Newgen z Polski

Kacper125 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
27.04.2010, 16:01    Pytanie
Trafił mi się świetny newgen z Polski(w końcu). Dałem mu zadebiutować w pierwszej drużynie Wolves i od razu 2 gole. w 9 meczach Premiership strzelił 12 goli a ma tylko 16 lat!. nie wiem czy powinien dalej grac u mnie w pierwszej druzynie bo praktycznie się nic nie rozwija:/ używam reżimu treningowego(tug) ale on praktycznie efektów nie daje nic. mam b.dobrych trenerów i doskonałą bazę treningową;/. Screena nie mogę dać bo coś paint się *******. Spada mu ciągle atrybut determinacja i nie wiem co mam zrobić by przestał. i pytam się czy jest możliwe by wytrenować wybrany przez siebie atrybut(np. opanowanie)? i co mam zrobić by przestał on spadać. obecnie powrócił do U18.chciałbym by w końcu się rozwijał.
pzdr i z góry dzięki

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 27.04.2010, 16:11

Kacper125 Partyzant

0
27.04.2010 22:54    #30
już mam trenerów co maja po 4 albo więcej gwiazdek:)
dzięki za pomoc:)

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
28.04.2010 09:01    #31
Widzę, że problem już rozwiązany, ale pozwolę sobie jeszcze dodać kilka słów od siebie. Poprzednie posty czytałem pobieżnie, więc może się powtórzę tu i ówdzie.

Młodzi zawodnicy mają to do siebie, ze są nieprzewidywalni pod każdym względem. Mogą zagrać kilka doskonałych meczów, następnie kompletnie wypaść z formy. Ich rozwój też bywa bardzo różny. Kiedyś wstawiłem do składu 3 młodych zawodników (N - 16 lat, N - 17 lat i BR - 17 lat). Starszy napastnik zaczął grać dobrze, atrybutu mu nic nie rosły, ale bramki strzelał. Po dwóch sezonach sprzedałem go do Tuluzy (z Wisły) - tam również atrybuty mu nie wzrastały - jakie miał od początku, takie miał. Drugi napastnik z miejsca stał się najważniejszym graczem drużyny, grał pełne mecze, strzelał dużo bramek (w dniu 21 urodzin strzelił 126 bramkę dla Wisły). Bramkarz pograł pół roku, na początku się rozwijał, potem przestał, grał beznadziejnie, i z "następca Cecha" - jak określały go media, wylądował w 2. lidze czeskiej, gdzie utknął na zawsze.

Jeżeli zawodnik miał kilka dobrych meczów, a potem nagle przestał dobrze grać, należy kategorycznie odsunąć go od składu, i przenieść do młodzieży lub rezerw. Następnie bacznie obserwować - za parę tygodni, kiedy już odnajdzie formę, i zacznie regularnie grać i strzelać, można go przywrócić do pierwszego składu. Ale na początku ława, wejścia w końcówkach, a całe mecze tylko o pietruszkę. Młody wtedy się uspokoi, a i na treningach zacznie spisywać się lepiej. Aczkolwiek - być może tak już będzie wyglądał do końca kariery. Ja polecam mój sposób - nie patrz na te cyferki zbyt często - patrz, jak gra, bo przecież to jest najważniejsze :)

Bardziej na Twoim miejscu martwiłbym się o regularne przedłużanie z Nim kontraktu, bo za parę miesięcy zaczną się po Niego zgłaszać lepsi :)

Ps. zgadzam się z Bolsonem - talent nieprzeciętny, wystarczy nie zmarnować :))

Użytkownik uznał post za pomocny

"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Kacper125 Partyzant

0
28.04.2010 09:13    #32
mam nadzieję że go nie zmarnuje:P ale się zastanawiam czy już prawie 17 latka dać do rezerw czy lepiej by ogrywał się w U-18? W meczach niektórych go teraz wystawiam częściej gra w juniorskich zespołach mojego klubu a wystawiam na 45 min. go nieraz.
pzdr i dzięki za rady:)

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
28.04.2010 09:33    #33
Jak sobie poradzi w Rezerwach, to lepiej tam - lepsi rywale, więcej się nauczy. O ile dobrze pamiętam, to w ligach angielskich, jak wstawisz kogoś do składu U-18, to czasem trener prowadzący Rezerwy wyciąga najlepszych z U-18 do swojej ekipy (tzn. Ci z U-18 grają mecze w zespole Rezerw, ale nadal należą do U-18). Sprawdź, czy tak się dzieje w jego przypadku, a jeśli tak - spokojnie dawaj do rezerw. A moze nawet wstaw do pierwszego składu, z opcją "dostępny dla Rezerw".

Musisz popróbować, i zobaczyć, jak będzie grał w rezerwach, a jak w U-18. Jeśli poradzi sobie i tu, i tu - wybrałbym rezerwy.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Kacper125 Partyzant

0
28.04.2010 09:45    #34
W paru spotkaniach wystąpił. dzięki Godman za radę i zrobię z opcją dostępny dla rezerw:)
pzdr

Przemu$^^ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
28.04.2010 10:20    #35
tutaj masz jeszcze coś na temat trenerów z FAQ
[quote]Przy doborze trenera do konkretnego treningu należy zwrócić uwagę na jego atrybuty odpowiedzialne za rodzaj treningu:

* Siła - trener musi mieć dobry atrybut Kondycja
* Aerobik - tak samo jak w sile musi mieć dobrą kondycję
* Strzały - atrybut Technika
* Panowanie nad piłką - atrybut Technika + Ofensywa
* Defensywa - atrybut Defensywa
* Atak - atrybut Ofensywa
* Stałe fragmenty gry - atrybut Technika, Psychika, Ofensywa
* Taktyka - atrybut Taktyka

Gdy już przydzielimy trenera do danego treningu jego zdolności w tym zakresie będą określały gwiazdki, najwięcej może mieć 7 gwiazdek, dobrze by było by miał przynajmniej te 6 gwiazdek, dzięki temu mamy pewność, że nasi zawodnicy będą się w tym elemencie rozwijać.[/quote]
wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach.

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution