Strona

Porady taktyczne

lobo Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
28.05.2011 11:36    #161
Ja mam pytanie tego typu...otóż asystent podczas meczów często zwraca mi uwagę że odległość między moją obroną i pomocą jest zbyt duża. Czy przejmować się tym ??? tak jak i tym że rywale oddają dużo strzałów z dystansu. Sytuacji jako takich sobie nie stwarzają ale z dystansu dość łatwo dochodzą do uderzenia. Co ewentualnie z tym zrobic???

matis105 Partyzant

0
29.05.2011 13:10    #162
Panowie jaką taktykę i jaki sklad ustawic w mojej Fiorentinie o to team ; )
http://zapod(...)bmp.html mozna jeszcze poradzic kogo gdzie dokupic

Zymon Partyzant

0
30.05.2011 22:06    #163
Witam gram w FM2007 z Patchem 7.02.Mam pytanie
- jakie lepsze jest krycie dla srodkowych obroncow?Strefowe czy 1 na 1?
-czy srodkowym obroncom lepiej dac ,,gra przy przeciwniku'' rzadko czy mieszanie?
-jak ustawic i jakie dac polecenia napastnikowi?
-czy skrzydlowym lepiej ustawic tylko czesto(dosrodkowania i rajdy) czy można tez dac na czesto podanie prostopadle?
był - będzie - jest zawsze IKS!

matis105 Partyzant

0
30.05.2011 22:24    #164
[quote=matis105]Panowie jaką taktykę i jaki sklad ustawic w mojej Fiorentinie o to team ; )
http://zapod(...)bmp.html mozna jeszcze poradzic kogo gdzie dokupic[/quote]
panowie pomoże ktoś ? kto chce pisać na PW lub tu ; )

Green Partyzant

0
01.06.2011 23:53    #165
Witam ma taka prosbe do Was.Zaczyna sezon West Hamem kasy malo jakis cudownych wzmocnien niezrobie,trudno i tak czasem bywa.Zadanie to utrzymac zespol w lisze.Planuje grac 4-5-1 ze schodzacymi napastnikami ofensywnym pomocnikiem i 2 srodkowymi.Z tym ze mam problem jak w mojej taktyce najlepiej polecania ustawic czy powinienem grac sztywno czy moze wieksza swoboda.Jakimi kryteriami kierowac sie przy wydawaniu tych polecen?
Z gory dziekuje:)

Demonir Partyzant

0
02.06.2011 08:20    #166
Co zrobić, jak po strzeleniu przeze mnie bramki, bardzo szybko przeciwnycy wyrównują. Dzieję się tak w przeciągu 5 min od strzelenia przeze mnie bramki.
Próbowałem już grać piłką i tego typu zagrań, lecz to nie pomaga.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 02.06.2011 o godz. 08:22

Del Partyzant

0
02.06.2011 16:51    #167
Panowię. Proszę jakiegoś speca o delikatną pomoc. Mianowicie moja drużyna musi być poukładana - jak każdego. Mecze przed własną publicznością i większość meczy na wyjeździe idzie po mojej myśli. Lubię panować nad sytuacją i dominować na boisku nie dając rywalowi wiele do powiedzenia.
Jednak problemy zaczynają się kiedy jadę np do Romy moim Juventusem.
Ów drużyna gra bardzo szybko piłką, atakują wieloma zawodnikami i równie wieloma się bronią, grają z klepki szybką piłką bardzo agresywnie.. praktycznie cały mecz na mnie siedzą. Czy ktoś powie mi jak mam uspokoić grę i nie dać im za wiele do powiedzenia? Chodzi mi o to, żeby z taką drużyną potrafić się utrzymać dłużej przy piłce, pograć nią a nie wybijać od razu na ole do przodu albo co jeszcze bardziej irytujące - na auty. Po prostu moi zawodnicy nie umieją utrzymać się długo przy piłce. Mimo iż daję im szeroką grę, grę na skrzydła, podania do nogi, granie piłką itp itd (czyli wszystko co powinno uspokoić grę i poukładać szyki) to Roma stosuje taki pressing, że nie da się.. jak sobie z tym poradzić?

Zymon Partyzant

0
02.06.2011 17:05    #168
[quote=Del]Panowię. Proszę jakiegoś speca o delikatną pomoc. Mianowicie moja drużyna musi być poukładana - jak każdego. Mecze przed własną publicznością i większość meczy na wyjeździe idzie po mojej myśli. Lubię panować nad sytuacją i dominować na boisku nie dając rywalowi wiele do powiedzenia.
Jednak problemy zaczynają się kiedy jadę np do Romy moim Juventusem.
Ów drużyna gra bardzo szybko piłką, atakują wieloma zawodnikami i równie wieloma się bronią, grają z klepki szybką piłką bardzo agresywnie.. praktycznie cały mecz na mnie siedzą. Czy ktoś powie mi jak mam uspokoić grę i nie dać im za wiele do powiedzenia? Chodzi mi o to, żeby z taką drużyną potrafić się utrzymać dłużej przy piłce, pograć nią a nie wybijać od razu na ole do przodu albo co jeszcze bardziej irytujące - na auty. Po prostu moi zawodnicy nie umieją utrzymać się długo przy piłce. Mimo iż daję im szeroką grę, grę na skrzydła, podania do nogi, granie piłką itp itd (czyli wszystko co powinno uspokoić grę i poukładać szyki) to Roma stosuje taki pressing, że nie da się.. jak sobie z tym poradzić?[/quote]

może ustaw powolne tempo gry,podania krótkie i gra środkiem? lub ustawienie normalne,szybkie tempo i gra z kontry?
był - będzie - jest zawsze IKS!

sikor1609911 Partyzant

0
03.06.2011 15:03    #169
Witam wszystkich mam pytanie
Jak ustawić dwóch napastników jednego wysokiego(Andy Carroll) a drugi szybki (Gabriel Agbonlahor)
Bo ustawiam ich Carroll jako odgrywający a Agbonlahor jako lis pola karnego ale nie zabardzo to skutkuje :)

machaj88 Młody aktywista

0
03.06.2011 15:54    #170
Lis dla Gaby'ego jest ok tylko pewnie Andy Cię rozczarowuje jak mniemam. Ustaw go jako cofnięty wsparcie i będzie git. Z prawej strony, a Gaby'ego daj na lewą. I za Carrollem powinien być pomocnik obrona, żeby nie "wpadali na siebie"

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution