Idealna liga

xabi14 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.08.2010, 00:03    Pytanie
Poszukuje idealnej ligi dla siebie. Chce tworzyc druzyne,a nie od razu ja miec. Idealem jest 2 liga angielska(duzo kasy),ale tam sa problemy z pozwoleniem na prace.
Chce druzyne z zaplecza, z duza iloscia pieniedzy i gdzie nie bedzie problemow prawych w siciaganiu zawodnikow.
Prosze o pomoc

RobinGG Partyzant

0
07.08.2010 19:42    #10
xabi14 bardzo mocny zespół??? chyba nie... owszem zawodników mają bdb ale nie są mocnym klubem bo tułają się ostatnimi latami miedzy miejscami 9-14.

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

0
07.08.2010 20:19    #11
Może zabrzański Górnik? Co prawda w pierwszym sezonie pieniędzy na transfery nie ma jednak po awansie to się może zmienić:)
#TeamTyniec

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
07.08.2010 20:20    #12
@RobinGG
Tyle że wprowadzenie ich do czołówki ligi jest sprawą co najwyżej 3 sezonów. :P
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
07.08.2010 20:26    #13
Pomstiborius, w gwoli ścisłości - do ścisłej czołówki. :)
Ludzie, doprawdy nie rozumiem. Dostajecie FM-a, taktyki, Genie Skauty, shortlisty, tylko nikt za Was klubu nie wybiera, a Wy i tak macie z tym problem. A potem jeszcze będą pretensje, że albo klub ma za dużo pieniędzy albo też wygrywa wszystko z każdym.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

endrus Młody aktywista

0
07.08.2010 21:00    #14
[quote=Jacko]Pomstiborius, w gwoli ścisłości - do ścisłej czołówki. :)
Ludzie, doprawdy nie rozumiem. Dostajecie FM-a, taktyki, Genie Skauty, shortlisty, tylko nikt za Was klubu nie wybiera, a Wy i tak macie z tym problem. A potem jeszcze będą pretensje, że albo klub ma za dużo pieniędzy albo też wygrywa wszystko z każdym. [/quote]
Są bodaj dwie stronki na necie które po wskazaniu ligi wybierają losowo zespoły.
"Piłka nożna to element innego wszechświata, równie poważnego i stresującego jak praca, z takimi samymi zmartwieniami, nadziejami i rozczarowaniami"

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
07.08.2010 21:13    #15
@Jacko
To miałem na myśli.

@endrus
FM też potrafi wylosować klub.

@xabi14
Jeśli masz taki problem z decyzją, to pozwól grze wybrać za Ciebie.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

xabi14 Partyzant

0
08.08.2010 12:27    #16
Rozumiem ,że kierunek portugalski jest ciekawy. Nie mam problemów natury finansowej i prawnej w kontekście transferów? Nie orientujecie się może jakich sum mogę spodziewać się u drużyn z drugiej połowy tabeli?

igix11 Partyzant

0
08.08.2010 18:27    #17
Ja polecam grę Polonią Warszawa. Na transfery w pierwszym okienku letnim dostałem 350tyś € i na pensje 30tyś €. Wzmocnienia z lig afrykańskich i na półmetku 3 punkty przewagi nad Wisła i 4 nad Ruchem. Na starcie masz dobrego defensywnego pomocnika (Trałka), napastników (Ivanowski, Gołębiewski) bramkarzy (Majdan i 'Przyroś';), i obrońce (Jodłowiec - w przerwie zimowej sprzedalem go do Malmo FF za 1.8mln).

xabi14 Partyzant

0
10.08.2010 00:53    #18
Hehe... nie mogę grać Polonią... jestem kibicem Legii :)

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
10.08.2010 10:47    #19
Ale takie podejście trochę zajeżdża hipokryzją. Bez różnicy czy zaczniesz grać Newcastle czy Evertonem - po dwóch, trzech sezonach będziesz w tym samym miejscu. To tylko złudne wrażenie tego, że wyzwanie 'stworzenia klubu' było niby większe. Guzik prawda - jest takie samo. Jak chcesz na prawdę stworzyć zespół, polecam coś z najniższej ligi z krajów Anglia/Niemcy/Hiszpania/Włochy/Portugalia/Francja. Rozgrywka tymi klubami jest zdecydowanie najciekawsza. Przez pierwsze 10 sezonów budujesz zespół na pierwszą ligę, potem starasz się w niej umocnić, przychodzą do Ciebie coraz lepsi zawodnicy, a potem możesz już z powodzeniem walczyć w pucharach europejskich. Cały czas coś się dzieje, nazywają po takim czasie stadion Twoim imieniem i inne tego typu wynalazki. Zdecydowanie najmilej wspominam rozgrywki właśnie takimi zespołami. Udało mi się wprowadzić Bromley (6 angielska południowa) do Championship, udało mi się wprowadzić do Pucharu UEFA Boavistę startującą z 3 ligi.

Dodatkowo, gra w piłkarsko rozwiniętych krajach ma ten plus, że odpadają wszystkie przewały dotyczące reputacji. Prowadziłem ostatnio zespół Hajduka Split, po 4 sezonach grałem regularnie w fazie grupowej Ligi Mistrzów, ale wyżej FM podskoczyć mi nie dał. Skład miałem naprawdę mocny, porównując atrybuty zawodników mniej więcej na poziomie Porto. Ale jak przyszło mi z tym Porto grać, to 3:1 było najniższym wymiarem kary.

Z drugiej strony, prowadziłem kiedyś dość długo francuskie Nantes. Mając zawodników średniawych, udało mi się dotrzeć do półfinału Pucharu UEFA, po drodze pokonując np. piłkarsko znacznie mocniejszą Valencię.

Także podsumowując - na naprawdę ciekawą rozgrywkę, polecam jakichś ogórków z najsilniejszych piłkarsko krajów Europy. Sam teraz rozpocząłem grę Ceutą z Hiszpanii - klub gra w 3 lidze hiszpańskiej, lecz miasto znajduje się w Maroku. Amatorskie kontrakty, brak możliwości zatrudniania zawodników spoza UE (kluby 3 ligowe w Hiszpanii nie mogą takowych sprowadzać), oszałamiające 20'000 euro na transfery - to jest ciekawa gra. W planie mam dobić do Primera Division w 10 - 15 sezonów=)

Użytkownik uznał post za pomocny

If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution