Uprofesjonalnienie ligi

jordaneq Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
22.01.2010, 13:50    Pytanie
Witam
Gram zespołem z ligi Wysp Salomona. Mam takie pytanie, czy mam szanse że mój klub lub cała liga się uzawodowią? tzn. z amatorskiej na profesjonalną?
Dodam że wygrywam co się da tj. liga i Liga Mistrzów Oceanii i mam na koncie 600 tysięcy Euro ( co w 3 lata z 3tysiącami na trybunach uważam za dobry wynik ).

techniczny Młody aktywista

0
22.01.2010 14:03    #1
myślę że to zależy od reputacji ligi. w Oceani generalnie ciężko jest odnieść światowy sukces. Liga Mistrzów Oceanii i Klubowe MŚ to jedyne rozgrywki gdzie można się pokazać, a to ciut za mało.

kurupt Żołnierz frontu ideologicznego

0
22.01.2010 14:24    #2
A może spróbuj podpisywać z zawodnikami i trenerami kontrakty zawodowe.
Opinia publiczna to dziwka.
------
http://kurupt.cmrev.com/kariery.html

jordaneq Młody aktywista

0
22.01.2010 14:27    #3
kurupt
gdyby się dało już dawno bym to zrobił :)

0
22.01.2010 14:30    #4
Ok, w takim razie musisz czekać (prawdopodobnie do usranej śmierci) aż inne kluby z tej ligi zaczną osiągać sukcesy.
------

jordaneq Młody aktywista

0
22.01.2010 14:39    #5
kurupt a czy zależy coś od reprezentacji Wysp Salomona? Może jak bym coś osiągnął np. awans do Mistrzostw Świata to może by zainteresowanie futbolem tak skoczyło że liga diametralnie zaczełaby się rozwijać?

0
22.01.2010 15:38    #6
Nie wiem, czy aż tak dobrze odwzorowane są te zależności, ale możesz spróbować.
------

techniczny Młody aktywista

0
22.01.2010 20:31    #7
[quote=jordaneq]kurupt a czy zależy coś od reprezentacji Wysp Salomona? Może jak bym coś osiągnął np. awans do Mistrzostw Świata to może by zainteresowanie futbolem tak skoczyło że liga diametralnie zaczełaby się rozwijać?[/quote]
próbuj, ale to tak jakbyś chciał z San Marino zdobyć mistrzostwo Europy ;) nie dość że w Oceanii w tej chwili prym wiedzie Nowa Zelandia, a za nią Nowa Kaledonia, to jeszcze by cię czekał baraż z drużyną z Azji czyli najprawdopodobniej Chiny, Japonia, Korea Pd lub Arabia Saudyjska. moim zdaniem nie do przeskoczenia ;)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 22.01.2010 o godz. 20:31

jordaneq Młody aktywista

0
22.01.2010 23:11    #8
No ja wiem ale za jakieś 3-4 lata moi Polacy z mojego Makuru FC dostaną obywatelstwo. Wtedy zasiąde za sterami Wysp i poprowadze moją kadre do wiktorii :D Tak poza tym to zdobyłem 4 miejsce na Klubowych MŚ pokonując mistrza Azji i Japonii, przegrywając w półfinale z Liverpoolem 1-6 i z LA Galaxy w meczu o 3 miejsce 3-0. Mam na koncie 3,5 mln euro. Ostatnio była blisko zmiana prezesa ale nie doszło to do skutku. Stopniowo rośnie mi frekwencja. Teraz na meczach jest po 5 tysięcy ludzi. Ale stadion ma pojemność 30 tysięcy więc o nowych moge zapomnieć. A mam takie pytanie: Jeśli rozbuduje baze treningową lub o.młodzieżowe to wszystkie kluby będą z niej korzystać? No bo stadion jest jeden więc pewnie i zaplecze będzie wspólne.
Odnośnie tematu: Coś się w lidze ruszyło :) Piąty czołowy klub zatrudnił 19letniego Sudańczyka który całkiem nieźle sobie radzi w lidze. Myśle że to dobry początek :]

Poza tym reprezentacja doda troche smaczku tej grze bo wygrywanie wszystkiego w lidze zaczyna nudzić :)

EDIT: Temat do zamknięcia. Klub przeszedł na zawodostwo. Zmienił się prezes ( z Salomończyka na Polaka :D ) który zainwestował w baze treningową i szkółke. Mi pozostaje czekać na nowy stadion i powołanie do reprezentacji Wysp bo narazie... mnie nie chcą! ;)

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 23.01.2010 o godz. 13:54

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution