Utrzymanie klubu

mistrzinho Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.05.2010, 12:57    Pytanie
W jaki sposób utrzymujecie swój klub? Mi po kilku sezonach gry w jakimś polskim klubie np. Lech, Wisła , Śląsk zaczyna brakować pieniędzy. Dobrzy zawodnicy są bardzo drodzy i oczekują wysokich wynagrodzeń. w dodatku śmiesznie niski sponsoring i premie za wygraną w lidze. Jeszcze do niedawna utrzymywałem swój klub ze sprzedaży zawodników i sprowadzania młodych talentów, ale ostatnio wszyscy narzekają na brak harmonii w klubie. Myślę właśnie ze to przez ciągłe rotacje. Btw, jeśli w edytorze podwyższę reputację polskiej Ekstraklasy to wartość moich zawodników też wzrośnie?

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 02.05.2010, 13:07

Delle_Alpi Partyzant

0
02.05.2010 14:20    #1
Nie wiem za bardzo jak to wygląda w naszej rodzimej lidze, ale sam gram aktualnie BVB i tutaj finanse wyglądają super(240mlnŁ w budżecie na starcie do 7 sezonu)......Dobrą sprawą jest gra w LM 6mlnŁ za sam udział w fazie grupowej, nie wiem który masz rok ale stadiony które będą na Euro wcale nie są takie małe dlatego niektóre kluby powinny ciągnąć niezłe zyski z karnetów i biletów,ale i tak warto liczyć się z tym że polskie kluby po prostu nie stać na utrzymanie dużych kontraktów ponieważ pieniądze z praw, sponsorów itp są strasznie niskie.

Me4You Młody aktywista

0
02.05.2010 14:21    #2
Ja prowadze Lech Poznań i nie narzekam. Poprostu pieniądze dostaje za zwycięstwa w lidze, za mecze międzynarodowe, próbuje kupować piłkarzy którzy po sezonie czy dwóch stają się wartościowymi graczami, o które walczą większe kluby i dostaje za nich duże sumy, negocjuje jak najmniejsze wynagrodzenia no i sprowadzam piłkarzy z niższych lig, którzy są nie drodzy i nie oczekują dużego wynagrodzenia, ale dorównują umiejętnościami moim piłkarzą. Radze Ci spróbować robić podobnie jak ja wtedy będzie super, a co do tej harmoni w klubie jest to efekt tego, że sprowadziłeś wielu piłkarzy w zbyt krótkim czasie i twoi zawodnicy zaczeli się zastanawiać czy jest jeszcze dla nich miejsce w zespole lub nie mogą się dogadać z nowymi nabytkami.

Mam nadzieje, że Ci pomogłem i życze powodzenia ;)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 02.05.2010 o godz. 14:29

Użytkownik uznał post za pomocny

K0ras Młody aktywista

0
02.05.2010 15:25    #3
LM.
Sprzedaż zawodnikow.
Wiekowa srednia zespolu u mnie na poczatku gry zawsze wynosi okolo 20-22 lat.Wiec i kontrakty sa niskie.
Sparingi z mocnymi zespolami.

Okolo 2015 roku, w Wisle beda pojawiac sie duse talenty. Wiec mozna w zasadzie grac wychowankami.

[quote]Btw, jeśli w edytorze podwyższę reputację polskiej Ekstraklasy to wartość moich zawodników też wzrośnie? [/quote]

A co Ci da taki zabieg? Przeciez reputacja ligi i tak zaraz spadnie.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 02.05.2010 o godz. 15:27

najdi013 Partyzant

0
02.05.2010 15:48    #4
[quote=K0ras]LM.
Sprzedaż zawodnikow.
Wiekowa srednia zespolu u mnie na poczatku gry zawsze wynosi okolo 20-22 lat.Wiec i kontrakty sa niskie.
Sparingi z mocnymi zespolami.

Okolo 2015 roku, w Wisle beda pojawiac sie duse talenty. Wiec mozna w zasadzie grac wychowankami.

[quote]Btw, jeśli w edytorze podwyższę reputację polskiej Ekstraklasy to wartość moich zawodników też wzrośnie? [/quote]

A co Ci da taki zabieg? Przeciez reputacja ligi i tak zaraz spadnie. [/quote]

Dlaczego miałaby spaść. Najlepiej zmienić ligę na rozwiniętą, bo głównie przez to nie przychodzą większe talenty.

A co do tematu to ważne, abyś wysoko zachodził w LM. Za to jest spora kasa. Poza tym możesz kupować jakiś młodych zawodników i potem ich sprzedawać za większą kasę. ;)

szfedo Przodownik pracy

0
02.05.2010 16:28    #5
Najefektywniejszy sposób na zarobek to ściąganie na prawie bosmana zawodników i po półrocznej przesiadce w rezerwach wywalanie ich za spore sumy. Ja tak co roku zarabiam mniej więcej 20 mln - ok. 5 mln za pensje i premie za podpis. Tak można doładować budżet transferowy, lub jeśli masz kłopoty finansowe to i stan konta i transferowy, zależnie od ustalonej przez zarząd stawki procentowej. Drugim sposobem - nie tak efektywnym, jest latem lub zimą, o ile masz przerwę zimową, organizowanie lig międzynarodowych z doborową obsadą. W 10 jest to o tyle prostsze, że komputer sam już ustalił za jaką stawkę zgodzi się zagrać dany zespół. Jak wiadomo, nie zawsze to działa i czasem MU czy AC Milan odrzucą. Kolejnym sposobem jest wyszukiwanie zdolnej młodzieży i po kilku sezonach żmudnego treningu sprzedaż go za grube siano :P

Ja korzystam z wszystkich 3 opcji z zastrzeżeniem, że nie sprzedaję tej zdolnej młodzieży :P Stan konta mam na poziomie 100 mln €, gram Espanyolem (teraz mam 12 marca 2016), do lipca mi pewnie zejdzie do 70-80 mln bo wynagrodzenia piłkarzy przekraczają o kilka milionów (3-4 bodajże) dochody z biletów i sponsoringu (który stoi na marnym poziomie - 1 sponsor daje 3 mln rocznie co nie jest zbyt wielkim wynikiem jak na moje wydatki :P)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 02.05.2010 o godz. 16:30

Użytkownik uznał post za pomocny

K0ras Młody aktywista

0
02.05.2010 16:41    #6
Reputacja ligi zalezy od osiagniec klubu.

Jezeli juz edytowac reputacje ligi bo talenty nie przychodza to moze od razu dac sobie budzet 10mld zł, zawodnikow z barcelony i grac?

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
02.05.2010 18:08    #7
Reputacja ligi się nie zmienia, więc jak ją zwiększysz w edytorze, nigdy nie spadnie.

Ja prowadzę Lechię Gdańsk, i na początku 6stego sezonu mam prawie 30 mln euro w kasie. Głównym źródłem przychodu jest sprzedaż zawodników (ale po kilku sezonach gry, a nie po pół roku), awans do LM. Na sponsoring nie ma co patrzeć, on niewiele daje. Trzeba sobie radzić samemu.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

K0ras Młody aktywista

0
02.05.2010 21:58    #8
No to jestem zaskoczony z ta reputacja klubu...

K0ras Młody aktywista

0
02.05.2010 21:58    #9
No to jestem zaskoczony z ta reputacja klubu...

Prosze o usuniecie 1 z postow.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 02.05.2010 o godz. 21:59

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.