Duzo jednak chyba zalezy od klubu. Nawet trenerzy prawdopodobnie rewolucji nie zrobia. Ja gram Pogonia, mam dosc dobrych trenerow (choc oczywiscie nie najlepszych), swietna baze treningowa i tez u najbardziej utalentowanych graczy zauwazam mocno ograniczony przyrost kluczowych atrybutow na danej pozycji. Jest on wiekszy niz u przecietniakow, ale mimo wszystko mizerny. Tez mam doswiadczenie z prowadzenia Scorzy. U mnie ma tych lat juz o kilka wiecej ;-). A prowadze go od 17 roku zycia. Teraz ma okolo 20 i jeczy jak by go zazynali, bo chce odejsc do innego klubu, bo w moim juz ponoc sie bardziej nie rozwinie. Ale problem w tym, ze sa kluby nim zainteresowane, daja duza kase ( Stuttgart,Inter itp), a wiec kluby z kasa, a po negocjajcach za kazdym razem sie dowiaduje, ze zawodnikowi przyszly klub malo zaoferowal i negocjacje sa zrywane. Dlatego ostrzegam przed tym gosciem, bo jego wartosc idzie mocno w gore, ale sprzedac juz jest go bardzo ciezko i po kilku latach moze po prostu zwiac za friko.Wracajac jeszcze do samych umiejetnosci. Zawodnik ten kilkakrotnie powiadamial mnie o tym ze czuje duza presje zwiazana z tym, ze wszyscy duzo od niego oczekuja. A wiec prawdopodobnie nie jest najsilniejszy psychicznie. To tez moze byc powod slabszych przyrostow atrybutow. Mam kilku utalentowanych zawodnikow prowadzonych podobnie jak Scorza i wydaje mi sie ze on wlasnie jest najbardziej himerycznyz nich jesli chodzi o przyrosty i raczej brakuje mu instynktu strzeleckiego. Przy najmniej u mnie widac ze potrafi bardzo duzo od samego poczatku, ale rzadko zdarza mu sie wykorzystywac sytuacje.
Najnowsze posty