I to sie nazywa skuteczność?

sbartongo Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
12.03.2011, 18:08    Pytanie
Czasami aż błowa boli od ilości strzałów a ilości bramek szczególnie w syt. sam na sam. Mam pytanie co do was wszystkich. Gram Dumą Katalonii niby wszystko w porządku- wygrane remisy i przegrane, posiadanie piłki niemal jak w rzeczywistości- ok 60%. Posiadam trening i najlepszych trenerów wszystkie pozycje treningowe to 5 i 4.5 gwiazdki a mimo wszystko Messi- Villa i inni w meczu przeciwko np. Rengers- nie wykożystują z 10 sam na sam i messi nie strzela karnego mało tego przegrymam mecz 2:0 gdzie rengers oddało 4 strzały a ja 33... wytłumaczcie mi to bo poprostu nie potrafie tego zrozumieć... moze ktoś jakis sposób na to znalazl i moze sie podzielić swoimi sukcesami na tym polu.

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 12.03.2011, 18:22

rainfall248 Młody aktywista

0
12.03.2011 18:29    #1
Często gdy napastnicy robią mi takie żarty, w następnym meczu daję motywację, że teraz mogą zagrać na luzie (zazwyczaj jest to ostatnia opcja na liście), a bramkarzowi, obrońcy i defensywnemu pomocnikowi - Oczekuję dobrej gry. Wtedy ci zawodnicy z przodu pola się odcinają i wygrywam wysoko ;).
Możesz spróbować czy zadziała, jak nie to trudno - szukaj dalej.

sbartongo Partyzant

0
12.03.2011 19:16    #2
Nie mam pytań :P rozegrałem wlasnie mecz gdzie miałem 35 strzałów na bramke i 22 w światlo niej. Zrobiłem tak jak mi polecileś i odziwo zaskutkowało wygralem apropos z realem 4:0 a real oddał 2 strzały. Nastepny mecz jednak przegralem 3:1 u siebie z uwaga Herculesem syt. podobna jezeli chodzi o strzały ale w swiatło bramki tylko 9. Co dziwnego mój asystent twierdzi ze mam dobrze zmotywowaną drużyne ze slabszymi zawodnikami... jak myslisz ciagnać dalej ta motywację ??

machaj88 Młody aktywista

0
12.03.2011 19:26    #3
Zapominacie chyba o jednej ważnej rzeczy. Między słupkami jest ktoś taki jak bramkarz i często jest to klasowy bramkarz a większość klasowych bramkarz doskonale sobie radzi w syt. 1 on 1. sbartongo@ przejrzyj sobie oceny piłkarzy z tego meczu i zobacz jaką średnią miał bramkarz gersów, potem wróć, napisz "przepraszam" i wróć ponownie dopiero, gdy będziesz kontynuował serię 5 meczów bez strzelonej bramki.
Od początku efema 11 ani razu nie miałem podstaw do podobnego narzekania na skuteczność ogółu napastników. Powiem więcej, niejednokrotnie, biłem rekordy meczów z dorobkiem bramkowym, choć nigdy nie miałem króla strzelców w zespole.

ed. widzisz, motywacja czyni cuda, jeszcze się przyjrzyj dokładnie wszystkim zadaniom jakie są przydzielone twoim zawodnikom i wyciągnij wnioski a więcej narzekał nie będziesz.

ed. 2. jeszcze w przygotowaniach do meczu ustaw sobie poruszanie się w ataku.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 12.03.2011 o godz. 19:32

rainfall248 Młody aktywista

0
12.03.2011 21:59    #4
Na ten mecz z Herculesem dałeś tą samą motywację? Sorki, zapomniałem napisać, że z tym luzem robię tylko 1 mecz na przełamanie - potem rozmowy wracają do normy.
Na luzie opłaca się zagrać 1 mecz co jakiś czas. Najlepiej po jakimś złym spotkaniu ze słabą drużyną ;).

