Brak harmonii w klubie

hera Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
01.05.2010, 20:04    Pytanie
zaczynam własnie 4 sezon, sprowadzilem 8 zawodników i niestety pasek ''atmosfera w zespole'' jest juz zoltego koloru i co chwile dostaje wiadomosci: pilkarz x jest zaniepokojony brakiem harmonii w zespole. Czy to jest wina tego, ze przyszlo tylu piłkarzy ? Dodam, ze w poprzednich 3 sezonach tez tylu sprowadzalem, a nawet wiecej i problemów takich nie było. Nie wiem co na to poradzic, zeby przywrocic poprzedni stan, czyli "poczucie wspolnoty w druzynie", bo przez te problemy zawodnicy graja straszna padake. Jeszcze dziwniejsza rzecz, to to, ze pierwszy sparing wygralismy z jakimis ogorkami 9:0, wszysycy ocena powyzej 8, albo rowne 8 to dalem w rozmowach po meczu ''zachwycony'', a mimo to 9 zawodnikow ma pomniejszy problem "uwaza ze zbyt surowo oceniasz gre zespolu"

Ktos ma jakies pomysly ? pierwszy raz mam takie jaja i pierwszy raz nie wiem dlaczego. debiutancki sezon w Serie A za progiem i troche lipa jak bedziemy tak grac, bo moj cel to przynajmniej srodek tabeli

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
01.05.2010 20:12    #1
Wydaje mi się, że najbardziej prawdopodobne jest to, że za często robisz rewolucję w składzie. Chłopaki nie wiedzą, o co chodzi i boją się, że będziesz dalej sprzedawał i kupował. Jeśli ci z pomniejszym problemem nie są jakimiś ważnymi zawodnikami, to przesuń ich do rezerw, żeby nie siali fermentu i odbudowali się. Chwal ich nie tylko po wysokich wygranych, ale i po minimalnych przegranych, zwłaszcza na wyjeździe.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Me4You Młody aktywista

0
01.05.2010 20:14    #2
Poprostu sprowadziłeś wielu piłkarzy w zbyt krótkim okresie czasu i teraz piłkarze boją się o swoją pozycje i przyszłość w zespole, aby to zmienić powinieneś zapewniać ich, że są nadal ważnymi zawodnikami w zespole wystawiając ich w pierwszym zespole dając im przydomek (np. kluczowy zawodnik czy potrzebny klubowi), nie sprowadzać narazie tylu piłkarzy naraz oraz dać szanse zaaklimatyzować się w zespole nowym twarzą z czasem zaczną się dogadywać i będzie git. Mam nadzieje, że pomogłem i życze powodzenia.

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
01.05.2010 20:51    #3
bach!

I tyle w temacie. :)

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
01.05.2010 21:12    #4
Niestety, ale najlepszym sposobem na poprawę morale są wyniki, a jak wiemy, jak morale jest niskie, o dobry wynik trudno. Kiedyś Legia Warszawa, kiedy słabiej szło im w lidze, robili ogórkowy sparring, ogórki dostawały 7:0 w tyłek, i Legia wracała do walki w lidze :)

Oczywiście w FM-ie to takie proste nie jest, ale czasem tak robię, i przynosi to dość dobre skutki.

Co do rozmowy pomeczowej - mogą być niezadowoleni z tego, co powiedziałeś w przerwie, albo przed meczem.

Zwróć uwagę na to, czy nie ma personalnych konfliktów w drużynie. Ja kiedyś mialem lekki spadek formy, co pociągnęło za sobą niskie morale. Nie sprawdzałem, co się dzieje u każdego piłkarza, bo byłem przekonany, że chodzi o słabą grę. Po jakimś czasie pojawiła mi się wiadomość, że piłkarz A ma już dość piłkarza B. Wnerwiłem się na piłkarza A, że sieje defetyzm w drużynie, ale... okazało się, że jeszcze 10 innych piłkarzy nie lubi piłkarza B, a piłkarz B w "osobistych" miał "Nie lubi..." - i tu wymieniona połowa drużyny. Usunąłem człowieczka najszybciej, jak się dało, i problem rozwiązany.

Sprawdź też w "Interakcjach" piłkarzy, czy któregoś nie możesz poprosić o rozmowę z druzyną o słabych występach. Najlepiej zacząć od kapitana, ale czasem u Niego w interakcji tego nie ma, a jest u najbardziej niezadowolonego zawodnika. Trzeba poszukać :)

Z moje doświadczenia wynika, że w takiej sytuacji lepiej jest wybrać 3-4 ludków z rezerw, wstawić ich do składu na parę meczów. Dodatkowo ustawić zespoł defensywnie - zrób wszystko żeby wygrać, nie ważne jak. Zwycięstwo samo w sobie jest najlepszym lekarstwem, a zawodnicy przeniesieni z rezerw "nieskażeni" jeszcze wspomnianym defetyzmem mogą grać naprawdę dobrze (zwłaszcza, że jest to ich szansa na wejście do pierwszej drużyny). Atmosfera powinna wrócić do normy, a wartością dodaną takiego rozwiązania jest to, że któryś z rezerwowych zawodników może nagle wybuchnąć potencjałem :)

Tak czy owak - good luck :)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 02.05.2010 o godz. 12:23

"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.