końcówka sezonu

MeehoweCK Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
14.08.2010, 23:20    Pytanie
5 kolejek do końca sezonu, drugie miejsce (premiowane awansem), przewaga nad 3. drużyną 9 punktów. W ostatnich meczach zdobywam 1 punkt, moi zawodnicy grają tak jakby wszystko nagle zapomnieli. Spadam na 4. miejsce. Co jest tego przyczyną? Nie chcą awansować?

pawelbarca1993 Partyzant

0
14.08.2010 23:25    #1
rozne sa przyczyny. zmeczenie sezonem, zbytnie obciazenie trenigowe, zle rozmowy motywacyjne, kiepska atmosfera w druzynie, kontuzje. moze to byc cos z tego, musisz dokladnie sie przyjrzec pilkarzom

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 14.08.2010 o godz. 23:25

"Seny, pit i collons!"

MeehoweCK Partyzant

0
14.08.2010 23:36    #2
atmosferę mam podobno świetną, kontuzji nie mam... ja rozumiem, że można przegrać jeden mecz ze średniakiem, ale cztery? I żeby nieatakowany obrońca WCHODZIŁ sobie z piłką do bramki (jak ktoś nie wierzy to mogę powtórkę meczu na maila wysłać)? To wręcz śmierdzi sabotażem ;)

Vergil Młody aktywista

0
15.08.2010 00:13    #3
Często pod koniec sezonu drużyna gra troszkę słabiej. Związane jest to zwykle ze zmęczeniem sezonem. Spróbuj trochę zrotować skład, wstawić piłkarzy rezerwowych za tych, którzy grali w ostatnich meczach słabiej. Po bardziej męczącym meczu daj też piłkarzom 1-3 dni odpoczynku.
El Fenomeno

pawko13 Partyzant

0
15.08.2010 22:02    #4
A nie denerwujcie mnie nawet. Przed najwazniejszym meczem sezonu na treningu 3 podstawowych zawodnikow zlapalo kontuzje 2-4 tyg ich sprawca był jeden i ten sam zawodnik. Do tego mecz wcześniej 3 żółte kartki i 2 z nich pauzuje. I weź tu graj bez 5 zawodnikow :|. Manager potrafi doprowadzic do szału :P

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 15.08.2010 o godz. 22:04

“Your talent determines what you can do. Your motivation determines how much you are willing to do. Your attitude determines how well you do it.”
― Lou Holtz

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
16.08.2010 15:18    #5
Jeśli faktycznie atmosferę w zespole masz dobrą, unikają Cię kontuzje, zawodnicy nie są przemęczeni i nie wywierasz na nich zbyt dużej presji na awans, jest to... wał FMa.

Nie wiem kim grasz, ale stawiam na jakiś mało popularny klub, który samym znajdywaniem się w czołówce tabeli doprowadza bukmacherów do zawału serca.

Jest to wał FMa, działający na zasadzie 'Tak dobrze Ci idzie? Myślisz, że jesteś kozak? To patrz na to!' - potem nieatakowany obrońca wchodzi z piłką do bramki.

Przerabiałem takie przypadki. Moim zdaniem to wpływ durnej reputacji. od której w FMie zależy najwięcej. Ktoś kiedyś w jakimś temacie na suflerze na próbę pokazał, jak wyglądałyby mecze w Lidze Mistrzów, gdyby pozamieniać reputacje klubom. Z tego co pamiętam, chyba Dynamo Mińsk wygrało na wyjeździe z Realem Madryt 4:0, Lyon przegrał też z jakimiś ogórami itd.

Gra uznaje, że nie, to niemożliwe, żeby tak słaby klub (czyt. klub o tak niskiej reputacji) awansował do wyższej ligi. Po czym wykańcza Cię w końcówce. Znajomy prowadził kiedyś zespół beniaminka drugiej ligi rumuńskiej. Sprowadził zawodników może mało znanych, ale umiejętności mieli na bardzo wysokim poziomie. W zasadzie pierwszy skład powinien wygrywać co roku pierwszą ligę rumuńską, wszystkie Dynama, Steueay czy Cluje zostawiając daleko w tyle. Nie udało mu się przez 3 lata awansować. A to plaga kontuzji, a to fatalna runda wiosenna, a to urok, a to sraczka.

Moim zdaniem taka sytuacja (w 5 najważniejszych meczach sezonu ugranie tylko jednego punktu) nie jest spowodowana Twoimi błędami tylko wadą gry, która nie patrzy na umiejętności poszczególnych zawodników, atmosferę itd. tylko na tą durną reputację.

Myślę, że jest to utrudnianie gry na siłę, bez patrzenia na sprawiedliwość i sensowność takich poczynań FMa. W zakres tego typu wałków wchodzą: kartki, kontuzje, kłótnie w zespole, samobóje, magiczne gole, dzień konia wszystkich bramkarzy rywali itd.

Oczywiście, mogę to wszystko zbyt upraszczać lub wierzyć w spiskową teorię dziejów, niemniej jednak sytuacje takie zdarzały się przypuszczam każdemu tutaj, w związku z tym przypadek to raczej nie jest.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

0
16.08.2010 15:38    #6
Taka jest gra, czasem jakaś "niewidzialna ręka" steruje "poczynaniami" naszej drużyny. Podobna sytuacja:
1. mecz, 20 strzałów na bramkę, wpada 1-2 gole.
2. mecz, 5 strzałów na bramkę z każdej strony, wynik 5:4 (praktycznie każdy strzał wpada, nawet z 40 metrów).
Takie wałki się zdarzają :) Nie ma się co łamać, tylko grać dalej :)

Salmen Młody aktywista

0
16.08.2010 16:37    #7
Ja już mam tak dwa sezony. W pierwszym na 10 kolejek przed końcem byłem 2, potem 5 remisów, ale utrzymałem lokatę, w końcu 2 pkt w 5 meczach i 3 miejsce i nie awansowałem. W 2 sezonie identycznie tylko nie spadłem na 3 tylko na 9 miejsce.
error 404 - not found

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
16.08.2010 16:52    #8
[quote=MagnificoManager]...Nie ma się co łamać, tylko grać dalej :)[/quote]
Dokładnie.

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
16.08.2010 17:03    #9
[quote2=qstosh][quote=MagnificoManager]...Nie ma się co łamać, tylko grać dalej :)[/quote]
Dokładnie.
[/quote2]

Football Manager - gra wymagająca od gracza skłonności masochistycznych=)
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution