Za co płacę ?

Bartuniu Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.01.2011, 00:30    Pytanie
Witam, Panowie zacznę może z grubej rury ale moje emocje na nic innego nie pozwalają, mianowicie : ZA CO PŁACĘ I DLACZEGO TA GRA JEST TAK ZABUGOWANA ? Nie grałem przez ostatni czas, bo myślałem że się wypaliłem i po prostu potrzebuje trochę odpoczynku (stary sposób działa od kiedy pamiętam - czyli cm03/04). Wczoraj poczułem że jestem gotów i pełen chęci, więc ruszyłem na podbój rodzimej ekstraklasy moją ukochaną Wisełką. No i czar prysł...niestety. Na poprzednich łatkach wygrywałem ligę z maksymalnie 3 porażkami. Teraz ? Teraz, 3 mecze ligowe i 3 porażki. To nie wina taktyki, to nie wina treningu, to nie wina moja. Taktyka - na poprzednich łatkach zawsze przynosiła sukcesy(jestem doświadczonym graczem i sam doskonale tworze taktyki) co więcej, taktyka była podobna do moich taktyk z poprzednich wersji, w których także odnosiłem sukcesy i to można powiedzieć większe niż na najnowszej wersji FM. Moje pytanie jest zasadnicze: czy uważacie że wydanie ponad 100 zł na niegrywalną grę jest normalne ? Co raz częściej zastanawiam się czy nie lepiej dać sobie spokój z managerką...i to właśnie przez tą - najgorszą grę w historii FM. Pozdrawiam

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
06.01.2011 00:45    #20
Ja dziś w drugim sezonie pokonałem Chelsea w Londynie. Mam w grupie Romę, The Blues i Sporting Lizbona. Zapewniłem sobie już 3. miejsce, a mam spore szanse na drugie, gdyż gram u siebie z Romą, a Chelsea z Sportingiem wyjazd. Wystarczy, że ja nie przegram lub klub z Londynu nie wygra i witaj 1/8 finału.

Gram Ruchem, co prawda ogromnie dużo szczęścia miałem, ale cóż.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
06.01.2011 12:48    #21
Kleyo, a pochwal się składem. ;)
Ale jest parę niedociągnięć co to samych drużyn. Np. Manchester United stacza się na każdej mojej karierze. Oczywiście jest w czwórce, ale skład jakim to osiągają... kolejna kwestia, że duży wpływ na wyniki na reputacja. Ktoś kiedys przeprowadził test i wyrzucił wszystkich z Liverpoolu, tj. sprzedał, a kupił samych Polaków. Typu Rasiak. A i tak zajał 4 miejsce, a w LM bodaj półfinał. To jest właśnie FM. Mnie osobiście irytuję PA. Ma chłopak -9 a wygeneruje mu się 150. Ale i tak najbardziej wkurzające jest to, że grajek z PA -8 może wygenerować lepszy potencjał niż ten z -9.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Maciejusz Partyzant

0
06.01.2011 12:54    #22
Jacko jeśli chodzi o umiejętności piłkarzy w FM-ie to jest normalne, że czasem zawodnicy o słabszym potencjale są lepsi od tych, którzy kreowani są na wielkie gwiazdy. Przykład: Freddy Adu(USA) - o nim już było głośno kiedy miał 14lat. Że będzie to drugi Pele, Romario itd. A dziś Benfica chce go do zespołu, który znajduje się w 2. Bundeslidze opchnąć. Wg. mnie to jest normalne, że niektórzy gracze w FM-ie nie spełniają pokładanych w nich nadziei, bo w rzeczywistości tak się dzieje również;)

Edit: I teraz mam pytanie do tych co mają już nowego FM-a. Bo planuje zakup nowego pc. Czy warto kupić nowego FM-a? Bo tak patrząc na komentarze to....;/

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 06.01.2011 o godz. 12:56

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
06.01.2011 13:18    #23
Mi raczej chodzi o to, że PA można o tyłek rozstrzaskać. Chodziło o to, że grajek z PA -8 może wygenerować większy potencjał niż ten z -9. Tylko, że to wszystko jest za mało. Jeśli macie grajka ze średnim potencjałem ale z wysoką determinacją i pracowitością to macie przyszłą gwiazdę w zespole. Na takich trzeba chuchać i dmuchać.
Wszyscy narzekają. Taki urok. Połowa by w FM-a nie grała gdyby był łatwy i nie miał bugów. Taki urok tego dzieła. Ale nie wyobrażam sobie, by w niego nie grać. To jedyna gra, która nie idzie w odstawkę na dłużej niż tydzień.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 06.01.2011 o godz. 13:21

"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
06.01.2011 14:06    #24
[quote=Jacko]Kleyo, a pochwal się składem. ;)
[/quote]
Mniej więcej taki:
Pilarz - Nykiel, Stawarczyk, Adado, Siklic - Straka, Komac - Janoszka, Kocev, Martinez - Milan Prso, często grają też Grodzicki, Gebro, Pulkowski, Sani, Jankowski, Avila.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

xxxDymaxxx Partyzant

0
24.02.2011 13:34    #25
Witam mam pewien problem:
otóż planuję powrócić z łatki 11.2 do łatki 11.1 głównie ze względu na problem związany z 'niezapisywaniem taktyk'. Jednak pojawia się problem - po odinstalowaniu gry,usunięciu wszystkich folderów, tych ukrytych także, przeczyszczeniu rejestru 2 programami gdy zainstaluje grę i chce zainstalować patcha 11.1 pisze mi, że moja wersja gry jest aktualniejsza nich łatka....
Co z tym fantem zrobić? Wygląda na to, że gdzieś jakiś śmieć się zachował jednak przeszukiwałem cały dysk w poszukiwaniu plików od fma i nie znalazłem nic więcej oprócz tego co usunąłem....Czy może czekać na łatke 11.3 bo ponoć ma wyjść na dniach?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.