Zbyt częste kontuzje w zespole.

Jesters Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
21.07.2010, 21:53    Pytanie
Witam.
Gdy prowadzę Barcelone od początku sezonu w każdym meczu mam po 2-3 kontuzje. Trening Tug's, ponieważ nie umiem sam robic treningu. Trenerzy od aerobiku i siły 5 gwiazdek. W czym jest problem ? Może powinienem uzyć Holy Training 2009 ?

z góry dzięki za pomoc

Vergil Młody aktywista

0
21.07.2010 22:00    #1
A jakie jest obciążenie treningu Tuga w 2010?. Ja często zmniejszałem o 1-2 pasek poziomu treningowego jak piłkarze za często łapali kontuzje.
El Fenomeno

Jesters Partyzant

0
21.07.2010 22:01    #2
też zmniejszyłem nawet więcej i dalej to samo

szfedo Przodownik pracy

0
21.07.2010 22:41    #3
Czasami nachodzą takie fale kontuzji. Nic z tym się raczej nie da zrobić, ja tak miałem kiedyś w Lorient, bodajże 11 kontuzjowanych zawodników tuż przed ligą. Trochę to irytuje, ale trzeba to po prostu przeczekać. Czasem można zagrać cały sezon bez kontuzji, a czasem w miesiąc sypie się pół zespołu.

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
21.07.2010 23:09    #4
Ja grałem na treningu Tuga na domyślnym obciążeniu (w FM09 i FM10) i nigdy nie zauważyłem dużej ilości kontuzji spowodowanych nadmiernym obciążeniem. obecnie gram na własnym zestawie, gdzie obciążenie jest na tym samym poziomie (lub minimalnie wyższe) i efekt jest ten sam.

Jaki jest powód kontuzji? Dochodzi do nich na treningach czy w czasie spotkań? Może po prostu ustawiłeś ostrą grę dla swoich zawodników, rywale tak samo, przez co skoczyła liczba fauli i urazów.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

Jesters Partyzant

0
21.07.2010 23:16    #5
Owszem, odbiór piłki mam ustawiony agresywny, w przerwie maja kondycje na poziomie 60-70% a później same kontuzje jak nie zmienię wszystkich.

Brazzo Młody aktywista

0
22.07.2010 09:09    #6
Heh dawno mnie tu nie było.. studia parszywe ;]
Agresywny odbiór piłki nieuzasadniony (ja tam stosowałem go tylko na mocniejszych od siebie) często prowadzi doi zmiany taktyki przez kompa ;] Ty mu zetniesz gracza? On nie chce być dłużny - i się kręci koło. Poza tym Barca ma graczy trochę "łamliwych". Wg mnie znieś agresywny odbiór bo przemęczanie ludzi też zwiększa ryzyko kontuzji w meczach.

Kanius Partyzant

0
22.07.2010 11:46    #7
Z tego co mówisz to za duży dajesz im wysiłek jak są tak podmęczeni. Jeśli grasz ze słabszymi rywalami to tych najbardziej zmęczonych zdejmij i daj szansę rezerwowym. To może zmniejszyć ryzyko kontuzji.

Jesters Partyzant

0
22.07.2010 11:53    #8
Kanius, jak połowę składu ma kontuzje to ja teraz rezerwy wyciągam :D

Brazzo, spróbuje łagodny odbiór piłki. Dzięki za pomoc wszystkim.

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
22.07.2010 15:40    #9
[quote=Jesters]w przerwie maja kondycje na poziomie 60-70%[/quote]

Koncertowo skopałeś przygotowanie do sezonu... Grałeś jakieś sparingi? Ja potrafię swoich pomęczyć - 2 sparingi na rozruszanie, później 7-8 w 2-3 tygodnie dla zbudowania wytrzymałości i na koniec znowu ze 2 z lekkimi rywalami dla zbudowania morale. Często moi grajkowie bez problemu wytrzymują cały mecz bez zmian personalnych z kondycją 70 . Ci z niższą wytrzymałością bazową mają na koniec meczu 60-70, zmiany robię głównie z powodu kontuzji/zmiany taktyki/słabej gry, a nie z powodu braku sił. Jeśli człowieczek po godzinie gry ma wytrzymałość na 60, to nic dziwnego że kontuzje łapie.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 22.07.2010 o godz. 15:40

Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.