Problem z niezadowolonymi zawodnikami

buczek93 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
18.02.2011, 23:04    Pytanie
Witam. Tak jak w temacie, mam ostatnio problem z fochami moich zawodników. Prowadzę Inter, zmierzam pewnym krokiem po tytuł w 1-szym sezonie gry ale radość z gry psuje jeden feler. Dwójka moich zawodników jest obrażona na kary pieniężne. Nie byłoby to nic dziwnego, gdyby nie to, że Samuel Eto'o z całkiem niezłą wartością temperamentu (10) i profesjonalizmu (15) nie chce ze mną rozmawiać już 2 miesiące. Częściowo może to tłumaczyć jego kontrowersyjność (16), ale wydaje mi się że to i tak za długo. Jeszcze gorzej jest z Materazzim, który nie odzywa się do mnie od 6 miesięcy - jego postawa wkurzyła mnie na tyle, że gościu wylatuje, ale chciałbym uniknąć tego samego z czarnuszkiem z Kamerunu. Domyślam się, że mam po prostu cierpliwie czekać na to, aż fochy adekwatne dla 10-latka w końcu zawodnikom przejdą. Pytanie tylko, ile ? No i dodam, że Eto'o 2/3 meczów gra nerwowo bez względu na to, gdzie gram, z kim i jaką odbyłem z nim rozmowę motywacyjną. Jeżeli nie strzeli gola to łapie kiepskie średnie, jak strzela to od razu po trzy. Chciałem mu zwrócić uwagę na słabsze występy, ale on nie ma ochoty ze mną gadać. Cierpliwie siedzieć i czekać, czy rozejrzeć się za zmiennikiem Milito ?

AlexManager Partyzant

0
19.02.2011 09:21    #1
jak so obrazeni na amen to moze byc problem. na przyszlosc nie dawaj kar pienieznych ani nie zmieniaj kapitana(vice mozesz zmienic) bo to ich najbardziej wkurza. Tylko raz widzialem zeby piłkarz zgodził sie na karę pieniezna(gancarczyk w moim lechu). ja wole dac ostrzezenie i spokoj. zalezy w ktorym momencie jestes? podaj dokladnie dzien i miesiac(jesli blisko do okienka to wywal, jak daleko to czekaj.
サッカーはあなたと一緒にしよう

buczek93 Młody aktywista

0
19.02.2011 10:06    #2
Zaczyna mi się kwiecień, 6 ligowych kolejek do końca, ugrany majster (dopełnienie formalności, czyli porażka AC Milan mniej niż 0:5, bo taką różnicą wygrałem away). Kapitana oczywiście nie zmieniam - Zanetti/Materazzi. Kary pieniężne stosowałem i w 2010 (grając Realem Madryt). No i nawet Ronaldo uznawał słuszność grzywny i siedział cicho. Z Materazzim czekam pół roku, dziad robi się już bardzo stary więc spróbuję go opchnąć. A Czarnucha wolałbym zostawić, tym bardziej że nie za bardzo mam kasę na transfery strikerów (siedzi na ławce Bastón/Alcaler i Parzyszek ale to nie to, Pandev gra za słabo, a w następnym sezonie moim priorytetem jest Marek Hamsik, za którego Napoli sobie trochę forsy policzy). Dziwi mnie to tym bardziej, że 80% kar finansowych (Mariga, Sneider, Cesar, Lucio, Cambiasso, nawet młodziutki Kevin) uznają, że nie przesadzam i pokornie schylają główki. Ba, nawet Milito potrafił się przyznać do spadku formy i 300 minut bez gola - za co oczywiście też zarobiłem trochę forsy. Dziwi mnie to tym bardziej, że obydwoje obrażeni mają duże kontrakty, więc takie grzdylki finansowe nie powinny być dla nich problemem. No ale chyba się myle, a oni sami żyją w przekonaniu że są bogami.

AlexManager Partyzant

0
19.02.2011 12:33    #3
Jak grałem Palermo( Mistrzostwo i wygrana LE) to kupiłem z rezerw interu Nelsona Rivasa. Caly czas kosił rywali, w koncu dostal kiedys w 15 minucie meczu czerwona, wkurzylem sie i dalem mu kare 2 tyg bez pensji(tak gdzies w pazdzierniku/listopadzie. do konca sezonu nie chcial gadac i musialem go opylic.
サッカーはあなたと一緒にしよう

fifarafa Partyzant

0
19.02.2011 14:23    #4
Miałem podobną sytuacje z Neymarem, wypozyczylem go na pol roku. W miedzy czasie dalem nowy kontrakt( fakt ze dosc wysoki - jakos 90tys tygodniowo ) a po powrocie wszystko już było cacy. Topor wojenny zakopany ;)

zaskroniec Partyzant

0
19.02.2011 14:34    #5
A Eto karałeś za brak bramek?
Być może wpływ na nie przyjęcie do świadomości kary jest fakt, że ma zapisaną premie bramkową.

buczek93 Młody aktywista

0
19.02.2011 15:28    #6
Po części tak. Ale ostatnie 3 tygodnie upłynęły pod znakiem jego spamu nt. wystawienia na listę transferową. Czarnuch twierdzi, że Inter "to jedynie przystanek na drodze do sławy". A kontraktu póki co nie przedłużę, bo mam koniec sezonu 2010/2011 a jego obowiązuje do 30 VI 2014. Do tego sam agent twierdzi, że jego klient nie jest zainteresowany rozmowami. Odbiło im dwóm kompletnie -,-

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.02.2011 o godz. 15:28

AlexManager Partyzant

0
19.02.2011 16:38    #7
sprzedaj za 25-30kk i kup vagnera love. nie chce duzo kasy, kupisz go za 10-12kk i strzela duzo bramek(jest mlodszy od eto'o)
サッカーはあなたと一緒にしよう

buczek93 Młody aktywista

0
19.02.2011 18:02    #8
Chyba go sprzedam, brakuje mi cierpliwości do fochów Czarnucha. Love da radę w Interze ?
Ludzie, toż to czyste szaleństwo - Eto'o nie ma u mnie zamiaru zgodzić się na zarobki gdziekolwiek poniżej 9 mln funtów/rok. Co za debil zaoferował mu tak korzystny kontrakt ?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.02.2011 o godz. 18:25

AlexManager Partyzant

0
19.02.2011 19:59    #9
Jak grałem Manchesterem United togo kupilem i dawal rade a zarabial cos kolo 30-40k na tydzien(angielski funt szterling ;PPP)
サッカーはあなたと一緒にしよう

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution