc o 5 lub cos podobnego. Czy te wspolczynniki moga niezaleznie od PA wzrastac o kilka punktów? Bo u mnie to jakos slabo idzie :-( Taki Enzo Giovani Scorza przez 1,5 roku poprawil przyspieszenie o 1 a ma dopiero 17 lat.

gosc Partyzant

0
10.07.2005 12:14    #4
Duzo jednak chyba zalezy od klubu. Nawet trenerzy prawdopodobnie rewolucji nie zrobia. Ja gram Pogonia, mam dosc dobrych trenerow (choc oczywiscie nie najlepszych), swietna baze treningowa i tez u najbardziej utalentowanych graczy zauwazam mocno ograniczony przyrost kluczowych atrybutow na danej pozycji. Jest on wiekszy niz u przecietniakow, ale mimo wszystko mizerny. Tez mam doswiadczenie z prowadzenia Scorzy. U mnie ma tych lat juz o kilka wiecej ;-). A prowadze go od 17 roku zycia. Teraz ma okolo 20 i jeczy jak by go zazynali, bo chce odejsc do innego klubu, bo w moim juz ponoc sie bardziej nie rozwinie. Ale problem w tym, ze sa kluby nim zainteresowane, daja duza kase ( Stuttgart,Inter itp), a wiec kluby z kasa, a po negocjajcach za kazdym razem sie dowiaduje, ze zawodnikowi przyszly klub malo zaoferowal i negocjacje sa zrywane. Dlatego ostrzegam przed tym gosciem, bo jego wartosc idzie mocno w gore, ale sprzedac juz jest go bardzo ciezko i po kilku latach moze po prostu zwiac za friko.Wracajac jeszcze do samych umiejetnosci. Zawodnik ten kilkakrotnie powiadamial mnie o tym ze czuje duza presje zwiazana z tym, ze wszyscy duzo od niego oczekuja. A wiec prawdopodobnie nie jest najsilniejszy psychicznie. To tez moze byc powod slabszych przyrostow atrybutow. Mam kilku utalentowanych zawodnikow prowadzonych podobnie jak Scorza i wydaje mi sie ze on wlasnie jest najbardziej himerycznyz nich jesli chodzi o przyrosty i raczej brakuje mu instynktu strzeleckiego. Przy najmniej u mnie widac ze potrafi bardzo duzo od samego poczatku, ale rzadko zdarza mu sie wykorzystywac sytuacje.

parachutes Młody aktywista

0
10.07.2005 12:40    #5
Ja mam taki problem ze zatrudniam mlodych z np. CA 100, a PA 180 i wiekszosc z nich jest chorobliwie ambitna. Ani sie nie rozwijaja specjalnie (te atrybuty widoczne np o 2 sie zwieksza przez 2 lata; gram Leczna), ani nie chca grac u mnie dluzej niz sezon/dwa.. przynajmniej kasa z nich jest. Latwo sie rozeznac w potencjale zawodnika patrzac ile jest wart, jesli chodzi o mlodych. Np taki w niczym nie wyrozniajacy sie jesli chodzi o atrybuty, wart milion euro 19-letni Polak to sie okazuje ze gra duzo lepiej niz z lepszymi atrybutami, starszy i tanszy.. A jesli o skutecznosci napastnikow mowa, to ja stawiam na zdeterminowanych.
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.