Beznadziejni newgeni.

carmina burana Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
11.12.2010, 21:06    Pytanie
Od niepamiętnych czasów lubiłem długie kariery. A te opierają się na wynajdywaniu utalentowanych newgenów. I to było właśnie moje hobby. Jednak ostatnio nie jestem w stanie znaleźć zadowalających mnie zawodników... Kiedy widzę ciekawego obrońcę, skautuję go, czekam na raport, gdy go otrzymuję i cieszę się z ilości żółtych gwiazdek świecących w okolicach napisu "potencjalne umiejętności" (tzn 4 i więcej) okazuje się, że facet ma po prostu idiotyczne atrybuty... NAGMINNIE tworzeni są obrońcy patyczaki. Wysocy, ale po prostu tragicznie słabi... Siła rzadko wychodzi poza 10... I nie mówię tu tylko o gościach w wieku lat 16, nawet 20 latkowie cierpią na chroniczny zanik mięśni... Defensywni pomocnicy - na kij im przyśpieszenie i szybkość powyżej 15?? A technika? Rozumiem gdyby był cofniętym rozgrywającym..., ale jest hybrydą - 16 gra głową, 16 technika, 15 przyśpieszenie i szybkość, a reszta pożal się Boże. Skrzydłowi nagle ogłupieli, rzadko kiedy widzę skrzydłowego z porządną błyskotliwością. Co to? Mają mieć tylko motorek w du*ie i zasuwać bezmyślnie w stronę bramki? Napastnicy często (zdarzają się oczywiście wyjątki, których akurat tu jest sporo:)) nie potrafią wykończyć setek ponieważ ich wykańczanie jest mniejsze niż poparcie rządu... Goście często oscylują w granicach 8... Rozgrywający muszą chyba wybierać pomiędzy techniką a psychiką bo albo potrafią dobrze piłkę podać, ALBO są w miarę kreatywni. Rzadko kiedy jedno i drugie. Chodzi mi tu głównie o zawodników z górnej półki. Naprawdę ciężko znaleźć gościa, który miałby sensowne atrybuty wymagane na jego pozycji. Żeby nie być gołosłownym przeprowadziłem testy. Sprawdziłem zapisane gry w Genie Scoucie ( FM 2010). Najlepsi obrońcy wygenerowani przez grę mieli siłę mniejszą od 13. W fmie 2011 testów nie przeprowadzałem bo nie chcę sobie odbierać przyjemności z gry.:) W grze zauważyłem jednak identyczną prawidłowość. I tu pojawia się moje pytanie. Czy wam też trafiają się tak ułomni newgeni? A może macie jakieś perełki, którymi chcielibyście się pochwalić?:)

Tobi18 Młody aktywista

0
11.12.2010 22:28    #1
Na 10 newgenów trafia się 1 porządny - taka prawda. Głównie z RPA, w moim przypadku :)
http://tobi18.cmrev.com/blog.html - zapraszam do śledzenia mojej kariery Interem Mediolan w FM16.

carmina burana Partyzant

0
11.12.2010 22:38    #2
U mnie o dziwo też z RPA. :) Ale nie zauważyłeś żeby mieli jakoś pokręcone atrybuty?

mokini Partyzant

0
11.12.2010 22:38    #3
Powiem Ci że to zależy od gry. Raz się trafi talen, raz nie:D. W FM 2010 w 2015 roku miałem w składzie 6 newgenów z czego 5 było zawodnikami klasy światowej wtedy. W FM 2011 narazie też nie narzekam chociaż dopiero 3 sezon będę zaczynał. W przechwałkach i rekordach były screeny z kilkoma moimi zawodnikami. Oto jeden. tera ma 21 lat i zamyka at. techniczne,wyk akcji i szybkość
http://img84(...)mas.png/

carmina burana Partyzant

0
11.12.2010 22:47    #4
@mokini - ładny, ładny przyznaje. Ale mnie się taki nigdy nie trafił. Nie w ostatnich dwóch fmach. Jak zrobiłeś z Legii zespół, który ma tak dobrych zawodników? Wygrana w lidze mistrzów?

mokini Partyzant

0
11.12.2010 23:07    #5
w 2012 półfinał potem nieszczęsny ćwierćfinał z Arsenalem a w 2014 wygrana z Olympique Lyon. Ci zawodnicy nie byli tacy od razu, szybko ich wyłowiłem i chcieli przejść bo grali w podstawie a nie u-21 i się rozwijali aż miło. Wcześniej czy później na pewno się trafią perełki.Pozdrowienia i Powodzenia
I jeszcze zbawca Anglii
http://img84(...)kup.png/

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 11.12.2010 o godz. 23:12

Magicc Ekspert

0
12.12.2010 00:00    #6
Mi się kilku naprawdę niezłych trafiło w FM2010- kwestia szczęścia i dobrego scoutingu rozsianego po całym świecie.

Willson Partyzant

0
12.12.2010 01:41    #7
[quote=mokini]Powiem Ci że to zależy od gry. Raz się trafi talen, raz nie:D. W FM 2010 w 2015 roku miałem w składzie 6 newgenów z czego 5 było zawodnikami klasy światowej wtedy. W FM 2011 narazie też nie narzekam chociaż dopiero 3 sezon będę zaczynał. W przechwałkach i rekordach były screeny z kilkoma moimi zawodnikami. Oto jeden. tera ma 21 lat i zamyka at. techniczne,wyk akcji i szybkość
http://img84(...)mas.png/[/quote]

Buahahah. Ludzie w co wy wierzycie?
Chłopaczku. NIe stukaj tyle w FMRTE bo ci się klawisze spocą.Zapomniałeś skoczność podnieść- a to się kłóci z super grą głową. Pozostali nie podniecać się. Młody wam robi podjarkę a wy łykacie ściemę jak pelikany.
Centrum wróciło....zobaczymy.

Kiedyś redaktor LCM cm4.pl

carmina burana Partyzant

0
12.12.2010 11:06    #8
@Willson - wylzuj, może i bawił się fmrte co byłoby wielce prawdopodobne, ale ja w fmie 2010 w Wiśle miałem Ruiza czy Bernardo a rozegrałem tylko 3 sezony. Więc zakładając, że kolega nie oszukuje jest to w pewnym stopniu prawdopodobne.

@Magicc - Atletico Madryt - 10 sezonów, 5x wygrana w LM, zawsze co najmniej ćwierćfinał (poza pierwszym sezonem oczywiście ;) ), liga wygrywana co sezon, klubów filialnych od groma, najlepsi scouci wysyłani nawet na Malediwy.... lepszej siatki chyba nie jestem w stanie zrobić...

Czarodziejski Partyzant

0
12.12.2010 11:49    #9
Jakoś nie chce mi się wierzyć w takie "koksiarskie" newgeny. Oto moje najlepsze (i jedne z najwięcej wartych w grze):
http://img52(...)ybu.png/
http://img81(...)ila.png/

Pomimo niezłego treningu, wszystkich trenerów na 4,5 gwiazdki, dobrego scoutingu, nie trafiłem na lepszych zawodników.
A i u was też wysyp piłkarzy z Egiptu? Tudzież Tanzanii/Etiopii? Owe reprezentacje rozwalają u mnie nie jedną kolebkę piłki.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.