Rozmowy motywacyjne asystenta.

dziewiotek95 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
28.03.2010, 17:30    Pytanie
Szukałem podobnych tematów ale nie znalazłem jeśli ktoś znalazł niech poda link do tematu.Mam problem z moim asystentem w Jagiellonii . Zawsze gdy ustawiam aby to asystent prowadził sparing za mnie zawodnicy po meczu mają status "Uważa że zbyt surowo oceniasz grę zespołu ". Co zrobić aby więcej takie sytuacje się nie powtarzały?

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
28.03.2010 17:45    #1
Samemu prowadź sparingi, albo zatrudnij asystenta z wysoką wartością atrybutu motywacja, ponieważ musi on umieć zmotywować i ocenić grę Twojego zespołu.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Jadranko Ekspert

Grupa: Ekspert
0
28.03.2010 18:08    #2
Ja kiedy przyszedłem do Jagiellonii od razu zmieniłem asystenta. Nie wiem czy to newgen, ale nazywa się Robert Wasilewski, sprawdź.

macias173 Młody aktywista

0
28.03.2010 18:20    #3
Mój asystent mimo 18 punktów tego atrybutu - też tak działa.

To chyba tak, jak i z tym, że zawsze poleca rozmowę ' Dla kibiców ' taki błąd patcha 10.2. Chyba 10.3 to naprawił, ale nie wiem bo nie zmieniałem. ;)
How to Save a Life?

dziewiotek95 Partyzant

0
28.03.2010 18:26    #4
Właściwie to sparingi z lepszymi drużynami prowadzę sam to był akurat mecz dla przykładu z Gwardią Warszawa typowy aby podnieść morale zespołowi . Akurat mój asystent Dariusz Czykier ma atrybut motywowanie 16 więc nie wiem czemu tak się dzieje . Niestety newgen bo nie wyszukuje mi go . macias173 ja jeszcze gram w Fm 08 :) . No cóż pozostaje chyba tylko jak napisał Bolson wszystkie sparingi prowadzić sam.

N-Dubz Partyzant

0
28.03.2010 19:29    #5
boze, masz chlopie problemy, ja mam asystenta 20 motywowanie i tez zdarza sie, ze paru pilkarzy skarzy sie ze zbyt surowo oceniam gre zespolu i spadaja im morale ze Znakomitych na Dobre, co robie ? Prowadze sam 1-2 sparingi i juz morale sa gitez, masz problem chlopie, masz problem...

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
28.03.2010 19:31    #6
Ma problem - jego sprawa. Nikt się nie śmieje z Twoich. Nie przesadzaj.

A wracając do tematu, może spróbuj organizować mecze nie z np. Gwardią tylko z jakimiś rywalami na twoim poziomie a nawet wyższym. Wtedy nie powinno być za surowego oceniania.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

dziewiotek95 Partyzant

0
28.03.2010 19:33    #7
Tak mam problem jeśli ci przeszkadza to nie pisz po prostu chciałem wiedzieć czy to mój błąd czy tak się już po prostu dzieje. Jak nie piszesz nic konkretnego to najlepiej w ogóle nic nie pisz . Reszcie dziękuje za pomoc

N-Dubz Partyzant

0
28.03.2010 19:38    #8
Dobrze, przepraszam. Po prostu, moze i dla ciebie to problem, oddaje honor. Po prostu rozegraj mecze ze slabszymi i pochwal ich po meczu, a dalej trzymaj dyscypline.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
29.03.2010 00:38    #9
Moja opinia na ten temat jest dość kontrowersyjna, dlatego w podobnych tematach się nie udzielałem, ale może jednak się z Nią podzielę.

Dlaczego na 10.2 tak często asystent dawał "Dla kibiców?". Ano dlatego, że nawet w podpowiedziach FM-a jest napisane, że nie można cały czas w ten sam sposób motywować piłkarzy, raz trzeba być łagodnym, a raz surowym.

Skoro tak, to mechanizm gry zapewne dąży do jakiejś równowagi w tym temacie. Skoro więc nigdy nie dajemy przed meczem "Dla kibiców", albo robimy to bardzo rzadko, asystent podpowiada "powiedz, zeby wygrali dla kibiców, bo dawno tego nie robiłeś".

Jeśli więc bardzo często chwalisz piłkarzy (nawet słusznie) asystent może ich ochrzaniać po meczu, bo "dawno ochrzanu nie zebrali".

To samo jest na 10.3, tylko pozmieniano nieco proporcje, dlatego asystent częściej podpowiada "Mogą wygrać". Ale ostatnio mój asystent przed meczem podpowiedział, zebym kazał zawodnikom grać na luzie - a był to mecz PP z drugoligowym Górnikiem Zabrze. No, jak przeciw trochę tylko słabszej ekipie, i to w pucharze (gram Lechią) mają zagrać na luzie... to ja dziękuję.

Jeśli w meczach prowadzonych przez Ciebie będziesz bardziej wymagający, asystent pewnie będzie trochę łagodniejszy.

Piszę oczywiście o FM 2010, a Ty grasz 2008, ale to, że motywacja ma być różnorodna jest w FM-ie wpisane od kiedy tylko istnieją rozmowy. Szczegóły o 2010 napisałem w odniesieniu do pozostałych postów.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution