Taktyka kreatorem czy klasycznie?

JS Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
28.04.2010, 14:33    Pytanie
j/w
W FM10 używacie kreatora czy przełączacie na klasyczny widok taktyki z tymi wszystkimi old school'owymi suwaczkami rodem ze starszych menedżerów? (taktyka->konwertuj na klasyczną). Na czym wam się lepiej gra i dlaczego?

ostatnio używałem obu trybów tworzenia taktyki i jakoś nie mogę się zdecydować przy którym zakotwiczyć na stałe. ciekawy jestem zdania innych ;)

//Edytowano 2 razy, ostatni raz 28.04.2010, 14:38

Szyna9 Młody aktywista

0
28.04.2010 14:48    #1
ja ci powiem tak swoje taktyki znaczy podstawy tej taktyki robie za pomocą kreatora jednak później wchodzę w zawansowane i zarówno w poleceniach drużynowych jak i indywidualnych zmieniam dużo jednak nie wszystko i efekty są wyśmienite. Kreator jest za bardzo niedopracowany aby móc w 100 procentach się na nim opierać takie jest moje zdanie

Adrim Młody aktywista

0
28.04.2010 14:52    #2
Ja myślę, że powinieneś przeanalizować którym sposobem tworzenia taktyki Twoja drużyna lepiej realizuje zadania jakie jej powierzasz. Jeśli przy obu nie masz z tym problemu, to graj tą, którą Ci łatwiej.

P.S. Ja sam osobiście na razie gram kreatorem, bo od niedawna gram w FM10 i staram się go poznawać (kreatora).

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 28.04.2010 o godz. 14:55

JS Partyzant

0
28.04.2010 15:30    #3
@Szyna9
Nie wiem czy się dobrze zrozumieliśmy :) Jako kreator nie miałem na myśli tworzenia taktyki w tym śmiesznym okienku w 8śmiu krokach, ale ogólnie ten cały standartowy system taktyki w Fm2010 z tymi wszystkimi nazwami do każej pozycji i okrojonymi suwakami.

a klasycznie tzn. tak jak to było w starszych FMach, na samych suwakach. Można to włączyć w oknie taktyki w zakładce ''taktyka'' -> ''konwertuj na klasyczną''

@Adrim
Obydwa systemy mają swoje plusy i minusy, ale jakoś za cholerę nie mogę się zdecydować, bo różnice raczej aż tak wielkie nie są. byłem po prostu ciekawy opinii innych maniaków Fma ;)

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
28.04.2010 15:44    #4
Ja korzystam z klasycznego modelu taktyki i efekty są super. Parokrotnie próbowałem coś wymodzić za pomocą kreatora i zazwyczaj kończyło się to serią bluzgów po kilku katastrofalnych meczach. Stare, dobre suwaki dają mi(żeby nie było, to tylko moje zdanie) więcej możliwości. W kreatorze to wszystko zastępuje rola, która nie do końca odzwierciedla moje oczekiwania. Klasyczna jest dzebeściak ;)
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
28.04.2010 18:37    #5
A ja korzystam z Kreatora, a tylko stałe fragmenty gry ustawiam ręcznie. W trakcie meczu modyfikacji dokonuję "poleceniami z ławki", oraz nastawieniem, bardzo rzadko ruszam inne opcje.

Właśnie dziś rano zdobyłem Mistrzostwo Polski Lechią Gdańsk (w piątym sezonie), we wcześniejszych sezonach zajmowałem miejsca: 6,4,2,4. W trzecim sezonie wyszedłem z grupy LE. Wyniki więc niezłe (miałem nie spaść z ligi :)).

Co do wyboru, jaką metodą grasz - wybierz wygodniejszą dla Ciebie. Moim zdaniem każda pozwala na osiągnięcie sukcesu. Suwaki dają możliwość wnikania w szczegóły, ale KT i "Role" powodują, że się nie rozdrabniasz, tylko wydajesz ogólne polecenia. Bo jak przenieść do rzeczywistości sytuację, kiedy zmieniasz zawodnikowi nastawienie z 17 na 18? "Graj jeszcze troszeczkę bardziej do przodu, tak ciut, ciut..." ?? :)))
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
28.04.2010 18:49    #6
Albo: "Won mi o 13 centymetrów do przodu, albo 2 tygodnie pensji pójdą się bujać w zawiasach!".
@Godman -> właśnie chodzi o to rozdrabnianie lub nie. To wg mnie jest główną różnicą między KT i suwakami.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

parachutes Młody aktywista

0
28.04.2010 19:53    #7
A polecenia z ławki jak wpływają na ustawione przez nas zagrania (np. szerokość czy tempo gry). Jeśli zaznaczę "gra na większym ryzyku" to kreator sam przestawia polecenia drużynowe? Jeśli każdy zawodnik ma ustawione nastawienie indywidualnie, to czy polecenie meczowe coś zmieni?
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

hera Młody aktywista

0
28.04.2010 19:57    #8
indywidualne zawsze są ponad drużynowymi

parachutes Młody aktywista

0
28.04.2010 20:42    #9
Czyli mając indywidualne polecenia ustawianie innych w stylu "chwila odpoczynku" nie ma sensu?
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.