Spadanie reputacji

Redrum781 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
18.06.2010, 22:36    Pytanie
Zauważyłem ciągły spadek reputacji mojego klubu mimo dobrych wyników. Gram Wisłą Kraków 5 sezon, co roku zdobywałem majstra, pucharu nie udało mi się chyba tylko raz, a superpuchar zdobyłem 3 razy. Mało tego co roku gram w lidze mistrzów i dwa razy udało mi się wyjść z fazy grupowej eliminując takie kluby jak Porto albo Rangers.
Problem leży w tym, że moja reputacja mimo to ciągle spada. Sprawdzam ją regularnie genie scoutem i widziałem, że na samym początku gry była ona około 6300, a teraz po tylu sukcesach spadła mi do 5900! Jest to straszne utrudnienie, bo im mniejsza reputacja tym mniej dobrych zawodników chce do mnie przejść. Czy można coś z tym zrobić lub może jest to jakiś błąd gry?

Bardzo proszę o pomoc i z góry dzięki.

LeC PoZ Partyzant

0
18.06.2010 22:44    #1
poprostu nasza liga jest słaba i tylko sukcesy twoje np wygranie LM bądz LE może ci podwyższy reputacje a powiedz mi jak reszta naszych zespołów gra w europejskich pucharach ?

Użytkownik uznał post za pomocny

Redrum781 Partyzant

0
18.06.2010 22:50    #2
Grały w LE, ale jakiejś furory specjalnie nie robiły. A co do wygrania LM albo LE to jest mission impossible raczej, bo jak nie mogę dobrych zawodników kupić przez reputacje to tym bardziej nie ugram nic. Pozostaje mi chyba jakiś edytor żeby trochę urealnić rozgrywkę.

LeC PoZ Partyzant

0
18.06.2010 22:52    #3
no cóż ja przez 20 lat Lechem nic nie zdobyłem i zrezygnowałem reputacje mialem poniżej 5000 chociaz prawie co roku majster . a w LM największy sukces to 1/4 naszą ligą trudno sie gra chociaz to tez pewne wyzwanie :d.

baluch Partyzant

0
18.06.2010 22:53    #4
Powtorze po innych w innych tematach.
W Polsce sie nie oplaca grac bo Reputacja Ligi nie rosnie... Juz lepiej zaczac w najnizszej lidze angielskiej i wejsc na szczyt niz w polsce grac. Niestety...
Anglia -> Solihull -> Wharf Lane

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
19.06.2010 09:21    #5
Możliwe, że Wisła, Legia i Lech mają za wysoko ustawioną reputację, jak na ligę polską. Ja gram w tej chwili 7-my sezon Lechią Gdańsk, i nie narzekam. Wprawdzie nie używam Gienka Scouta, więc tak naprawdę nie wiem, czy reputacja mi rośnie, czy nie, ale po przejściu raz fazy grupowej LE (w 4-tym sezonie), zdobyciu dwóch tytułów mistrza (5-ty i 6-sty sezon), oraz awansie do LM i wyjściu do LE (6) zauważam postęp, jeśli chodzi o przychodzących do mnie graczy. Tylko, że Lechia na początku ma zapewne niską reputację, stąd jest możliwość pójścia do góry.

Pytanie - co wpływa na reputację klubu? To, że wyniki, sukcesy - to jasne. Możliwe jednak, że reputację budują też grający w klubie piłkarze. Jeśli więc sprzedałeś zawodników typu Paweł Brożek, Radek Sobolewski, Arek Głowacki (albo poszli na emeryturę), a w ich miejsce masz młodych, zdolnych piłkarzy, ale o niższej reputacji (mało występów w lidze, brak występów w kadrze) - ogólna reputacja spada(?) Moja kariera zdaje się to lekko potwierdzać. Po pierwsze - mam kilku graczy w pierwszym składzie, którzy są od początku w Lechii, większość gra już u mnie 3-4 sezony. Mam też zawodnika, który dołączył do składu w tym roku, ale kupiłem go dwa lata temu - w tym czasie wypożyczałem go m.in do klubu z Premiership. Kolejna sprawa - podczas ostatnich meczów międzypaństwowych do swoich reprezentacji zostało powołanych 22 piłkarzy. Akurat Ci z pierwszego składu łapią się już do kadry A, pozostali do młodzieżówek. Jak na polską ligę mam więc relatywnie "sławnych" piłkarzy - może przez to nie narzekam na reputację i przychodzących piłkarzy.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 19.06.2010 o godz. 09:22

"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Redrum781 Partyzant

0
19.06.2010 10:13    #6
A da radę jakimś edytorem podwyższyć reputacje polskiej ligi tak żeby reputacja klubów mogła rosnąć?

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
19.06.2010 10:13    #7
Panowie, temat był nie tak dawno temu wałkowany, nawet kilka razy. Najpierw przy Legii, później Cracovii - łapcie. Może wnioski z tego tematu coś pomogą. Mi się nie chce pisać po raz drugi.

Edit: @up
Z tego co wiem da się tylko edytorem dołączonym do gry, ale wtedy musisz zacząć rozgrywkę od początku.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.06.2010 o godz. 10:14

Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
19.06.2010 10:20    #8
[quote=Redrum781]A da radę jakimś edytorem podwyższyć reputacje polskiej ligi tak żeby reputacja klubów mogła rosnąć?[/quote]

Dziś będę musiał pobawić się FMRTE, to sprawdzę, i dam znać (jak nie zapomnę). W razie co łap mnie na gg.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

czoklet Partyzant

0
19.06.2010 12:53    #9
Ja reputacje ligi zmieniam w FMRATE. W wyszukiwarce wpisujemy Ekstraklasa, szukamy polskiej Ekstraklasy, a następnie zmieniamy reputacje ;)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.