Kontrakt sprzedawanego

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
20.03.2011, 16:06    Pytanie
Przed chwilą miałem bardzo dziwną sytuację. Udało mi się z powodzeniem sprzedać Gago do Man City. Podpisał kontrakt, wszystko poszło gładko. Niestety zaraz po tym wyskoczył mi crash dump. Poprzedni zapis miałem tuż przed meczem z Mallorcą, a Gago podpisał kontrakt zaraz po jego rozegraniu. Wczytałem grę, znów zaproponowałem go klubom, dostałem identyczną ofertę od Man City (i od Porto, ale Anglicy dali lepszą), zaakceptowałem ją i rozegrałem mecz. I tu niespodzianka- Gago nie podpisuje kontraktu i ma 4 czy 5 poważnych uwag do niego- za niska pensja, za mała kwota dla agenta i jeszcze jakieś tam inne pretensje. Wkurzyłem się i ponownie wczytałem grę. To samo. Wczytywałem grę jeszcze kilka razy i Gago za każdym razem odrzucał kontrakt z tych samych powodów, a za pierwszym razem przyjął bez zastrzeżeń. Od czego to zależy? Dodam, że za pierwszym razem nie karałem go, nie upominałem, nie zmniejszałem pensji, słowem: nie dałem mu żadnych powodów do zaakceptowania oferty Man City, których teraz by nie miał. Co muszę zrobić, żeby teraz przyjął ofertę? Karanie, obrażanie itd. nie działa, bo jemu wyraźnie nie pasują warunki finansowe, choć za pierwszym razem mu pasowały.
Darkness... for me is where I shine

machaj88 Młody aktywista

0
20.03.2011 16:42    #1
Zabezpieczenie przed S&L. Nie zrobisz z tym nic. Poczekaj jeszcze jakiś czas i próbuj sprzedać go ponownie, po następnym meczu na przykład.

0
20.03.2011 16:50    #2
Tylko, że na gwałt potrzebuję kasy. Zaoferowałem kontrakt Bale'owi i przyjął, z powodu braku kasy czekałem jeszcze tydzień, jak opóźnię transfer o następny, to go anulują. A jak wczytuję jeszcze wcześniej, to nadal nie przyjmuje oferty.
Mam dwa pytania:
1. Czy to zabezpieczenie działa losowo- tzn. jest jakaś tam szansa, że za którymś tam ładowaniem przyjmie ofertę?
2. Skoro to jest zabezpieczenie przed S&L, to dlaczego tylko Gago nie przyjął kontraktu, mimo że równolegle z nim sprzedałem 4 innych graczy ( w tym 2 również do Man City)?

machaj88 Młody aktywista

0
20.03.2011 17:01    #3
Nie potrafię Ci na te pytania odpowiedzieć bo dla mnie też jest to zagadką. Miałem identyczny przypadek co Ty i musiałem sprzedać zawodnika w innym terminie. Te zabezpieczenia przed S&L są dziwne, nie wiem na jakiej zasadzie to działa, ale np. gdy wygrałem mecz 3-1 i przez przypadek wyszedłem z gry bez zapisu, po powtórnym rozegraniu, zakończył się identycznym wynikiem.

Jak masz za grajka inne oferty, to tę od City odrzuć, może przyjmie inną, a jak nie to obniż oczekiwania finansowe w ofercie, wtedy powinno się zgłosić więcej klubów.

0
20.03.2011 17:27    #4
Wszystkie inne oferty, a jest ich baaaardzo mało, bo Gago budzi niewielkie zainteresowanie na rynku, akceptuje pod warunkiem, że przez najbliższe 3 lata będę mu płacił 30 tys € miesięcznie za nic. Ta z City była jedyną, którą akceptował bez zastrzeżeń, a teraz i to poszło...

Ale nie jestem przekonany, co do tego, że to wina zabezpieczań. Jeśli miałem grę na 2 save'ach- 1 sprzed wspomnianego już meczu z Mallorcą, drugi sprzed poprzedniego meczu, z Getafe, to czy przypadkiem zabezpieczenie przed S&L nie powinna się aktywować tylko przy wczytywaniu tego pierwszego save'a. Przecież ten drugi save jest z innego terminu, więc nie stosuję do niego metody S&L. A ofertę i tak odrzuca.

wilq1993 Partyzant

0
20.03.2011 17:39    #5
moim zdaniem nie ma takiego czegoś jak zabezpieczenie przed s&l 0.o fajny wymysł kolegi, ale to raczej nie możliwe
Czas to pieniądz a ja nie jestem zegarmistrzem

0
20.03.2011 17:45    #6
Jeśli nie ma czegoś takiego, to jak wytłumaczysz, że gość najpierw przyjmuje kontrakt, a po załadowaniu gry nie?

0
21.03.2011 17:56    #7
Witam ponownie.
Zrobiłem kilka testów i doszedłem do bardzo ciekawego wniosku. Otóż przed crash dumpem prowadziłem negocjacje z Evertonem w związku z zakupem Rodwella. Miał grać na pozycji DP, czyli miejscu zwolnionym przez Gago. Po wystąpieniu crasha postanowiłem jednak zakończyć rozmowy z Evertonem, a zamiast tego złożyłem ofertę za Arturo Vidala- 23 letni DP z Leverkusen. Okazało się, że to właśnie złożenie ofery za Vidala i zaprzestanie rozmów z Evertonem są powodem odrzucania przez Gago kontraktu zaoferowanego mu przez Man City. Sprawdziłem to ładując ponownie grę i rozgrywając mecz bez składania oferty Vidalowi.
I teraz pytanie: w jaki sposób to komu składam ofertę wpływa na przyjęcie bądź nie kontraktu od innej drużyny przez zawodnika? Co to obchodzi Gago czy kupuję Rodwella czy Vidala? Czym to jest spowodowane? I wreszcie najważniejsze, jak kupić Vidala i jednocześnie sprzedać Gago?

P.S. Kupić Vidala po sprzedaży Gago się nie da, bo zanim uda mi się sprzedać Argentyńczyka Vidal już jest w Chelsea;/

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution