Interakcja

m313 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
27.04.2010, 02:05    Pytanie
witam,
mam pytanie dotyczace ulubionych zagran zawodników. niektórzy zawodnicy np beckham potrafia podkrecac pilkę.w liscie do wyboru zagrania tego nie ma. pamietam ze kiedys udalo mi sie nauczyc zawodnika tak grac ale nie pamietam co wybralem. pomozecie??

Derbak-MT Partyzant

0
27.04.2010 02:45    #1
Jeden z zawodników twojej kadry musi posiadać tą umiejętność.

Następnie wyznaczasz tego zawodnika do opieki nad osobą X która ma się nauczyć tego zagrania.

Po jakimś czasie powinna się go nauczyć od osoby Y który ją posiada.

O ile pamiętam w interakcji był to wybór 2 do nauki zagrań lecz nie jestem pewny.

m313 Partyzant

0
27.04.2010 14:29    #2
[quote=Derbak-MT]Jeden z zawodników twojej kadry musi posiadać tą umiejętność.

Następnie wyznaczasz tego zawodnika do opieki nad osobą X która ma się nauczyć tego zagrania.

Po jakimś czasie powinna się go nauczyć od osoby Y który ją posiada.

O ile pamiętam w interakcji był to wybór 2 do nauki zagrań lecz nie jestem pewny.[/quote]

to to wiem, ale nie mam takiego zawodnika bo sezon 2017,takiego co umie podkrecac to ciezko odszukać. to byly jakies kombinacje ze najpierw musi umiec jedno a potem uczy sie czego innego i to pierwsze sie przekształcało w to podkrecanie ..tylko nie moge sobie tego skojarzyc

parachutes Młody aktywista

0
27.04.2010 19:13    #3
jesteś pewien, że są takie kombinacje?
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

m313 Partyzant

0
28.04.2010 00:42    #4
jestem absolutnie pewnien: mzoe to zalezy tez od umiejetnosci ale napewno takowe są. jak zawodnik umie strzelac z dużą siłą i naczy się go oddawac plasowane strzaly to bedzie strzelał z pierwszej piłki czy jakos tak.to trwa pare miesiecy to uczenie sie nowych sztuczek i nigdy nie moge tego zapamietac. mozna naczyc np dyktowac tępo gry i próbować sztuczek. na angielskich forach też piszą ze musza sie nauczyc od innych ale to jest bujda

ZioOom Partyzant

0
28.04.2010 06:59    #5
Podkręcania piłki nie da się tak poprostu wymusić na piłkarzu.... on sam zadecyduje kiedy ją podkręcić, a kiedy nie, ale co do nauki pilkarza młodszego Derbak-MT miał racje. Powodzenia.
klikajcie pomógł jak pomogłem.... ;)

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
28.04.2010 08:41    #6
Ja chyba gram w inną grę w takim razie - nie słyszałem o tym, żeby zawodnik "przyuczany" przez starszego kolegę zdobywał jego umiejętności - to raz.

Strzały z dużą siłą, a strzały plasowane to zupełne przeciwieństwa, i nie sądzę, żeby połączenie tych cech cokolwiek dało. Nie wiem, czy w ogóle da się je w ogóle połączyć, bo są takie, które eliminują się wzajemnie, jak "rogzrywanie piłki prostymi podaniami" i "zagrania w uliczkę".

Jeżeli zawodnik ma mieć coś w "ulubionych zagraniach" musisz to znaleźć na liście rzeczy do wytrenowania w interakcji. Jeśli nie ma - widocznie zawodnik nie ma predyspozycji. Wydaje mi się że innej opcji nie ma.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Derbak-MT Partyzant

0
28.04.2010 09:57    #7
[quote=Godman]Ja chyba gram w inną grę w takim razie - nie słyszałem o tym, żeby zawodnik "przyuczany" przez starszego kolegę zdobywał jego umiejętności - to raz.

Strzały z dużą siłą, a strzały plasowane to zupełne przeciwieństwa, i nie sądzę, żeby połączenie tych cech cokolwiek dało. Nie wiem, czy w ogóle da się je w ogóle połączyć, bo są takie, które eliminują się wzajemnie, jak "rogzrywanie piłki prostymi podaniami" i "zagrania w uliczkę".

Jeżeli zawodnik ma mieć coś w "ulubionych zagraniach" musisz to znaleźć na liście rzeczy do wytrenowania w interakcji. Jeśli nie ma - widocznie zawodnik nie ma predyspozycji. Wydaje mi się że innej opcji nie ma.[/quote]

Zanim podważysz czyjąś wypowiedź sprawdź w twojej " innej " grze czy się tak da, gwarantuje że się da :)

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
28.04.2010 10:26    #8
[quote2=Derbak-MT][quote=Godman]Ja chyba gram w inną grę w takim razie - nie słyszałem o tym, żeby zawodnik "przyuczany" przez starszego kolegę zdobywał jego umiejętności - to raz.

Jeżeli zawodnik ma mieć coś w "ulubionych zagraniach" musisz to znaleźć na liście rzeczy do wytrenowania w interakcji. Jeśli nie ma - widocznie zawodnik nie ma predyspozycji. Wydaje mi się że innej opcji nie ma.[/quote]

Zanim podważysz czyjąś wypowiedź sprawdź w twojej " innej " grze czy się tak da, gwarantuje że się da :) [/quote2]

Niczego nie podważyłem - napisałem, że nie słyszałem o czymś takim, a że gram w tą grę już parę lat, pewnie bym słyszał, gdyby coś takiego istniało. Aczkolwiek, skoro masz pewność (więc widocznie mi to jednak umknęło) to sprawdzę, bo to bardzo ciekawa opcja. Często korzystam z "przyuczania", ale przejęcie umiejętności jeszcze mi się nie zdarzyło. To co mówisz przyjmuję więc za pewnik, i zaraz zabieram się do przyuczania młodzieży.

Piłeczka w Twoją stronę - zanim oskarżysz kogoś o podważanie, sprawdź najpierw, czy oby autor nie opisuje tylko swoich doświadczeń :)
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
28.04.2010 11:19    #9
[quote=Godman]Ja chyba gram w inną grę w takim razie - nie słyszałem o tym, żeby zawodnik "przyuczany" przez starszego kolegę zdobywał jego umiejętności[/quote]
Nie wiem czy cię to zmartwi ale istnieje coś takiego. Z tym że ma to troszkę inną formę. Tzn nie można przydzielając mentora nakazać mu by nauczył on młodszego gracza któregoś ze swoich ulubionych zagrań ani też nie można młodszemu piłkarzowi nakazać by podczas współpracy z mentorem nauczył się któregoś z jego ulubionych zagrań. Można jedynie w interakcji młodemu graczowi zasugerować jakiego wg Ciebie zagrania powinien się nauczyć. Ale zapewne o tym wiesz.
Jeżeli chodzi o "przyuczanie" to oczywiście zdarzają się sytuację w których to mentor (mający w swoim repertuarze kilka 'ulubionych zagrań';) podczas owego "przyuczania" młodszego zawodnika nauczy go któregoś z nich (nie zawsze się tak dzieje i nie mamy na to wpływu).
Z takimi sytuacjami spotykałem się już we wcześniejszych wersjach FM'a.

[quote=Godman]
...Nie wiem, czy w ogóle da się je w ogóle połączyć, bo są takie...[/quote]
Chyba w ogóle ;) nie czytałeś swego posta przed publikacją bo coś nie wyszła Ci konstrukcja tego zdania :P Ale to tylko detal ;]

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.