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 12.03.2011 o godz. 21:59

wilq1993 Partyzant

0
13.03.2011 08:42    #5
jak ktoś nie potrafi strzelać, może czas go posadzić na ławę?
Czas to pieniądz a ja nie jestem zegarmistrzem

buczek93 Młody aktywista

0
13.03.2011 10:24    #6
Nie dziw sie, że ogórki dostają w 2011 handicapa. Jak masz zdeterminowany/bardzo zdeterminowany/wysoce ambitny zespół to nie powinieneś mieć z nimi problemów. Spróbuj wprowadzić jakiś ogórków z Atleti albo tych co ciągle ławkę grzeją. A jak nie, to ustaw najsilniejszy skład i każ im po prostu wygrać - mój Inter daje sobie z tym radę. A jak ktoś kaleczy strzelecko to najpierw z nim porozmawiaj na osobności i pokaż czarno na białym, że "stary, coś tu qrva nie gra. Nie jesteś ogór z 5 ligi żeby paprać po 5-6 setek na mecz. Weź sie w garść bo zaczniesz wygrzewać fotele na ławce albo krzesełka na trybunach". U mnie takie rozmowy z Milito/Sneiderem/Cambiasso dają skutek.

sbartongo Partyzant

0
13.03.2011 18:48    #7
Dzieki za podpowiedzi a co do kolegi Belfra który lubi pouczać moze powinieneś sie zatrudnic w szkole. Przeciez nie jest to normalne żeby ktoś taki jak wyżej mymienieni piłkaże marnowali tyle 100. Jezeli u ciebie wszystko gra to tylko pogratulowac u mnie nie i dlatego lubie popisac z osobami które przynajmniej poczuwaja sie do obowiazku lub przysługi podzielenia się swoim doświadczaniem. Dzieki koledzy jeszcze raz. dogram sezon do konca i napisze co i jak.

Magicc Ekspert

0
13.03.2011 20:24    #8
Na jakiej grasz łatce?

Poza tym w pierwszym sezonie zawodnicy zdają się marnować sporo setek, potem zwykle się to poprawia. W Atletico gram ustawieniem wzorowanym na Barcelonie i nie ma dramatu - co prawda Forlan zupełnie stracił skuteczność mniej więcej na 10 kolejek przed końcem sezonu, ale wtedy obudzili się Aguero i Costa. Może nie strzelali od groma bramek, ale często asystowali przy golach skrzydłowych (Simao i Reyes).

Czasem opłaca się potrząsnąć gwiazdką sadzając na jakiś czas na ławce, albo w kilku meczach zobaczyć jak będzie się czuł w innej roli (np. zamiast "środkowego napastnika" dać "kompletnego" albo "lisa";) i zostać przy tym najskuteczniejszym.

Do tego trenuj napastnikom "opanowanie" i "wykańczanie akcji". Zasugeruj im w rozmowie indywidualnej np. oddawanie plasowanych strzałów lub strzały na siłę - zależy kiedy najczęściej marnują sytuacje.

U mnie to działało i zaowocowało wygraniem LE i drugim miejscem w tabeli po pierwszym sezonie;)

sbartongo Partyzant

0
15.03.2011 13:13    #9
Gram na łacie 11.3.
Wiesz co, Messi tak jak był niesamowity to dalej jest. Mam 15 kolejke sezonu i strzelił 24 gole w lidze a ogólnie ma we wszystkich rozgrywkach juz 35. Ale Villa to troszke przesada we wszystkich rozgrywkach ma 9 bramek tyle samo co Bojan. Scagnąłem Neymara i z nim tez jest kiepska co prawda gra średnio do 2-3 mecz ale strzelił tylko 2 gole. Mam najwiekszy problem z nominalnymi napastnikami, ale może przypisana rola cos zmieni, zagram kilka meczy i zobaczymy. Obliczyłem ze gdymy nie Messi to byłbym 6 w lidze a w LM chyba bym nie wyszedł z grupy ..... Od czasu posadania FM (wszystkich cześci) poraz pierwszy tak ciezko mi idzie grajac potentatem.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution