Emeryturka

Squeeze Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.02.2010, 16:08    Pytanie
Witam.

Pytanie, czy mozna ''powiedziec'' a raczej ''nakazac'' danemu graczu po 30 zeby przeszedl na emeryture ? Nie chce go dalej w zespole, a do II skladu go raczej nie chce dac. Pytam bo nie znalazlem takiej opcji, jedynie jest : Powiedz ze ten i ten bedzie dobrym menedzerem.

Ale to nie sklania go do emerytury.

realista_9 Żołnierz frontu ideologicznego

0
05.02.2010 16:12    #1
nie da sie niestety... moja propozycja jest taka jak nie chcesz go trzymać nawet w rezerwach to sprzedaj go za mała cene do jakiegos beniaminka lub sredniaka w lidze i po kłopocie...
(L)

Squeeze Partyzant

0
05.02.2010 16:13    #2
mam sprzedac takiego gracza, fakt kompletnie bez formy Paula Scholesa, legende MU, ktory wart jest ... 2mln ? :D

realista_9 Żołnierz frontu ideologicznego

0
05.02.2010 16:14    #3
[quote=Squeeze]mam sprzedac takiego gracza, fakt kompletnie bez formy Paula Scholesa, legende MU, ktory wart jest ... 2mln ? :D[/quote]

jak go nie chcesz trzymać to to bedzie dla Ciebie najlepsze rozwiazanie...
(L)

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
05.02.2010 16:43    #4
Klubowej legendy pokroju Paula Scholesa się nie sprzedaje :)
Bez znaczenia czy jest wart 0,5 czy 2 czy nawet 8 mln. To że jakiś gracz (nawet tak dobry i zasłużony) jest chwilowo bez formy nie znaczy że już zawsze będzie bez formy. Wiadomo ze lata lecą i z roku na rok jego atrybuty będą spadały ale w przypadku takiego gracza musisz stworzyć indywidualny (pod niego - biorąc pod uwagę wiek oraz pozycję na boisku) reżim treningowy w sezonie przygotowawczym oraz podczas sezonu.

Dodatkowo musisz pamiętać o tym że gracze pokroju Scholesa, Giggsa czy Nevilla z miesiąca na miesiąc/z sezonu na sezon będą słabsi fizycznie tzn nawet jeśli w dniu meczu ich kondycja będzie=100 to oni nie będą w stanie rozegrać całego spotkania na pełnych obrotach a nawet jeśli zagrają całe spotkanie to nie będzie już to ten sam poziom co kilka lat temu..

Graczy doświadczonych i jeszcze dobrych technicznie i posiadających tak spore doświadczenie warto wpuszczać z ławki na ostatnie 15-20 minut a może i nawet na ostatnie 30min. Tyle na boisku to na pewno wytrzymają kondycyjnie a swym doświadczeniem, spokojem i opanowaniem mogą niejednokrotnie przyczynić się do zwycięstwa.

Jeśli widzisz że tego typu gracz "zaniżył loty" to zrób mu "suszarkę" tzn skrytykuj po słabszym występie w interakcji z nim. Takie wejście na ambicję powinno pomóc. Jeśli jednak nie pomoże i stwierdzisz że taki Scholes swoją postawą na boisku i na treningach nie zasługuje na to by grać w pierwszym składzie albo nawet na ławkę rezerwowych się też nie będzie załapywał to...zostaw go w drużynie. Nie sprzedawaj, nie zwalniaj.
Przydziel go jako mentora dla jakiegoś młodego i utalentowanego pomocnika ze składu juniorów. Co najmniej kilku utalentowanych młodych graczy może on wprowadzić w arkana piłki nożnej nim sam zawiesi buty na kołku...

Użytkownik uznał post za pomocny

N-Dubz Partyzant

0
05.02.2010 16:53    #5
Podpisuje się pod słowami qstosha. Takich piłkarzy, legend klubowych się nie sprzedaje. Jeśli nie chcesz wystawiać go w pierwszym składzie, zawsze możesz zasilić nim drużynę rezerw, a Scholes nawet jeśli nie ma formy, będzie dobrym wzmocnieniem dla owej drużyny rezerw. Ponad to taka decyzja o sprzedaniu klubowej ikony może niespodobać się kibicom i członką zarządu.

Pozdrawiam.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.02.2010 o godz. 16:54

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
05.02.2010 17:15    #6
Ja tam jakoś nie widziałbym problemu, żeby legendę klubu, jeśli od długiego czasu piaszczy sprzedać. Oczywiście jeśli zarabia krocie, nie zgadza się na redukcję zarobków, a pieniądze są mi potrzebne, w innym wypadku czekamy do końca kontraktu i Adios.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

0
05.02.2010 17:21    #7
U mnie Raul nie gra od pół sezonu, czasem siedzi na ławce a się nie burzy - ciągle ma znakomite. Jest to już trzeci sezon, w 1. i 2. był w czołówce strzelców, mimo że zawsze ode mnie był ktoś od niego lepszy. W 1. sezonie R.v.N (Król Strzelców) a w 2. Carlos Vela, również Król Strzelców. W 3. sezonie nie gra praktycznie w ogóle, bo choć na pewno by sobie poradził postanowiłem stawiać na Velę, Rooney'a i Laurito. Raul nie gra, a że jest gwiazdą klubu nie sprzedam go. Całe szczęście, że ma wciąż znakomite. Tyle, że ja gram w 09.

Rozbawiło mnie twoje pytanie. Jak wyobrażasz sobie rozmowę menedżera z 30-letnim piłkarzem, w której menedżer mówi mu, że powinien zakończyć wcześniej karierę bo nie będzie grał, a że jest legendą to nie sprzeda go. To by było zabawne :D

Taher Młody aktywista

0
05.02.2010 18:32    #8
Widze, że parę osob gra podobnie jak ja:)
Nie mam serca żeby sprzedawać legendę.W 2009 miałem takiego grajka który przez całą karierę grał w moim klubie.Jak go tu wywalić jak się pamięta te niezwykle i dramatyczne momenty, jak strzelał bramkę na wagę mistrzostwa, jak zbierał drużynę w kryzysie, jak uczył młodszych być bardziej zdeterminowanym i pracowitym.Nie potrafię.Wpuszczałem go nawet żeby wyśrubował na maxa rekord w ilościu meczów dla klubu.Gdzieś 600 zaliczył. Zostawił po sobie godnego następce. W sumie to chyba mam jeszcze zapisaną grę i on jeszcze nie zakonczyl kariery i ma chyba 35 lat. Muszę do niego wrócić. Jeszcze z 3 sezony da rae pograć

A żeby poszedł na emeryturę to po prostu trzymać po za składem i jak będzie miał już z 32/33 lata to pójdzie sobie na emeryturę

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.