Zawyżone ceny.

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.05.2010, 21:07    Pytanie
W FMie pewnie nie tylko ja zauważyłem mocno zawyżone ceny za niektórych zawodników- szczególnie tych starszych.

Czy da się jakoś wpłynąć by w budżecie 40 milionów euro zmieścił się jakiś porządny zawodnik tak jak to jest w rzeczywistości, a nie żebym musiał wydawać 60 milionów by pozyskać Villę.
#TeamTyniec

Szyna9 Młody aktywista

0
09.05.2010 21:11    #1
wystarczy poszukać zawodnika który jest niezadowolony w swoim klubie ewentualnie jest rezerwowym w wielkim klubie albo tez jest gwiazda jakies ligi lecz ta liga nie należy do tych największych np. niemiecka francuska

ps. możesz też kupić gościa na raty w tej sytuacjii z budżetu idzie od 1/2 do 1/4 kwoty transferu zawodnika a resztą kwoty zajmuje się zarząd w dalszych sezonach

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 09.05.2010 o godz. 21:17

endrus Młody aktywista

0
09.05.2010 21:23    #2
Ceny za piłkarzy w FM-ach zawsze były zawyżone i nic się na to nie poradzi. Najtrudniej jest kupić piłkarza, który jest niezastąpiony w swoim klubie. Zawsze można dokonać zakupu piłkarza na zasadzie 50 meczy ale to rozwiązanie na krótką metę. Ja osobiście bazuję na młodych piłkarzach, których ściągam za małe kwoty a za duże sprzedaję. A w jakim grasz klubie?
"Piłka nożna to element innego wszechświata, równie poważnego i stresującego jak praca, z takimi samymi zmartwieniami, nadziejami i rozczarowaniami"

K0ras Młody aktywista

0
09.05.2010 21:24    #3
Czy ja wiem, jezeli zawodnik 30-32 lata czyli jest juz starszy, ale jednocześnie jest swiatowej klasy pomocnikiem bądź legendarnym pomocnikiem(na przykład*) i ma kontrakt na pare lat jeszcze to 190mln zł jako wartosc wyceniona nie jest zawyżona.

Do 150 mln mozna kupic wielu znakomitych zawodnikow : ) Jednak lepiej chyba szukac wśród młodych.

60 milionów euro za Ville to i tak mało, naprawde to Valencia od Realu albo Barceloy zażąda ~80mln.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 09.05.2010 o godz. 21:28

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
09.05.2010 22:11    #4
Ceny nie są moim zdaniem cały czas zawyżone. Przykładem może być kupno Messiego za 60 milionów funtów. Oczywiście, jeśli chodzi o transfer z jednego rywalizującego klubu do drugiego, wtedy cena drastycznie idzie do góry. Dla przykładu - Fabregas do MU za 100 mln. Poza tym, można zamiast nazwiska i umiejętności kupić same umiejętności i to do tego młodsze ;)
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

szfedo Przodownik pracy

0
10.05.2010 02:27    #5
Nawet wyszukiwanie zawodników niezadowolonych w FMie nic nie da. Pato był w Milanie wielce rozczarowany pobytem, kontraktu przedłużyć nie chciał, a Milan odrzucał wszystkie oferty nawet 50 mln €. Potem ściągnałem Patolca za darmo, ale faktem jest, że ceny są mocno zawyżone. To samo przy zakupie innych piłkarzy. Sergio Romero, Hugo Lloris - poniżej 20 mln nie pójdą, to samo na innych pozycjach.

Barcafan1990 Partyzant

0
10.05.2010 11:04    #6
ja dalem za Fabregasa w 2011 72mln funtow za Robinho 40 i za Artura Boruca 8 mln to mysle ze wszystko w normie a pozyskanie Messiego Ronaldo itp to nawet w rzeczywistosci jest bardzo trudne i bez 80-100 mkn to nawet nie podchodz . Wiec mom zdaniem ceny sa normalne

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

0
10.05.2010 11:37    #7
Gourcuff jakoś dziwnie tanio chodzi - proponowałem 25 milionów euro, Ci zaproponowali mi 20.

Jednak jest odrobina racji w stwierdzeniu "umiejętności bez nazwiska" - Rossi (25mln), Agbonlahor (15mln) a obaj niszczą wszystkich bramkarzy w Europie. Na prawdę wydaje mi się że ceny sa mocno zawyżone.
#TeamTyniec

Gilbert Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
10.05.2010 11:45    #8
Mam podobne wrażenie. Gdy chcę do Gwardii kupić średniej klasy grajka (bo o tych najepszych wiadomo, że nie mam co marzyć :) ), który jest wyceniany np. na 50-200 tysięcy złotych, klub sprzedający życzy sobie conajmniej 500 tysięcy złotych. Natomiast gdy ja sprzedaję, to ta reguła już nie działa. Za zawodnika wycenianego na około 1 mln nie dostanę oferty większej jak 1,2 - 1,3 miliona. Trochę to dziwne.
…(…)…

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
10.05.2010 12:11    #9
Marudzicie. :P Klub zawsze będzie chciał więcej pieniędzy za gracza, który jest kluczowym zawodnikiem zespołu, niż jest on wart. Wartość w profilu to średnia, szacunkowa wartość. Jedni by nigdy za danego piłkarza tyle nie dali (nie lubią go, nie pasuje do taktyki), a inni (zazwyczaj klub w którym on gra, może jeszcze Ty i ewentualnie kilka innych klubów) uważają, że byłby idealnym wzmocnieniem i jest wart dużych pieniędzy. Stąd wychodzi taka mocno uśredniona wartość (klubów niezainteresowanych jest zawsze więcej).

@gilbert_busko
W drugą stronę też to działa. Jako przykład podaję: Nemanja Matic. W 2013 roku Chelsea wypuściła tego piłkarza, bo uznali go za niepotrzebnego. Ściągnąłem go z wolnego transferu, zagrał u mnie niezły sezon (w 35 meczach 1 gol, 4 asysty, raz gracz meczu, średnia ocena 7,08) i był wyceniany na 4,4 mln euro. Mimo to nie byłem do końca zadowolony z niego, bo miał być rozgrywającym, a 4 asysty to za mało. Zgłosiło się Burnley z zapytaniem ile chcę, więc rzuciłem na odczepnego 10 mln. Zapłacili tyle, a ja nie mogłem negocjować, bo prezes uznał że grzechem by było taką ofertę odrzucić. Gdy później wysłałem scouta okazało się, że chłopak by był u mnie 5 pomocnikiem. Także uważam, że zrobiłem świetny interes.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution