Menadżer roku

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
Poziom ostrzeżeń: 0
0
21.05.2010, 09:40    Pytanie
Wie ktoś może na jakiej zasadzie jest przyznawany tytuł menadżera roku? Konkretnie chodzi mi o angielską Premiership.

Właśnie skończyłem swój 7 sezon w Notts Co (3 w Premiership) i po dwukrotnym zajęciu 10 miejsca w lidze, w tym roku ukończyłem sezon na 2 miejscu. Szczerze przyznam, że jestem solidnie zaskoczony (typowano mi 7 miejsce i miałem nadzieję, że uda mi się je zająć), zwłaszcza że od 15 kolejki aż do 35 byłem nieprzerwanie liderem ligi. Dopiero kiepskie ostatnie 4 mecze w moim wykonaniu pozwoliły Liverpoolowi mnie wyprzedzić. Ponadto mój napastnik zajął 5 miejsce w klasyfikacji strzelców i 3 w plebiscycie na zawodnika roku, a wśród najlepszych młodych piłkarzy sezonu 2 pierwsze miejsca zajęli inni moi zawodnicy. Mimo to menadżerem roku został Benitez, drugie miejsce zajął Ciro Ferrara (Arsenal, 4 miejsce w lidze), a trzecie Valverde (Man Utd, 5 miejsce). Żaden z nich nawet przez chwilę nie był liderem ligi, a większość sezonu United spędziło około miejsca 7. Także jestem trochę rozżalony tym werdyktem. :(
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

Rafaldinho97 Partyzant

Grupa: Użytkownik
0
21.05.2010 12:57    #1
nie jestem peny ale po tym co anpisałeś to można wywnioskowac że po reputacii
Hala Real!!!
Hala Madryt!!!

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
21.05.2010 13:15    #2
Wszystko to się sumuje, miejsce w lidze, zdobycie pucharów, nagrody indywidualne dla zawodników, nagrody dla menedżera miesiąca. Przynajmniej tak mi się wydaje, bo zawsze wygrywałem, tak więc...
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

0
21.05.2010 13:29    #3
Puchary się bardzo liczą w klasyfikacji menadżera roku- zająłem West Hamem 8 miejsce w lidze, ale wygrałem w Carling Cup i zająłem drugie miejsce jako Menadżer Roku.
#TeamTyniec

maniutinho Młody aktywista

0
21.05.2010 16:21    #4
Do tego jeszcze dochądzą europejskie puchary, ale Ty w nich zapewne nie grałeś. IMO menedżerem sezonu zostaje ten kto zdobył najwięcej razy nagrodę dla menedżera miesiąca. Możesz policzyć kto dostał ile razy i może moja teza się potwierdzi, choć pewności nie mam :)

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
21.05.2010 16:36    #5
To, o czym pisze Maniutinho to tylko część składowa. Tytuł menedżera miesiąca opiera się na punktach menedżerskich tj. punktach zdobytych w danym miesiącu. Czyli jeśli grasz 6 gier i wszystkie wygrałeś, dostajesz 18 punktów, itd. Natomiast menedżera roku można dostać mając ponad 1500 punktów menedżerskich, więc zapewne czynników jest więcej.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

0
22.05.2010 10:45    #6
[quote=Rafaldinho97]nie jestem peny ale po tym co anpisałeś to można wywnioskowac że po reputacii[/quote]

Reputację akurat mam wysoką.

W ciągu sezonu 2 razy byłem menadżerem miesiąca i 2 razy byłem na podium. Szczegółów nie pamiętam, a nie mam możliwości w tej chwili zajrzenia do gry. Moi zawodnicy regularnie byli wyróżniani, zarówno wśród graczy miesiąca, jak i wśród młodych graczy. W pucharach ligowych jedynie Arsenal coś zwojował. Nie mam pojęcia jak było w pucharach europejskich. W poniedziałek wrócę do domu i będę mógł dokładnie sprawdzić wszystkie szczegóły.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
22.05.2010 23:17    #7
Nagrody w FM były, są, i zapewne długo będę przyznawane "z dupy". Nigdy nie widziałem, żeby managerem sezonu nie został manager mistrzów. To samo jest z innymi nagrodami - kiedyś Saviola w karierze mojego kumpla został piłkarzem roku na świecie, rozgrywając w swoim klubie 8 spotkań!!

Trzeba to zignorować, aczkolwiek jak grasz w lidze polskiej, to czujesz realizm :D
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

0
24.05.2010 11:47    #8
[quote=Bolson]To, o czym pisze Maniutinho to tylko część składowa. Tytuł menedżera miesiąca opiera się na punktach menedżerskich tj. punktach zdobytych w danym miesiącu.[/quote]

To nie jest do końca prawda. Miesiąc marzec - zająłem 3 miejsce mając 10 pkt, drugi Owen Coyle miał 9 pkt. Styczeń - wygrałem mając 15 pkt, drugi Benitez miał 17 pkt. Grudzień - mając 14 pkt zajmuję 3 miejsce, dwa pierwsze miejsca mają menadżerowie z 10 pkt. Listopad - 3 miejsce 11 pkt, dwa pierwsze miejsca po 7 pkt. Sierpień - 3 miejsce 10 pkt, drugie miejsce 6 pkt. Podejrzewam że liczą się też rywale z jakimi grałeś (wygrana z 5 najsłabszymi drużynami będzie niżej oceniona niże 3 wygrane i 2 remisy z czołówką).

Jeszcze zestawienie miejsc zajmowanych w głosowaniach na menadżerów miesiąca (kolejno Benitez, Valverde, Ferrara i ja):
1 1 2 3 3
2 3 1
3 2
3 3 1 3 (we wcześniejszym poście podałem statystyki z ubiegłego sezonu :D )

Jeśli chodzi o puchary:
W Pucharze Anglii Liverpool dotarł do finału, moje Notts oraz Arsenal zaliczyły porażki w 5 rundzie, a MU już w 4. W Carling Cup jedynie Arsenal coś wywalczył (wygrał), reszta odpadła sporo wcześniej. W LM Arsenal odpadł w ćwierćfinale, podobnie jak MU w Lidze Europy.

W dodatku żaden piłkarz Arsenalu nie został wyróżniony indywidualnie.

Mimo wszystko jestem trochę rozczarowany, ale cóż... Mam nadzieję że jeszcze wiele takich nagród dostanę. ;)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.